Vannak, akik nagyon precízen, mindent alaposan átgondolva készülnek fel gyermekük születésére, és arra, hogy mire lesz majd szüksége a babának újszülött korában. Sokszor viszont az élet közbeszól, és sok más elfoglaltság miatt lehet, hogy kimarad pár dolog. Segítségképpen most összegyűjtöttünk 10+1 alapdarabot, ami mindenképp jó, ha elkísér Titeket az első hat hónapban!

1. Pólya

Ebben biztonságban és melegen tarthatod újszülött gyermekedet, amikor hazamentek a kórházból. Jól jöhet akkor is, ha érkeznek a vendégek, és szeretnék ” megtapogatni ” kisbabádat, ebben sokkal könnyebben fel lehet emelni az apróságot.

2. Mózeskosár, kiságy, bölcső

A baba első fekhelye. Igazából ízlés kérdése is, hogy melyiket választod! A mózeskosár nagyon hangulatos és könnyen hordható egyik helyiségből a másikba, egy gyerekágy viszont sokkal hosszabb távra szól. Ha szeretnéd, eleinte aludhat gyermeked mózesben, kicsit később pedig már a kiságyban.

3. Textilpelenkák 

A textilpelenkákat többféle dologra is használhatod: szoptatásnál, büfiztetésnél, játéknál és útközben is jól jönnek. Anyaguk légáteresztő, így optimális szellőzést biztosít a baba bőrének. Van belőlük extra nagy és kisebb is, általában több darabot találsz a csomagolásban.

4. Kapucnis törülköző

Manapság már nagyon aranyos, figurás kapucnis törülközők közül választhatsz, amiknél természetesen nem csak a külcsín számít, hanem a funkciós is! Fürdetés után babádnak nagyon kellemes érzés lesz, ha ebben a puha, meleg anyagban szárítod meg, ezen kívül pedig védi őt a megfázástól is.

5. Kis kesztyűk és sapkák 

Ilyen apró kesztyűkre azért lesz szükséged eleinte, hogy a kisbabád ne karmolja meg magát a viszonylag éles kis körmeivel. Levágni az első hetekben elég nehéz még, ezért mindenképp bújtasd bele a kezeit ilyen kesztyűkbe. A hidegebb hónapokban pedig akár még otthon is szükséged lehet egy puha, meleg sapkára, hiszen a kicsik sokkal érzékenyebbek a pár fok különbségre is.

6. Cumisüveg kezdőszett

Ez a praktikus termékcsomag 4 hagyományos cumisüveget egy cumisüveg- és cumitisztító kefét, és egy 0-6 hónapos babáknak való átlátszó fehér játszócumit tartalmaz.

A cumisüvegek klinikailag igazoltan csökkentik a hasfájást. Az egyedülálló, hasfájást megakadályozó rendszer két összetevője az etetőcumi és egy átalakító gyűrű, mely azáltal segíti elő a jobb emésztést, hogy a levegő a baba pocakja helyett a cumisüvegbe kerül.

7. Pelenkázó matrac és komód

A pelenkázó matracot és a hozzá tartozó szekrényt sem hagyhatod ki a sorból, hiszen ez lesz a hely, az ágy után, ahol babád a legtöbbször megfordul majd:) Praktikus, ha a pelenkázómatracnak mosható a huzata és cserélhető a betétje.

Ez a komód pedig tökéletes azoknak a családoknak ahol kevés a hely. Három mély fiókjában sok minden elfér, a későbbiekben pedig a pelenkázó része eltávolítható és akár hétköznapi komódként is használható tovább.

8. Fürdőkád

Ez egy innovatív és ergonomikusan tervezett fürdető kád, amely alkalmazkodik növekvő gyermekedhez. Két beépített kitámasztása is van, az első az újszülöttednek, a második a már ülő babádnak. Praktikus választás, hiszen hosszú távra szól!

9. Takarók

Az a jobb, ha egyből több takarót is beszerzel, hiszen használhatod majd a kiságyban és séta közben is a babakocsiban. Mindig kéznél kell egynek lennie, hogy babád soha ne fázzon. Különböző méretben, színben és textúrában találod meg őket.

10. Autósülés

A mai modern világban a gyerekek már párnaposan találkoznak az autóval, hiszen általában abban szállítják haza a kórházból az otthonába a kicsiket, de utána is sokat ülnek benne, ha a szülők sokat viszik magukkal. Ilyenkor minden esetben kötelező egy autósülés beszerzése! Praktikus, ha például egy ilyen könnyű darabot választasz, hiszen elég sokat kell majd cipelned. Ami viszont a legfontosabb, az természetesen az, hogy biztonságos védelmet nyújt gyermekednek utazás közben. Az csak plusz segítség, hogy ha a babakocsidra is passzol, így könnyen le és fel tudod csatlakoztatni.

10+1 Babakocsi

Újszülött kortól használható babakocsijainkat megtalálod a babakocsik újszölött kortól kategóriában.

A cikkben szereplő összes terméket megtaláljátok a webshopunkban és üzleteinkben.