Játék, Mamas and Papas tippek

Mit hozzon a nyuszi gyermekednek? Segítünk, van pár elragadó ötletünk!

Az összes ünnep közül mindig is a Húsvét volt a kedvencem! Talán azért, mert a húsvéti nyusziban hittem legtovább, köszönhetően édesapámnak, aki minden Húsvét vasárnap eljátszotta, hogy „éppen” látta elugrálni a nyulat, én pedig irtóra csalódott voltam, hogy „pont” nem láthattam. Tapasztalat, hogy a legkisebb gyerekek is imádják várni az ünnepet, a nyuszit, ebben segíthetünk azzal, ha kifejezetten húsvéti hangulatúra varázsoljuk a lakást, vagy éppen a nyuszis játékokkal kedveskedünk nekik.

JÁTÉKOK

Puha, ölelnivaló óriás nyuszi az, amely akár a gyermekünk örök társa lehet, imádni való, pillekönnyű, és szeretnek a gyerekek hozzábújni. Nagyon apró csecsemőknek nem ajánlott, de kúszó-mászó babák már boldogan játszhatnak vele.

Újszülött kortól már kedves kis játék a felakasztható csörgő bárány. Az egészen kicsi babák figyelmét még a hang köti le, a csilingelés, míg a nagyobb babák már előszeretettel gyömöszölik az ilyen puha játékokat.

Az egyik kedvencem ez a megmarkolható csörgő nyuszi, mi is hasonlót vettünk a kislányomnak. Irtó puha, lehet rágni, rázni, nyúzni, ez a nyuszi mindent kibír. A baba gyakorolhatja vele a fogást, a szem-kéz koordinációt.

Igazi jolly joker játék ez a nyuszis játszószőnyeg: egy vidám kis nyuszivilág, amelyben már a legapróbb csecsemő is nyugodtan pihenhet, játszhat, felfedezheti a sok-sok játék és érdekesség által a világot. A perem segít abban, hogy a már forgolódó baba nehogy kereket oldjon.

DEKORÁCIÓ

Dobjuk fel a babaszobát, és teremtsünk húsvéti hangulatot. Elég hozzá néhány apró kiegészítő, és máris ünnepre hangolódhat a család. Csodás darab ez a nyuszis kötött takaró, tiszta pamut, mosógépben mosható, könnyű és ideális akár újszülött kortól is.

Annál jobban nem is lehetne feldobni egy babaszobát, mint hogy tavaszt varázsolunk bele mindenféle helyes kiegészítővel. A gyerekek szeretik hallgatni a madarak csicsergését, képesek a madárkákat akár órákig is elnézegetni a madáretetőben. Most ezt könnyedén megteremhetjük a babaszobában is, ezzel a tündéri, falra akasztható dekorációs madárházzal. Imádni fogja mindenki!

Pláne, ha a kiságy fölé, vagy a mennyezetre madárkás körforgó kerül. Én ilyen madárkás körforgót a pelenkázó fölé lógattam, imádta a kislányom nézegetni peluscsere közben.

ÖLTÖZKÖDÉS

Tegye fel a kezét, aki szereti picinyét csinos, alkalomhoz illő ruhácskába öltöztetni! Gondolom, mindenki keze fent van. Naná, hogy tündéri tavaszi hangulatú ruhákat lehet már beszerezni, kislányoknak mindenképpen valami virágos, pörgő szoknyás csoda illik, amelyben kis tündérekként ragyoghatnak.

A kisfiúk pedig tojásvadászatra vagy éppen a kislányok locsolására vagány kantáros szerelést húzhatnak. Ne feledjük, csalóka tavasszal az időjárás, érdemes rétegesen öltöztetni a kicsiket (is).

Ajánlott bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?