Mi sem egyszerűbb, mint pici gyereknek ajándékot venni ? gondolhatnánk elsőre. Aztán körülnézünk, és rájövünk, bizony nehéz feladat rátalálni a legmegfelelőbbre. Vajon mi lenne a legjobb választás: ruhanemű, berendezési tárgy, plüss figura, fejlesztő játék, valami, ami zenél, vagy olyan, amivel a kádban is lehet játszani? Sorolhatnánk még, a kínálat hatalmas; az alábbi összefoglalóval próbálunk egy kis segítséget nyújtani, mire érdemes odafigyelni, hogy az ajándékkal valóban örömet szerezhessünk a legkisebbeknek.

Könnyű a dolgunk, ha van konkrét kívánság a szülők vagy akár a kicsi részéről, ha azonban ránk vár a meglepetés kiválasztása, több dolgot is érdemes megfontolni. Ha játékban gondolkodunk, a legfontosabb tényező, hogy milyen, már meglévő képességei vannak a babának, illetve melyek azok, amiknek az elsajátítása folyamatban van. Természetesen számít az is, hogy a gyermek milyen tevékenységeket kedvel a legjobban (mondjuk egy igazi vízicsibe), vagy ? a nagyobbaknál ? például, hogy gyűjt-e valamit (akár plüssállatokat).

A baba első szülinapja

Az 1 éves baba képességeit tekintve mászik és jár/járni tanul, ki- és bepakol, ujjacskáit ügyesen használja tárgyak megfogására, összeütögetésére, húz, tologat, dobál. Számára a legideálisabb ajándék mindenképpen valamilyen játék. A finommotoros képességeket fejlesztik az építőkockák, a formabedobó játékok és a labdák is ? az utóbbi különösen hasznos, ha rágókaként is megállja a helyét, hiszen általában a fogzás ilyenkor már javában tart. Szintén biztos a siker, ha olyan játékot választunk, ami zenél, vagy zajkeltésre alkalmas, így remek ajándék lehet egy bébizongora, vagy egy daloló bevásárlókocsi, ami egyben a járástanulásban is segíti kicsit.

Kétéves a baba

A 2 évesek már nem is kisbabák; sokféle képességre szert tettek már, de van, amiben még csak bontogatják a szárnyaikat. Jellemzően ilyen a beszéd, vagy a szerepjátékok, de a finommotorikájuk is fejlődik még ilyenkor. Utóbbit segíthetik a különböző illesztős- és puzzle játékok. Muzikálisabb típusú gyerekek esetén jó ajándékok lehetnek a játékhangszerek (például xilofon vagy szájharmonika), de mivel ekkorra már a mozgásban is nagyon ügyesek, meglephetjük őket valamilyen járgánnyal, vagy egy hintaállattal ? utóbbi nemcsak remek játék, de a gyerekszoba dísze is!

3 éves gyereknek ajándék

Ha lehet, a gyerekek életkorával együtt nő a bizonytalanság is, milyen meglepetésnek örülne legjobban. Ekkorra már ugyanis rengeteg mindent tud: folyamatosan mozog, beszél, rajzol, fest, vagy más módon alkot, memóriája és szerepjátéka fejlett. Ennek a korosztálynak tehát választhatunk az egyszerűbb kreatív készletekből, illetve társasjátékokból, kártyajátékokból, de a könyvek között is találunk rengeteg nekik valót. Bátran gondolkozhatunk azonban játékon kívüli ajándékban is, az ilyen korú gyerekek ugyanis már önálló kis egyéniségek, konkrét elképzelésekkel, melyik ruhát szeretnék felvenni, vagy melyik samponnal mosnának hajat. Érdemes kifaggatni a kicsit vagy a szülőket, gyűjt-e valamit vagy van-e kedvenc állata/mesehőse, stb., és akár ehhez igazítani az ajándékvásárlást. Kínálatunkban ágyneműt, plüssállatot, de még étkészletet és perselyt is találhattok!

Reméljük, hogy a fenti összefoglaló hasznos sorvezetőtök lesz, de ha mégis elakadnátok az ajándékválasztásban, eladóink szívesen segítenek. Várunk Titeket üzleteinkben és a webshopban!

Írta: Zsófi