A hozzátáplálás egyik lényeges alapelve a fokozatosság. Fontos, hogy az újdonságok bevezetésének mindig a gyermek korához és fejlettségi szintjéhez kell igazodnia. Ez a folyamat nem egy versenyfutás, ami kifejezetten előnyös abból a szempontból, hogy így az anyukáknak bőven van idejük a szükséges eszközök beszerzésére.  Az első hónapokban még kizárólag anyatejjel, illetve tápszerrel táplált babáknak az etetése ugyanis a változatosabb étrend bevezetésével együtt egyre több eszközt is igényel.

Baba étkészletek

A csecsemő életében fontos mérföldkő, hogy az anyatejes vagy tápszeres táplálás mellett, mással is kiegészülnek az étkezései. A türelem ebben a folyamatban különös jelentőséggel bír. Sokszor a baba csak egy-két kanállal fogyaszt a számára még szokatlan állagú ételekből, és ráadásul még az sem mindegy, hogy az a kanál pontosan milyen is. Az első időkben érdemes a kis fejű kanállal kezdeni, hiszen a baba szája is és a belapátolandó mennyiség is kicsi. Aztán egyre nagyobb igény keletkezik az öblösebb, mélyebb kanalakra, amelyekről nem folyik le sok főzelék. Majd a szélesebbre, amiről a darabos ételek sem potyognak le (pl. rizsszemek), és végül beköszön az étkezésekbe a tompított hegyű, műanyag kisvilla is. Az étellel ismerkedő kisgyermek számára izgalmasabbá tehetjük az étkezéseket egy vidám étkészlettel.

   Bébiételek tárolása

   Eleinte egyszerre keveset esznek a babák, ezért érdemes egy alkalommal többet főzni, és azt kis adagokban lefagyasztani. Ehhez be lehet szerezni néhány jól zárható, apró műanyag edényt, így a különböző főtt finomságok tárolása és későbbi felhasználása is meg van oldva.

   Itatópohár babáknak

   A szoptatást lassan elhagyó babák számára, szomjoltásra kezdetben kizárólag a vizet ajánlják, amihez remek választás lehet egy itatópohár.

   Babaelőkék

   Az első hónapokban célszerű puha textil előkéket használni, hiszen azok kényelmesek a babának. Felfogják a nedvességet, a tejet, és a fogak kibújásakor a bő nyálat is. A teljesen műanyagból készült előkék akkor jók, amikor a gyerek áttér a vegyes étrendre. Sőt, mivel ebben az időszakban a kisméretű előkék már nem védik eléggé a ruházatot, így a normál előkéket sokszor a pelerinszerű változatok váltják fel, amelyek a test felső részét takarják.

     Etetőszék babáknak

     A baba etetéséhez szükség van egy praktikus etetőszékre is, a Snax etetőszék magassága állítható, a baba kényelmesen csücsülhet benne. Az etetőtálcát egyszerűen el lehet távolítani, így könnyen tisztán tartható. A Baby Bud kis méretű, könnyedén hordozható etetőszék, amelyet székhez rögzítve lehet használni.

     Bármilyen is legyen az etetőszék, nagy előnye, hogy segítségével a család legkisebb tagja már a kezdetektől részt tud venni a családi étkezésekben.

       Ha kíváncsi vagy rá, milyen etetéssel kapcsolatos baba kellékeket kínálunk még, kattints a lenti gombra, és nézz körül nálunk!

       [woodmart_button align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Ftermekkategoria%2Fetetes%2F||target:%20_blank|” title=”Baba etetése’ columns=’1′ button=’Tovább’]