A baba születése utáni sűrű időszak után nem is olyan sokkal jön a következő kihívás: megtalálni a tökéletes etetőszéket. Körülbelül 4-6 hónapos korban megkezdhető a hozzátáplálás, melyhez a tányérokon, evőeszközökön, egyéb konyhai dolgokon kívül az etetőszéket is be kell szerezni. És igen, kihívás: a választás nem egyszerű, hiszen a kínálat ebből is hatalmas. Segítségül összeállítottunk nektek egy rövid összefoglalót, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Az etetőszék típusa

A pici széke lehet különálló vagy székre rögzíthető. Az utóbbi a már ülni tudó babáknak készül, és akkor különösen jó választás, ha a család sokat utazik, ezeket a típusokat ugyanis könnyű szállítani, a csomagban kis helyet foglalnak, s a legtöbb étkezőszékre passzolnak. Használhatók tálcával vagy anélkül, a Baby Bud sokak kedvence. Ahogy a legtöbb különálló etetőszék, ezek is kb. 3 éves korig, vagy 15 kg-ig megfelelők.

Etetőszék funkció szerint

A hagyományos, egyfunkciós etetőszékek nagyjából 6 hónapos kortól használhatók, vagyis attól az időszaktól, amikor a baba már tud önállóan ülni. Kínálatunkban találtok könnyen összecsukható, helytakarékos, illetve junior székké átalakítható fajtákat is.

Mindazonáltal, már a pici érkezése előtt érdemes lehet körülnézni az etetőszékek között, mivel a többfunkciós modelleket a kisebbek is biztonsággal használhatják. A Chicco Baby Hug Air és a CAM Instante típusok például pihenőszékként és alváshoz már újszülött kortól bevethetők, etetőszék- és fotel funkciójuknak köszönhetően pedig a nagyobbak számára is megfelelők. A tömörfa Stokke Tripp Trapp szék is többfunkciós,  a különböző kiegészítőkkel újszülött kortól egészen 110 kg-ig használható.

Design és kiegészítők etetőszékhez

Hogy az étkezések még vidámabban és önfeledtebben teljenek, a kis felfedezők figyelmébe játéktálcánkat, míg a mamiknak a többféle mintával is kapható padlóvédő szőnyegeket ajánljuk. Hogy mindenki megtalálja az otthona stílusához leginkább passzoló darabot, a Stokke alapszékek sokféle színben elérhetők, ezen kívül tároló kosár, tálca, párnák és különféle színű szettek is választhatók hozzá.

Válogassatok etetőszékeink közül a webshopban vagy személyesen! Üzleteinkben természetesen a gyerkőcöket is szívesen látjuk, hogy vásárlás előtt a kis tulajdonosok kipróbálhassák a kiszemelt darabot.

A teljes kínálatért látogass el a webshopba vagy ugorj be hozzánk, valamelyik üzletünkbe!

Írta: Zsófi