Annak ellenére, hogy tudjuk a babaruhát egy kisgyerek hamar kinövi, elhasználja, mégis nincs az az anyuka, aki ne szeretné a kisbabája ruhatárát nemcsak praktikus, hanem divatos szempontból is felfrissíteni. Mert gyakran kapunk a családból, barátoktól megörökölt kisruhákat, mégis minden kisgyermek szekrényében lapul egy-két új, divatos, csinos darab, amely feldobja a hétköznapokat. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a babadivat követi a felnőtt trendeket. Ma már nem kérdés, hogy egy jó babaruha tiszta pamutból, kiváló minőségű vászonból készül. A felnőttek trendjéhez igazodik a babaruhák, gyerekruhák színvilága, így az idei ősz sláger színei a mustársárga minden árnyalata, a bordó, a sötétzöld, a barna és a szürke minden árnyalata.

Babaruhák őszre kisfiúknak

Kisfiús anyukák bátran kimerészkedhetnek a kék árnyalatok közül, a piros és a barnás-bordós színek épp olyan csinosak egy fiúcskán, mint egy kislányon. A zöld is most élénkebb színekben divatos, és a természet színei (khaki, barna, sárga) sosem voltak még ennyire topon.

Nagyon aranyos, amikor a ruházat mintája követi az adott évszak jellemzőit. Ez a makkos szett külön-külön is megállja a helyét, a kockás nadrág örök klasszikus a babadivatban,  míg a makkos felső az őszi-téli természetet idézi. Ősszel-télen alapdarab a hosszú ujjú rugdalózó, amely napközben kényelmes viselet a babának, este pedig pizsamaként is szolgálhat. Mivel alapdarab, gyakran alapszínekben gondolkodunk, de érdemes itt is aranyos, trendi mintákat választani, mint ez a három darabos szett, amelynél a minták a természetet elevenítik fel.

Őszi ruhák kislányoknak

Kislányos anyukák tudják, hogy sokkal könnyebb dolguk van, ha divatos öltözködésről van szó, hiszen a kislányok számára több ruhavariáció áll rendelkezésre. Kisruha, szoknya, leggings, nadrág, harisnya és az alapdarabok, megannyi kombinációs lehetőség. Kislányoknál a két legdivatosabb szín napjainkban a mustársárga és a bordó, amelyet a természet színeivel kombinálhatunk.

Az idei szezonból kulcsdarab ez a mustársárga ruha, amely nemcsak csodaszép, hanem kényelmes és praktikus is. Leggings vagy harisnya dukál hozzá, amelynek mindenképpen semleges színűnek és melegnek kell lennie. A bordázott harisnya sokkal rugalmasabb és kényelmesebb viselet, mint a sima. A szürke és a púderrózsaszín árnyalatok remekül passzolnak az idei trend színeihez. A hűvös időjárás ellen réteges öltözködéssel kell védekezni, hiszen az utcán hideg van, de ha betérünk valahova, akkor 1-1 réteget le kell a babáról venni. Ezért az elöl gombolós kötött kardigán igazi jolly jokernek számít. Ez az édes, hímzett, semleges színű kardigán a legtöbb mai ruhácskához passzol, és a babát is melegen tartja.

A teljes kollekciót a gombra kattintva tekintheted meg!

Írta: Dobos Andi