A baba kórházi csomagja

Az újszülött érkezése előtt – a babaszoba berendezésén túl – az édesanya és a pici kórházi csomagjainak összekészítése is nagyon fontos. Bár kórházanként eltérhet, mi az, amiket eleve biztosítanak, és miket kell külön magunkkal vinnünk, alábbi bejegyzésünkben összegyűjtöttük, mi mindenre lehet szükség a szülést követő első napokban.

Babaruhák

A body nemcsak a kórházi táska alapkelléke, de az első pillanattól a baba gardróbjának legsokoldalúbb darabja: ujjatlan-, rövid- vagy hosszú ujjú változatait aláöltözőként, vagy önállóan is ráadhatjuk a babára. Az átlapolós szabású kifejezetten a legkisebbeknek készül, hogy fekvő pozícióban is kényelmesen feladható legyen. Újszülötteknél a legpraktikusabb, ha lábfejes – patentos vagy cipzáras – rugdalózóval kombináljátok. A kórházi napokra legalább 3, body-rugdalózó szettel érdemes készülni. A hazamenős ruha összeállításánál figyelembe kell venni, hogy a csecsemők buksija nagyon érzékeny, így – az adott évszaknak megfelelően – a vékonyabb vagy vastagabb sapka nem hiányozhat a csomagból. A bőröndbe kerülhet még kiskesztyű, zokni és kiscipő is, illetve időjárástól függően kardigán és kiskabát is. Válogassatok a szebbnél szebb, puha pamut darabjainkból, vagy válasszátok csomagjainkat, például a Welcome to the world szettet, melyet a legnagyobb gondossággal állítottunk össze az első napokra!

        Egyéb textilek és alapkellékek

        Fontos kórházi kellék a textilpelenka is, mely nemcsak etetésnél, de pelenkázásnál, törölközőként, alvásnál takaróként vagy alvókaként is megállja a helyét. A pici pelenkázásához csomagoljatok törlőkendőt, popsikrémet és újszülött pelenkát is – ezeket mind beszerezhetitek nálunk is, a Chicco termékei között. Ha pedig fontos számotokra a környezettudatosság, az eldobható változatok kiváltására ajánljuk figyelmetekbe Pop-in újszülött pelenkaszettünket, mellyel kipróbálhatjátok a textilpelenkák modern világát. Javasoljuk, hogy a kórházi csomagba kerüljön még cumisüveg, és esetleg cumi is, melyeket önállóan, vagy csomagajánlatokban is meg tudtok vásárolni. S végül ne feledkezzetek meg az autósülésről (hordozóról) sem, ami a kórházból való hazamenetelhez is elengedhetetlen. Hatalmas kínálatunkból válasszuk ki együtt a számotokra tökéletes első darabot, legyen az Isofix-es vagy biztonsági övvel rögzíthető, babakocsival kompatibilis hordozó vagy autóban maradó ülés, forgatható vagy fix változat!

        Anya kórházi táskája

        Az orvosi papírokon és piperetáskán túl legyen kéznél törölköző, papucs, köntös, több, kényelmes bugyi, betét és hazamenős ruha, míg a szoptatáshoz szoptatós hálóruha- és melltartó, melltartóbetét és bimbókrém is. Az anyatejes táplálásban nagy segítség lehet még a mellszívó, melyből kínálatunkban mind kézi-, mind elektromos fajtát találtok. A Tommee Tippee termékei bőrbarát szilikonból és puha mellpárnával készülnek, az elektromos verzió is csendes működésű, ráadásul USB-s tölthetősége miatt hordozható, így még kényelmesebb az anyukáknak. Plusz, ha befér a csomagba, a szoptatós párna is jól jöhet az első napokban, illetve később otthon is számíthattok rá.

        Ha még mindig van megválaszolatlan kérdésed, foglalj időpontot a Segítünk bevásárolni! szolgáltatásunkra, ahol veled együtt állítjuk össze a szükséges kórházi csomagokat! Addig is böngészd át a kismamák leghasznosabb listáját, a kelengyelistát honlapunkon!

        Írta: Zsófi