A kisbabák az első hetekben, hónapokban a napjuk nagy részét alvással töltik, s ahogy arról már volt szó, ez elengedhetetlen is a megfelelő fejlődéshez. Ehhez azonban nem elég, hogy a pici alvókörnyezete kényelmes és mutatós legyen, azt biztonságossá is kell tenni. Bejegyzésünkben arról olvashattok, ehhez milyen kérdéseket érdemes átgondolni, illetve hogy mely kiegészítők beszerzése szükséges.

Kiságyválasztás

Lényeges kérdés, mennyi időre szánjuk a baba első ágyát. Fontos ugyanis figyelembe venni, hogy az eleinte magasan fekvő ágyrácsot már egészen pici, pár hónapos korban, amint aktív mozgásra képes a gyerkőc, alacsonyabbra kell szerelnünk. A rácsos kiságyak fekvőpozíciója állítható, így azokat hosszabb időn át, a kínálatunkban szereplők közül többet akár 4 éves korig is használhattok. Ha a könnyű mozgathatóság miatt a bölcső mellett döntenétek, figyelni kell, hogy azok csak az első időszakban, kb. 6 hónapos korig használhatók biztonságosan.

Fejvédő, rácsvédő

Az édes álmok gyakran meglepő hely- és helyzetváltoztatásokkal is járnak, tehát érdemes puha holmikkal körülvenni az alvó babát. A plüssállatokhoz és párnákhoz képest jóval biztonságosabb és baba barátabb megoldás a buksi fölé tehető fejvédő, vagy a rácsokat körülvevő rácsvédő. Termékeink között mindkét verzió megtalálható, utóbbiból ráadásul extra nagy (350 cm) méretűt is választhattok, természetesen többféle, lányos-, fiús- vagy unisex színekben. Ez körülöleli a teljes kiságyat, kialakítása miatt a játszószőnyegen vagy járókában is használható.

    Légzésfigyelő, babaőr

    A csecsemőknek nemcsak enni, inni, járni és beszélni kell megtanulniuk, hiszen számukra minden új, ideértve a légzést is. Folyamatosan figyelni azonban, hogy a szundikáló pici megfelelően vesz-e levegőt, szinte lehetetlen. Ebben nyújt hatalmas segítséget a légzésfigyelő, mely jelzést ad, ha bizonyos ideig nem érzékeli a baba levegővételét. Szükségessége szerencsére ma már nem kérdéses, a szülészetek jó része is használja. Az egyetlen feladatunk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb típust: létezik „sima” verzió, babaőrrel kiegészített, illetve kamerával ellátott változat is. Utóbbi például akkor lehet jó választás, ha a gyerekszoba a szülői hálótól távol, esetleg más emeleten is van.

    Éjszakai fény

    A halvány fényű lámpák nemcsak hangulatosak, de nagyon hasznosak is: a baba biztonságérzetét növelheti, ha álmából felébredve látja, ismerős környezetben van, illetve a család többi tagjának is kényelmesebb, ha nem kell külön lámpát kapcsolni a kicsi ébredéseinél. Válasszátok gömblámpánkat, mely nappal is dísze a szobának, vagy a zenével is kedveskedő állatkák valamelyikét.

      Reméljük, hasznos összefoglalót adhattunk a biztonságos alvókörnyezetről. Nézzetek körül webshopunkban vagy várunk benneteket üzleteinkben személyesen!

      Írta: Zsófi