Az ideális babakocsi kiválasztása nem kis feladat: rengeteg szempont alapján kell mérlegelni, nagyobb költségnek számít, és az ember elbizonytalanodik a hatalmas kínálatban. Cikkünkkel segítünk, hogy megtaláld a számotokra legjobb babakocsit, amiben a kisbabád is remekül érzi magát, biztonságban van, és amivel számodra is gördülékenyebbé válnak a mindennapok.

Díjnyertes babakocsijaink és esernyőkocsijaink közül mindenki megtalálhatja a saját életstílushoz és pénztárcájához illőt. Segítségünkkel most hamar kiderül, hogy melyik típus a legmegfelelőbb számodra és babád számára.

Vajon melyik a legjobb babakocsi 2024-ben?

A babakocsik piaca olyan, mint nagy testvéreiké, a gépkocsiké: folyamatos a fejlődés, mindegyre új praktikus és kényelmi funkciókkal bővítenek a gyártók, lépést tartva a szülők igényeivel. Ahhoz, hogy tudjuk, a rengeteg fejlesztés közül mi szolgál minket igazán, a saját egyedi szempontjainkat kell figyelembe venni a tökéletes babakocsi kiválasztásakor. Mérlegelni kell, ki fogja legtöbbet használni a babakocsit, milyen terepen fogtok sétálni leginkább, mekkora tárolási helyetek van, tömegközlekedéssel vagy autóval mozogtok főként, mennyit utaztok és így tovább. Természetesen fontos a funkcionalitás, a könnyen kezelhetőség és nem utolsó, ha a teljes csomagtartót sem foglalja el. A megjelenés is számít: elvégre a következő pár évben ez lesz a leglátványosabb állandó “kiegészítőd”, amikor kimozdulsz.

Még mindig forradalminak számít az elektromos babakocsi, mely rásegítéssel támogatja a babakocsi mozgatását, és mobil app segítségével önálló ringató funkcióval rendelkezik. Rendkívül népszerűek továbbra is a kompakt, picire csukható – akár kabin méretű – babakocsik, ezekből rengeteget szélesedett a paletta. 

 

Habár egy minőségi babakocsi megvásárlása a nagyobb kiadások közé tartozik, ami egy kisbaba érkezésével jár, ha módodban áll, itt érdemes befektetni a prémium minőségbe. Hiszen a jól kiválasztott babakocsi éveken át elkísér, akár több gyerkőcöt is, sokszor napi szinten több órát használjátok, ezért nem mindegy, hogy a kisbabád és te mennyire érzitek komfortosnak és megbízhatónak. A prémium babakocsikra jellemző gondos tervezés olyan sok-sok dologban jelentkezik a mindennapokban, hogy hogy áll a kezedre a fék, mennyire jól szellőzik az üléstér kánikulában, hogyan tudod egy mozdulattal becsukni, és még sorolhatnánk.

Babakocsi típusok

A babakocsik univerzumának feltérképezéséhez először is lássuk a legfőbb kategóriákat: 

    • babakocsik újszülött kortól, 
    • Travel System rendszerek, 
    • sportbabakocsik, 
    • esernyőbabakocsik, 
    • iker- és testvér babakocsik, 
    • utazó babakocsik
    • és futóbabakocsik.

Elsőre riasztónak tűnhet a hatalmas választék! Cikkünk segítségével nem csak a babakocsi típusok terén válsz rögtön szakértővé, de remélhetőleg az is körvonalazódik majd a számodra, hogy a ti igényeitekhez melyik a legjobb babakocsi.

Multifunkciós babakocsi avagy Travel System rendszer

Egy Travel System rendszerű babakocsi már az első naptól segítségetekre lehet. Maga a kifejezés annyit tesz, hogy a babakocsi vázára több, azzal kompatibilis kiegészítőt tudsz ráhelyezni, így multifunkciós babakocsivá válik. Kezdetben használhatjátok mózeskosárral, vagy akár adapter segítségével rögzíthettek autósülést is a vázra, majd válthattok ülő pozícióra, amikor gyerkőc már készen áll arra, hogy üldögéljen, és a nagyvilágot szemlélje. A Travel System szinonímájaként akár 2in1 babakocsi, 3in1 babakocsi, sőt 4in1 babakocsi néven is találkozhatsz vele. 

Babakocsi mózeskosárral

A mózeskosár használatát újszülött kortól, körülbelül 6 hónapos korig ajánljuk, ugyanis eleinte a pici babáknak ez a legkényelmesebb, és gerincük fejlődéséhez a teljesen vízszintes fekvő felület szükséges. Amint beindul az mozgásfejlődés, és érdekesebb a külvilág a mózeskosár tetején csüngő játékoknál, érdemes a sportrészre váltani.

Sportbabakocsi

A klasszik értelemben használt babakocsit, általában idősebb babáknak (6-24 hónapos) ajánljuk a mindennapos sétákhoz. Néhány modell, vízszintesre hajtható üléstámlájának köszönhetően, akár már születéstől kezdve is használható, de funkciója az önálló üléstől kezdve válik teljesen kihasználhatóvá. A sportbabakocsi általában a Travel System egyik része, ami azt jelenti, hogy a babakocsi vázán könnyedén cserélheted a sportrészt autósülésre vagy a mózeskosarat később sportrészre.

Legnépszerűbb Travel System modelljeink közé tartozik a Bugaboo Fox 3, ami különleges kényelmet biztosít már újszülött kortól a totyogóig, és minden terepen használhatod. A Cybex Balios S Lux vázához 4-féle ülést tudsz illeszteni, az adott helyzethez igazodva, egykezes manőverezhetősége és masszív kerekei segítenek meghódítani minden terepet.

A Travel System babakocsi:

  • Miből áll: váz + mózeskosár + autósülés + sportkocsi ülés
  • Előnyök: A baba újszülött korától a totyogós kor végéig kiszolgál titeket, minden körülménynek megfelel, egymással kompatibilis elemek, könnyű összeszerelhetőség
  • Hátrányok: A legtöbb modell picit nehezebb, mintha különálló esernyőkocsit vagy utazó babakocsit vennél.
  • Árfekvés: 150 000 Ft – 1 000 000 Ft

Iker babakocsi és testvér babakocsi

Az iker-és testvér babakocsi érthető módon akkor merül fel, ha ikreid vannak, vagy ha gyermekeid között nincs nagy korkülönbség. Biztos neked is vannak emlékeid az utcán nagy nehézkesen vonuló, batárnagy iker babakocsikról… Kínálatunkban csupa olyan prémium iker babakocsi 3in1 típust találsz, amelyek szöges ellentétben állnak ezzel az ormótlan, nehezen kezelhető fajtával! Használatuk rendkívüli módon megkönnyíti a városi mozgást két babával is. Arra is van mód, hogy az iker babakocsit kettészedd, ha például ketten vinnétek levegőztetni a babákat – erre kiváló példa a Bugaboo Donkey modellünk. A két kocsinak nem feltétlenül kell egymás mellett lennie, a Babyzen Yoyo modellnél például a két iker babakocsi ötféle konfigurációban csatlakoztatható egymáshoz. A Cybex Gazelle modell is ékes példája annak, hogy milyen légies és kompakt lehet egy iker vagy testvér sport babakocsi, amivel akár a legszűkebb helyen is manőverezhetsz.

  • Előnyök: Kompakt és helygazdaságos módon tudod szállítani az ikreket vagy testvéreket.
  • Hátrányok: Hármasikrekhez már nem mindegyik modell felel meg 🙂
  • Árfekvés: 370 000 Ft – 760 000 Ft

Esernyőbabakocsi

Az esernyőbabakocsi a hétköznapokban jelent hatalmas segítséget: könnyű és egyben kompakt, esernyőre csukható babakocsi, amit nagyon egyszerűen, akár egy kézzel kezelhetsz, miközben a másikkal mondjuk épp a kis örökmozgódat menedzseled. Általában könnyen cipelhető, esernyőre csukható sport babakocsiról van szó, ami tökéletes társ a szaladgálós mindennapokra, bevásárláshoz, utazáshoz. Népszerű modelljeink ebben a kategóriában itt találod.

  • Előnyök: könnyen kezelhető, kis súly
  • Hátrányok: 6 hónap alatti babákhoz, illetve rázós terepen rendszeres használatra nem ajánljuk
  • Árfekvés: 55 000 Ft – 186 000 Ft

Utazós babakocsi

Ezeket a babakocsikat úgy fejlesztették, hogy minden lehetséges módon megkönnyítsék a dolgotokat az utazások során. Ha szerettek utazni, ezeket a fejlesztéseket nagyon értékelni fogjátok! Könnyen, akár egy kézzel össze lehet őket hajtani, rendkívül könnyűek, és kis helyet foglalnak. Egyik népszerű modellünk ebből a típusból a Bugaboo Cameleon és a Mamas & Papas Airo

  • Előnyök: kis súly, könnyen összecsukható, kis méret
  • Hátrányok: rendszeresen rázós terepre és nagybevásárláshoz nem ezt ajánljuk
  • Árfekvés: 54 000 Ft – 500 000 Ft

E-babakocsi

Forradalmi újdonságnak számítanak a babakocsi piacon az intelligens technológiával rendelkező elektromos babakocsik. 

Ezek az innovatív babakocsik lehetővé teszik, hogy könnyedén közlekedhess le- és fel a domboldalakon, de egyszerűen megbirkóznak a nehezebb kavicsos, homokos terepekkel és macskaköves utakkal is. Így megtapasztalhatod, hogy hogyan válik a nehéz súly könnyebbé, a rögös út simává, a lehetetlennek tűnő mászás pedig hirtelen megvalósíthatóvá. 

Ehhez nincs is más dolgotok, mint bekapcsolni az elektronikus támogatási rendszert. Az akkumulátor lemerüléséig élvezhetitek a rendszer adta előnyöket. Az útviszonyoktól függően minimum 8, de akár 40 km-t is megtehettek rásegítéssel, mielőtt ismét tölteni kellene az akkumulátort.

Az okos négykerekűeknek köszönhetően sokkal több energiád fog maradni a hétköznapokban a gyermekeddel a további közös kalandokra!

A legjobb babakocsi kiválasztása – mi alapján válasszunk?

Súly

Az ember már azt is megérzi, ahogy a kis csöppsége nem is olyan kicsi gyerkőccé nő egy szempillantás alatt, szóval ha mellette még nem kell feleslegesen nagy súlyt emelgetnie, azért nagyon hálás. Ha sokat cipeled a babakocsit emeletre, buszra, vagy éppen napi szinten kell bepakolnod az autó csomagtartójába, akkor ez az egyik első adat, amit érdemes lecsekkolni.

Kerekek 

A tömör gumi kerék nem tud defektes lenni, ellenben a zökkenőket, hepehupákat picit jobban tompítja a felfújható kerék. Ha sokat mész egyenetlen terepen, akkor ez utóbbi lehet nálad a befutó.

Kerekek száma

A klasszikus négykerekű babakocsik mellett egyre népszerűbbek a háromkerekű babakocsik, amiket alapvetően futáshoz és görkorcsolyázáshoz terveztek, de mostanra sima sport babakocsikon is alkalmazni szokták őket. Ezek ugyanolyan stabilak, mint négykerekű társaik.

Bolygósíthatóság

Ez annyit tesz, hogy az első két kerék nem fix, hanem arra fordul el, amerre tolod. Így könnyebb fordítani az egész babakocsit – ez egyenetlen talajon vagy szűk helyeken még nagyobb szerepet kap. A futóbabakocsik ellenben mind fix első kerékkel rendelkeznek.

Összecsukhatóság

Ha sokat utaztok autóval, vagy épp nincs nagyméretű tárolóhelyed, akkor nem mindegy, hogy hogyan és mekkora méretűre tudod összecsukni a babakocsit. Hidd el, ha 5 perc helyett 1 percbe telik, és elég hozzá az egyik kezed, azért nagyon hálás leszel majd a mindennapokban egy örökmozgó csemete mellett.

Állítható tolókarmagasság

Különböző magasságú szülőknek más-más magasságú tolókar használata a kényelmes. Ezért ha gyakorta váltogatjátok a babakocsi használatát a pároddal, a nagyszülőkkel vagy a bébiszitterrel, és más magasságúak vagytok, akkor ez mindenképpen fontos szempont, különben hosszú távon garantált váll- és könyökfájdalomhoz vezet a nem megfelelő kartartás.

Fékezés

Amikor hirtelen kell fékezni, akkor nagyon nem mindegy, hogy mennyire esik kézre, illetve lábunk ügyébe a fékezőkar.

Teherbírás

Ha mindennapos bevásárlásokat tervezel vele, akkor érdemes nagyobb teherbírású kosaras verziót keresned, míg ha ez nem szempont, akkor egy könnyebb vázkialakítású modell lehet számodra az érdekes.

Anyag és színek

A praktikumon túl hagyjunk teret az egyéni ízlésnek is: mindenkinek más és más az anyag- és színpreferenciája, ezért a választékunkban is igyekeztünk ezekből minél nagyobb palettát lefedni. Ami viszont minden anyagnál fontos: a jó tisztíthatóság, a bőrbarát alapanyag és a kellemes tapintás.

Mielőtt belekezdenél a válogatásba itt egy rövid összefoglaló, amelyet ha átolvasol, biztos jó úton fogsz haladni a számodra megfelelő babakocsi kiválasztásához.

Gondold át!

  1. Amire a babádnak szüksége van

A babának a születés után az első időszakban teljesen vízszintes fekvőfelületre van szüksége, amely elősegíti gerince fejlődését. Ezt szem előtt tartva érdemes olyan babakocsit választani, amihez mózeskosár csatlakoztatható, vagy sport ülőrésze teljesen vízszintesre dönthető.

Amikortól babád már kényelmesen meg tudja tartani a fejét önállóan kb. 8-9 hónapos kortól eljön az ideje annak, hogy sportbabakocsit kereshetsz, vagy egy könnyű esernyőkocsit, amik mind sokrétű funkciókkal és előnyökkel rendelkeznek.

  1. Milyen az életstílusod?

Babakocsi választásodat nagyban befolyásolhatja, hogy hol élsz. Olyan lakásod van, ahol a tárolással spórolni kell? Ha igen, akkor azt javasoljuk, hogy esernyőkocsit válassz, amit könnyen összecsukhatsz, így kevés helyet foglal a térből.

  1. Utazás

A hatályos EU-s és magyarországi törvények alapján, amikor a szülők elhagyják a babával a kórházat, már egy biztonságos autósüléssel kell rendelkezniük, amennyiben autóval közlekednek. Ez is fontos tényező lehet a babakocsi vásárlásakor. Minden babakocsink kompatibilis Travel System rendszerrel, amely annyit jelent, hogy az autósülés egyszerűen csatlakoztatható a babakocsi vázára és erőfeszítések nélkül áthelyezhető a kocsiból a vázra és fordítva.

Ha autóval közlekedsz, mérd fel a csomagtartód paramétereit, és hasonlítsd össze az összecsukott babakocsiéval, hogy ne legyen gond a szállításnál.

Ha tömegközlekedési eszközöket használsz, mindenképpen egy könnyű szerkezetű, egyszerűen manőverezhető babakocsit válassz, amit gyors és egyszerű mozdulatokkal össze tudsz csukni, amikor szükséges.

 

Életkor szerinti választás

KEZDETEK

A kezdeti időben szükséges babakocsik masszívak és megbízhatóak, rendkívül kényelmes és biztonságos környezetet nyújtanak az újszülött számára. Ebben az időszakban pontosan erre van szükséged! Többsége újszülött kortól akár 3-4 éves korig is használható. Az alábbi tulajdonságokkal jó, ha bír egy babakocsi:

Mózeskosár-kompatibilis

Az első hónapokban a kisbaba tulajdonképpen csak alszik, ezért a mózeskosár kiváló választás, ha úton vagytok. Puha, párnázott és teljesen vízszintes fekvőfelület, amely a legideálisabb fekvő pozíció újszülött babád számára. A magas oldalfalak védik a huzat ellen.

Autósülés-kompatibilis

Az autósülés önmagában is megér egy külön témát, de mindenképpen pozitívum, ha a babakocsid váza kompatibilis vele. Ez a legegyszerűbb megoldás, hiszen csak kiemeled az ülést az autóból, és rákattintod a babakocsidra. Fontos, hogy ha hosszabb sétára mégy, akkor érdemes átcserélni mózeskosárra vagy sima babakocsi ülésre, amik ergonómiailag jobbak a kisbaba gerincének. A Cybex Priam díjnyertes autósülése egyszerre kényelmes a babának akár hosszabb utakra is, és gondoskodik a védelméről is.

Autósülés – a legbiztonságosabb ülésért?

  • Mire kell odafigyelned?

Kutatások bizonyítják, hogy az autósülések jelentős része nem nyújt megfelelő biztonságot a babák számára, amelynek oka, hogy az ülések vagy rosszul van beszerelve az autóba, vagy a szülők nem a megfelelő ülést választották kocsijukhoz. Az autósülések által nyújtott védelem hibás használat esetén megszűnik és a gyermek élete veszélybe kerülhet.

Szülő felé néző ülésirány

A megfelelő kötődés kialakítása kisbabáddal nagyon fontos, ebben segít az a megoldás, amikor az ülést úgy is beállíthatod, hogy feléd nézzen. Így ő lát téged, te pedig őt, ez nagyon fontos az első hónapokban. Ha igazán közel szeretnéd magadhoz tudni séta közben, érdemes a Stokke Xplory X prémium babakocsit választani, ahol extra magasan helyezkedik el a fekvőfelület.

Mindezek alapján érdemes Travel System rendszerrel kialakított babakocsit választani, amelynél minden életkorban megtalálod kisbabád korához és érettségéhez leginkább megfelelő funkciót.

NÖVÉSBEN

Amikor a gyermeked már vígan tartja magát a karodban, és újonnan fejlesztett helyváltoztatási készségeit minél többször gyakorolni akarja, akkor jöhet a sportbabakocsi. Kompakt, és ugyanolyan megbízható, mint a kezdeti időszakban használt babakocsik, de sokkal könnyebb, hiszen már nincs rá mindig szükség, és sokszor kell majd autóból ki-, beemelned. Minden sportbabakocsi rendelkezik az alábbi előnyökkel:

Állítható ülés

Minden sportbabakocsink dönthető háttámlával rendelkezik, habár sokkal inkább áramvonalas formával rendelkeznek, mint a korábbi szakasz babakocsijai, az állítható ülésnek köszönhetően hasonló kényelmet biztosítanak egy útközbeni szundi idejére.

Könnyű

Mivel az idő előrehaladtával a kicsi egyre inkább már önállóan fedezi fel a környezetét, praktikus, ha a kocsi könnyű, hiszen sokszor fogod csomagtartóból ki-, bepakolni, vagy akár csak vinni. A Mamas & Papas Strada modellje könnyű vázzal rendelkezik, és rendkívül egyszerűen összecsukható, így ha ez a szempont lényeges számodra, ezt a típust biztos szeretni fogod.

Kompakt

Talán ez most nem tűnik olyan nagy dolognak, de hidd el, jól fog jönni a kicsire összecsukható babakocsi, ha elutaztok a hétvégére, vagy a lépcső alá szeretnéd bepasszírozni. Minél kisebb helyet foglal, annál jobb! Itt tuti befutó lehet a Cybex Melio ultrakönnyű és ultrakompakt modellje, ami egy igazi nagyvárosi klassz babakocsi.

Életstílus szerinti választás

Amikor a tökéletes babakocsi kiválasztásáról van szó, át kell gondolni, milyen a család életstílusa, többnyire hogyan és hová közlekedtek.

AUTÓVAL

Ha sokat közlekedtek autóval, akkor számotokra a Travel System a megfelelő választás, melynek része egy újszülött kortól használható mózeskosár, egy babakocsi sportüléssel és egy autósülés. Nem kell attól tartanod, hogy felébreszted a kisbabát, könnyen el tudtok jutni A-ból B-be, hiszen egyszerűen csak kioldod a gyerekülést az autóból, a babakocsi vázára kattintod, és már mehettek is.

Érdemes olyan babakocsit választani, ami:

  • autósülés- és mózeskosár-kompatibilis,
  • könnyű, így egyszerű ki- és beemelni a csomagtartóba,
  • kompakt, kis méretűvé összehajtható, így kevés helyet foglal el a csomagtartóban.

A Mamas & Papas Airo modellje nem csak nagyon menőn néz ki, de extra könnyű, és bárhol elfér, így hű társatok lesz az autós utakon is.

 

TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL

Egészen más megvilágításba fog kerülni a tömegközlekedés addig megszokott rutinja, ha babakocsival indulsz útnak. Itt kardinális kérdés, hogy milyen súlyú a babakocsi, és hogy hogy esik kézre a fogása, ha sokat kell emelgetni például villamosok vagy nem akadálymentesített metróállomások esetében. Ne hagyd, hogy a babakocsis időszak beszűkítse a mozgásodat és a világodat – válassz inkább olyan babakocsi típust, amivel könnyedén tudod venni ezeket az akadályokat.

Ha a tömegközlekedés a mindennapjaitok szerves része lesz, mindenképpen olyan babakocsit válasszatok, ami:

  • könnyű és jól emelhető, ez sokat számít fel- és leszállásnál, amikor fel kell emelni a babakocsit,
  • keskeny, így szűk utasterekben is tudod tolni,
  • befér a babakocsik számára kijelölt helyekre a buszokon, vonatokon,
  • masszív a fékje, hogy ha hirtelen fékez vagy kanyarodik a busz, akkor ne boruljon fel a babakocsi.

Ha azt tervezed, hogy ti leginkább tömegközlekedéssel vennétek be a várost, akkor például a Mamas & Papas Flip Xt lehet számodra ideális választás, amit kifejezetten városi terepre terveztek, nagy bevásárlókosárral és egykezes összecsukási lehetőséggel.

 

GYALOG, FUTVA, HEGYEK KÖZÖTT

Ha sokat sétáltok “terepen”, egyenetlen földutakon, parkok murvás csapásain vagy erdei ösvényeken, akkor számotokra a terepbabakocsi lesz a tökéletes választás. Például ha már van kutyátok, és azt tervezitek, hogy a kutyasétáltatás a természetben csodásan összeköthető a babaaltatással, akkor ezekkel a modellekkel bírni fogod a vadromantikus  útviszonyokat is. Terepfutáshoz a futóbabakocsit ajánljuk, amit fokozottabb sebességgel is könnyedén tudsz irányítani egyenetlen talajon is.

Érdemes olyan kocsit választanod, ami:

  • nagy kerekeinek köszönhetően könnyen irányítható egyenetlen területen is, 
  • kiváló felfüggesztéssel rendelkezik, így tompítja a kisebb bukkanók okozta rázkódásokat, illetve kerekei rögzíthetőek
  • tolókarjának magassága állítható, így kényelmesebb a haladás például emelkedőn.

Kedvenc babakocsink terepre a Mamas & Papas Ocarro, ami nagy kerekeivel és kettős felfüggesztésével bírni fogja a rázós utakat is.

Design szerint

A babakocsi lesz a legnagyobb, leglátványosabb kiegészítőd a következő években, amikor csak elhagyod az otthonodat. Ezért érdemes olyan stílusút választani, amit a sajátodénak érzel, amivel azonosulni tudsz. Szerencsére nálunk minden ízlésnek megfelelő babakocsiból válogathatsz: akár a klasszikus babás púderszíneket keresed, akár a letisztult, neutrális irányvonalat, vagy hipster, elegáns, urban stílusút, de kortárs tervezők meghökkentő vagy épp játékos darabjait is megtalálod. Az utóbbi években több neves babakocsimárka kollaborált elismert tervezőkkel, design ikonokkal, teljesen egyedi babakocsi kollekciókat teremtve meg – a mi célunk pedig az, hogy ezeket itthon is elérhetővé tegyük a számotokra. Csak egy-két példa a karakteres stílusú babakocsikra, amik nem mindennap jönnek veled szembe az utcán: nálunk egyaránt kapható az ergonomikus és letisztult skandináv bababútor dizájn zászlóshajójának számító Stokke Xplory X modellje, mint a vagány, nagyvárosi, graffiti művészek inspirálta Cybex Melio Street vagy az őrülten egyedi és humoros Cybex Jeremy Scott modell.

Babakocsi kiegészítők

Természetesen a legjobb babakocsit is még komfortosabbá lehet tenni különféle praktikus (és persze nem utolsó sorban dizájnos) kiegészítőkkel. Ezekkel az extrákkal még egy hosszabb csavargás vagy egy rossz időjárás sem okozhat gondot! Jöjjenek pár szóban a leghasznosabb és legnépszerűbb babakocsi kiegészítők:

  • pelenkázótáska – Egy kisbabával upgradelsz a női táska kategóriában is. Ez a táska  mindent elnyel, és praktikusan, külön rekeszekbe pakolhatod a bébi cuccait, ha kiruccantok.
  • lábzsák – Gondoskodj kisbabád komfortérzetéről hűvösebb időben is! Egyszerűen felhúzható, és kényelmes mozgásteret biztosít a csöppségnek.
  • esővédő – A mindennapos levegőzést egy kisebb eső kedvéért is kár lenne kihagyni, főleg ha egy könnyen felrakható és jól szellőző esővédő is van a kezed ügyében.
  • bogárháló – Védd meg egyszerűen a kisbabádat a nyári alkonyatok szúnyoghadától!
  • kesztyű – Ha csípős hidegre fordul az idő, a babakocsi tolókarra rögzíthető kesztyű a hosszabb séták alatt is melegen tartja a kezed.
  • üléshuzat – A könnyen levehető és tisztítható üléshuzat elég nagy kincs: egy kisbabával sok nem kívánatos folt jár, a naptejtől a bukásfolton át az elkent falatkákig, így jobban meg tudod óvni a babakocsid tisztaságát.
  • tálca – Nagyobb gyerkőcöknek ideális, akik már ügyesen falatoznak önállóan. Ez a könnyen felpattintható tálca sok finomságot magába rejthet, és egyszerűen tisztítható.
  • testvérfellépő – Így a nagyobb testvér is vidáman utazhat, és praktikus tervezése révén nem viszi el oldalra a súlypontot.
  • fejszűkítő – A legkisebbek számára még kényelmesebb az utazás a fejszűkítővel, ami meggátolja, hogy a kis fejük túlságosan oldalra billenjen.
  • izzadásgátló betét – Ha a bébi megizzad a nagy melegben, elég gyorsan benyűgösödik. Védd ki az ülésre helyezhető izzadásgátló betéttel!
  • napernyő – Ha a babakocsik kupoláján felül még szeretnél extra árnyékolást, különösen az erősen tűző nyári nap esetén.
  • bundazsák – Az egész testet melegen bebugyoláló bundazsákot téli autózásokhoz ajánljuk az egészen kicsi csöppségeknek.

Cím

Gyakran ismételt kérdések a babakocsi vásárlás kapcsán

  • Mi a teendő, ha meghibásodik a babakocsi? – Az általunk kínált prémium babakocsik szerencsére rendkívül elenyésző számban hibásodnak meg. Ám ha ez mégis bekövetkezne, természetesen garanciát és szervizt biztosítunk minden nálunk vásárolt babakocsira. Továbbá, mint minden járművet, a babakocsit is érdemes rendszeresen átnézetni, ezért a nálunk vásárolt babakocsikat évente ingyenesen bevizsgáljuk.

 

  • Kaphatnak-e a babakocsi kerekek defektet? – Kétféle keréktípus van, a tömör gumi és a felfújható. Defektet szerkezetéből adódóan csak az utóbbi tud kapni, de ez esetben is várunk üzletünkben, hogy mihamarabb orvosolhassuk a problémát.

 

  • Ültethetem-e az újszülött babámat már eleve sportkocsiba? – A nem teljesen vízszintes fekvőfelületet csak onnantól ajánlják a szakértők, amikor a kisbaba már önállóan (vagy legalábbis némi megtámasztással) meg tudja tartani a törzsét, körülbelül a baba 6 hónapos korától. Teljesen függőleges háttámlájú ülőfelületre pedig csak onnantól érdemes tenni, hogy önállóan (!) ki tud ülni. Ebbe a mozgásfejlődési szakaszba minden kisbaba más korban ér el, hagyd, hogy a kisbabád a saját tempójában jusson el idáig. Kaphatóak nálunk olyan prémium babakocsi modellek, amiknek a fekvőfelülete egészen vízszintesig megdönthető, így akár újszülött kortól használhatóak. A Travel System babakocsid pedig végigkíséri a kisbabád fejlődését – először mózeskosárral, majd féléves korától sportkocsi ülőrésszel.

 

  • Még így sem tudok dönteni! Mit tegyek? – Szeretettel várunk két budapesti üzletünkben, ahol személyes tanácsadással is tudunk segíteni a végső döntésben. Illetve lehet, hogy a “meglátni és beleszeretni” esete lesz, és valamelyik modellünk egyszerűen megszólít. Gyertek el, és próbáljátok ki őket!

 

  • Csak személyesen, az üzletben tudok babakocsit vásárolni? – Webshopunkból országos kiszállítással tudsz rendelni babakocsit. Gondos, praktikus csomagolással és megbízható futárszolgálat partnerrel biztosítjuk, hogy a babakocsi ép állapotban kerüljön az otthonotokba.