Itt a nyár, lassan elkezdhetjük begyűjteni a legszükségesebb dolgokat egy babás utazáshoz. Persze minden eshetőségre nehéz előre felkészülni, de van néhány nagyon praktikus dolog, amit, ha magunkkal viszünk egy-egy utazásra, akkor a problémák nagy része jól kezelhető.  Vegyünk sorra néhány hasznos babaholmit, melyekkel esélyünk van megelőzni a kisbabás utazásokkor jellemzően előforduló kellemetlen meglepetéseket.

Utazás babával – autósülés, esernyőkocsi és játék

Minél nagyobb kényelemben tudhatjuk a kisbabát, annál nagyobb esély van a nyugodt utazásra. Ennek fényében az autósülés kiválasztásakor érdemes körültekintően eljárni, hiszen az nem pusztán a baba biztonságát de kényelmét is szolgálja.

Egy praktikus esernyő babakocsi is jól jön az utazások során: az Acro babakocsi könnyű, kicsire összecsukható, igazán helytakarékos, mégis rendelkezik jópár előnyös tulajdonsággal, ami a baba komfortérzetét fokozza. A háttámla több fokozatban állítható, az ülés lélegző anyagból készült, jól szellőzik. A babakocsi utazótáskával együtt kapható, ami megkönnyíti a hordozást és a tárolást is.

A nyugodt utazás további garanciája a baba folyamatos szórakoztatásában rejlik. Így nem árt, ha előre felkészülünk néhány játékkal a különböző eshetőségekre. Utazásra célszerű több funkciós játékokat választani, amelyek nem csupán önmagukban alkalmasak a gyermek figyelmének lekötésére, de akár közösen is játszatunk vele.

    Hordozható etetőszék nyaraláshoz

    A gyerekek általában szeretnek ragaszkodni a jól megszokott tárgyakhoz. Egy utazás alkalmával ez sokszor elég nehezen kivitelezhető. Vannak azonban olyan praktikus eszközök, mint például a Baby Bud etetőszék, amit nem csak otthon használhatunk, hanem praktikus társunk lehet egy utazás során is. Így a megszokott etetőszék játékkal kombinálva az étkezések az utazás alatt is olyan hangulatúvá válhatnának, mintha otthon lenne gyermek.

    Babakád az utazáshoz

    A rutinszerű esti fürdetés a babák életében nagyon fontos, az ilyen rituálék jelentik a biztonságot számukra. A Stokke összecsukható babakáddal könnyedén csempészhetünk egy kis otthoni hangulatot a sok újdonság közé, amit az utazás jelent egy kisbabának.

    Úszóruha babáknak

    Az öltözködés kapcsán érdemes szót ejteni az úszóruháról, főleg, ha az anyukák nem akarnak folyamatosan az egész testes krémezéssel bajlódni, és valami olyan kényelmes, hasznos viseletet keresnek, ami nem csak a vízparton, a nyaraláskor, de akár a szárazföldi játékokhoz vagy egyszerűen csak a sarazáshoz, pacsáláshoz is remek megoldást jelent.

       Ha jól jönne még néhány, elengedhetetlen nyári ruhadarab – napozó, kalap, sort, póló – a vakációra, nézzetek körül webshopunkban!

       [woodmart_button style=”round” align=”center” title=”Még több nyári ruha” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Ftermekkategoria%2Fruha%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]