Sokan tartanak attól, hogy egészséges, szépen fejlődő csecsemőjükkel közösségi fürdőbe vagy wellness szállodába utazzanak, mondván, hogy a közös medence, víz használata még túl korai. Pedig a gyermek születése utáni 3. hónaptól akár az egész család kikapcsolódhat pár napra, és ha körültekintően választunk élményt, akkor valóban mindenki számára pihentető kiruccanás kerekedhet a wellness szállodában eltöltött pár napból.

Szállodában babával

Akár már egy három hónapos babával is érdemes pár napra fürdős, élménymedencés pihenést szervezni, azonban ahhoz, hogy ez valóban pihentető is legyen, elsősorban a baba komfortérzetét kell növelni. A megszokott otthoni környezet kialakítása nem is olyan nehéz egy szállodai szobában, ehhez elég a saját takaró, párna, vagy a már kezdetektől használt babafészek. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor szerezzünk be egy saját utazóágyat, amelyet akár napközbeni szunyókálásnál is használhatunk otthonunkban, így a baba megszokja, megszereti, és nem lesz gond a szállodai altatásnál sem.

   Pancsolás kellékei

   Sokan nem is gondolják, hogy a fürdőruha nem csak takar, hanem véd is. Éppen ezért egészen kis gyerekekre is érdemes fürdésnél fürdőruhát adni, amely egyrészt megtartja az úszópelenkát (ez minden fürdésnél kötelező!), másrészt a babát melegen tartja. Pancsolás után vegyük le a vizes fürdőruhát gyermekünkről és burkoljuk be egy jó meleg és puha törülközőbe, a kapucnis darabok a baba buksiját is jó melegen tartják.

   Fürdős játékok

   Ha biztosra akarunk menni, akkor bababarát wellness szállodát válasszunk, ahol kifejezetten a legkisebbek kényelmi szempontjait veszik figyelembe: játékokkal teli babamedence, meleg víz, gyermekmenü, játszószoba, játszótér és animátori jelenlét. Ezek mellett is érdemes a baba, kisgyerek kedvenc vízi játékait, pancsolóit magunkkal vinni, hogy a babának és a szülőknek is minél több nyugodt, vidám perce legyen a medencében.

   Baba etetése komfortosan

   Egy baba életében a legfontosabb a nyugodt alvás és a rendszeres étkezés, éppen ezért gyakorlott anyukák már tudják, hogy ha a baba pocakja tele, akkor a nyugodt alvás és a boldog ébren töltött órák garantálva lesznek. Annak ellenére, hogy egy szálloda kifejezetten felkészül a babák étkeztetésére, mégis gondoskodnunk kell arról, hogy minden étkezés nyugodt és tápláló legyen. Anyatejes babánál ne mondjunk le a szoptatós párna kínálta komfortról, vigyük magunkkal, annak ellenére, hogy nagy helyet foglal. Ha tápszeres a babánk, akkor a lehető legpraktikusabb egy cumisüveg melegítő, így biztosak lehetünk abban, hogy éjszaka a szállodai szobában sem fog gondot okozni a tápszer felmelegítése.

     Írta: Dobos Andi