Már biztos sokan tudjátok, hogy Völgyesi Gabi, a Unique együttes énekesnője, második babáját várja, aminek nem csak ő és a környezete, de mi is nagyon örülünk, hiszen az évek alatt Gabi a Mamas & Papas nagy barátja lett:)

Mostantól pedig a kétszeres anyuka itt a blogunkon is megosztja Veletek a mindennapi érzéseit, örömeit, kétségeit és pillanatait. Íme az első bejegyzése:

“Indulás az élet útján”

Most vagyok a 6. hónapban Noellel vagy Eliottal – hiába a nevek terén még nem sikerült apával megállapodásra jutnunk. Martinnál (az első kisfiunknál) Ádám (a férjem) volt az aki az utolsó pillanat után – a születés utáni percekben improvizált és mondta be az anyakönyves hölgynek, hogy az addig közösen átbeszélt 15 névből melyik is a befutó. Úgyhogy nekem valami meglepetésféle volt, hogy pont így fogják hívni a gyerekünket. Minden esetre a lényeg, hogy most, a másodikkal eddig az összes terhes vizsgálat eredménye negatív volt, ami arra enged következtetni, hogy remélhetőleg ismét egy egészséges kisfiú fejlődik bennem. Úr Isten, két gyerekes családanya leszek! Hihetetlen!

Kétgyerekes Anyuka?!

Nagyon nem így képzeltem régen a több gyerekes anyukákat és apukákat, mint amilyenek mi vagyunk… Éppen csakhogy elmúltak a gimis és egyetemista évek… Akkor én már egy felelősségteljes, érett, felnőtt szülő lennék? Lehet…

A testemet tekintve az a helyzet, hogy 63 kg-ról startolva most 70-nél járok és meglehetősen lomhának és energiaszegénynek érzem magam és fáj a keresztcsontomnál a hátam. Pedig szinte mindenki azzal vigasztalt az első hónapokban, hogy bizony 3 hónap után figyeljem meg, mintha elvágták volna ezt az örökös  fáradtság érzetet. Hát ez nem így lett… Mindegy, ez legyen a legnagyobb problémám az életben. Ezt kompenzálandó a nem létező energiámból igyekszem tornázni valamicskéket egy-két naponta.

Mit szól Martin a kistestvérhez?

Martint tudatosan készítjük fel az új helyzetre, hogy testvérke várható.

“Anya hasában baba van”- hangzik el számtalanszor egy nap és ezt illusztrálandó a gömbölyödő pocakomat mutatjuk neki. Ezek után – jelezve nekünk, hogy ő bizony megértette, hogy mi a helyzet -, mutatja, hogy ott az ő pocija és ott is bizony baba van, apa hasában is baba van, sőt, minden gyanúsan bogyorodó hájkitüremkedés babát rejt.

Egyébként pedig Martin egy angyalka!:)

Ahogy startol és (rövidtáv)fut A-ból B-be a lakásban, ahogy a sajátságos mondatait szerkeszti, formálja a szavakat, vagy éppen kitúrja az embert a fotelból. Tündéri, ugyanakkor rendkívül fárasztó… Eleinte örültem, milyen szépen eljátszik magában, az elmúlt hónapokban azonban azonban ez a tendencia földbe állt és mindenhez anya vagy apa kell. Apa pechére – vagy szerencséjére, ezt döntse el ő:) – otthon dolgozik, hiszen a hangstúdiónkat a lakásunkban alakítottuk ki. Ennek következtében sokat van Martinnal és azt kell mondjam hogy mintaapának látom őt. Együtt legóznak, várat, garázst építenek, füvet nyírnak a kertben, vagy éppen magyarázza neki az élet dolgait, mindezt sok türelemmel és odafigyeléssel.

A folyamatos időhiány viszont most, – hogy Martin megérett a bölcsire -, megoldódni látszik. Ami pedig a legörvendetesebb az az, hogy rendkívül élvezi a közösségi létet a labdák, motorok, libikókák, csúszdák és a többi kisgyerek társaságában. Azt látom, hogy ebben a korban a gyerekek valóban egymás mellett és nem egymással játszanak. Mindegy, ami fontos, hogy ebben a kis, moderált társadalomban tanulgatják a szocializálódás csínját-bínját.

Hamarosan ismét jelentkezek a tapasztalataimmal kedves Kismamák, addig is várom a Tiéteket:)