13+1 dolog, amire újszülött babádnak szüksége lesz!

Mi kell egy újszülött fogadásához? A nagy izgalmak és a babaváró készülődések (helló, babaszoba kialakítása) közepette megesik, hogy pont valami lényeges dologról felejtkezünk el. Segítségképpen most összegyűjtöttünk 13+1 alapdarabot, amire szüksége lehet egy újszülöttnek otthon!

 • Pólya

Ebben biztonságban és melegen tarthatod újszülött gyermekedet, amikor hazamentek a kórházból. A babádat körülölelő pólya emlékezteti őt az eddigi kényelmes lakhelyére, amit pont jól kitöltött, ezért relaxáltabban érzi magát a új sok inger közepette. Plusz ebben a korban a babák még gyakran felriasztják magukat az akaratlan végtagmozgásaikkal, a pólya ezt is segít tompítani, így pihentetőbben tudnak aludni. (Figyelj arra, hogy ne kösd túl szorosra, és ne borítsa fulladást okozó drapéria az arcocskáját!) Jól jöhet akkor is, ha érkeznek a vendégek, és szeretnék kézbe venni a kisbabádat: ebben sokkal könnyebben fel lehet emelni a törékeny kis apróságot. 

 • Ruhácskák

Az egyik legklasszabb része a babaváró előkészületeknek, hogy egy komplett ruhatárat gyűjtsünk össze a kis jövevénynek, ami stílusos és praktikus is. No de mi minden kell egy újszülöttnek? Ez nagy dilemmát tud okozni, főleg ha hűvös időben születik a legújabb családtag (Itt és itt találsz tippeket a hidegben való öltöztetésre.). Első időkben mindenképpen kelleni fog rövid és hosszú ujjú body, rugdalózó, valamint a melegebb időszakban rövid nadrágocska vagy napozó. Ha egymással harmonizáló darabokat kombinálnál össze, a nálunk kapható szettekkel biztosra mehetsz. A másik, amire elsőre nem is gondolnánk, hogy kell pár biztonsági ruhadarab más méretből is, mint amit az ultrahang jósol, mert gyakori eset, hogy téved pár centit, és úgy kell összevadászni pár 50-es rucit, miközben frissen, ropogósan sorakoznak a szekrényben az 56-os és 62-es méretek, csak épp a kisbaba veszik még el bennük. 

 • Mózeskosár, kiságy, bölcső

A baba első fekhelye. Az első lépés, hogy elhatározzátok, hogy hol szeretnétek altatni a babátokat, aztán ehhez mérten érdemes választani a fekhelytípusok közül. A mózeskosár nagyon hangulatos és könnyen hordható egyik helyiségből a másikba, sőt a legújabb prototípusok, mint amilyen a 4moms mamaRoo sleep mózeskosár, már ringatni is tudják a kicsit. Vannak olyan ringatható babaágyak is, mint például a Chicco Next2Me Magic, amik önállóan is használhatóak, például napközben, de éjszaka az egyik oldalát megnyitva, az ágyatok mellé is lehet tolni. Így veletek aludhat a baba, anélkül, hogy félned kéne, hogy ráfekszel. Egy klasszikus gyerekágy viszont sokkal hosszabb távra szól, végigkíséri a gyerkőcöt hosszú éveken keresztül. Ezeknél a fekvőfelület magasságának állításával és a rácsok kivételével tudod mindig az aktuális életszakaszra szabni az ágyacskát. 

 • Textilpelenkák

Ó, azok a multifunkcionális textilpelusok! Hogy egy kis képzavarral éljünk, a babakorszak svájci bicskái. A textilpelenkákat rengeteg dologra használhatod: szoptatásnál, büfiztetésnél, pelenkázásnál, játéknál és útközben is jól jönnek. Anyaguk légáteresztő, így optimális szellőzést biztosít a baba bőrének. Van belőlük extra nagy és kisebb is, általában több darabot találsz a csomagolásban. A jó minőségű, tartós textilpelusok több éven keresztül elkísérik a gyerkőcödet, ha maszatolás eltakarításáról van szó, illetve a háztartás más pontjain is bevethetők később.

 • Kapucnis törölköző

Manapság már nagyon minőségi, prémium kapucnis fürdőlepedők közül választhatsz, amiknél természetesen nem csak a külcsín számít, hanem a funkció is! Fürdetés után babádnak nagyon kellemes érzés lesz, ha ebben a puha, meleg anyagban szárítod meg, ezen kívül pedig védi őt a megfázástól is. Szuper kiegészítő a kapucnis rész, mert a babák a fejükön adják le a legtöbb hőt.

 • Kis kesztyűk és sapkák

Ilyen apró kesztyűkre azért lesz szükséged eleinte, hogy a kisbabád ne karmolja meg magát a viszonylag éles kis körmeivel. Levágni az első hetekben elég nehéz még (spoiler: egy dackorszakosnál sem lesz egyszerű…), ezért mindenképp bújtasd bele a kezeit ilyen kesztyűkbe. A hidegebb hónapokban pedig akár még otthon is szükséged lehet egy puha, meleg sapkára, hiszen a kicsik sokkal érzékenyebbek a pár fok különbségre is, például szellőztetésnél. Nálunk nagyon kedves kesztyű-sapka szetteket találhatsz.

 • Takarók és hálózsákok

Az ember mindent megtesz a kicsije nyugodt pihenéséért, ezért érdemes az alvás tárgyi feltételeiről is gondoskodni. A hálózsák kiskorban azért praktikus, mert nem rúgja le magáról a baba, de mégis ad egy körülölelő komfortérzetet. Érdemes az évszakhoz igazítani a vastagságát (a TOG a vastagság mértékegysége, ami minden hálózsáknál fel van tüntetve). Webshopunkban találsz 4 évszakos hálózsákokat is, amelyeknek a melegebb idő beköszöntével elég lecsatolni a belső rétegét és az ujjait. A jó takaró is egy nélkülözhetetlen alapdarab a kisgyerekes otthonban. Az a praktikus, ha egyből több takarót is beszerzel, hiszen használhatod séta közben a babakocsiban, az autósülésben, bekuckózáshoz, a földön hasaltatáskor, picit nagyobb korában pedig a kiságyban is. Mindig jó, ha kéznél van egy, ha a babád esetleg fázna. 

 • Pelenkázó matrac és komód

A pelenkázó matracot és a hozzá tartozó pelenkázó szekrényt sem hagyhatod ki a sorból, hiszen itt elég sokat fogtok megfordulni. Praktikus, ha a pelenkázómatracnak mosható a huzata, és cserélhető a betétje. (Hidd el, sokkal több meglepetés fog érni a hadművelet közben, mint ahogy arra előzetesen számítanál…)

Ha egységes bútorcsaláddal rendeznéd be a pici szobáját, találsz olyan szettet, ahol az ágykerettel kompatibilis, arra rátehető pelenkázórátét kínál felületet a peluscserékhez.

A nálunk kapható pelenkázókomódok remekül illeszkednek minden stílusú és méretű otthonba. Mély fiókjaikban sok minden elfér, ami a baba pelenkázásához és öltöztetéséhez kell, a későbbiekben pedig a pelenkázó részük eltávolítható, és akár hétköznapi komódként is használhatók tovább. Pelenkázáshoz sokféle megoldást találsz a webshopunkban.

 • Fürdőkád

A baba fürdetése a kezdetekben sok összpontosítást igényel: figyelni kell a víz hőmérsékletére, tartani kell a babát is a karodban, és még sorolhatnánk. Ez a szuper praktikus AquaScale V3 3az1ben digitális babakád már a pici születésétől fogva használható, és igazán megkönnyíti a dolgotokat: alátámasztást nyújt a kicsinek, folyamatosan méri a víz hőmérsékletét, és a baba súlyát is képes mérni, azaz nem kell külön mérleget beszereznetek. A hozzátartozó állvánnyal együtt magasra is beállíthatod, így nem kell hajolgatnotok.

 • Babakocsi

A mindennapos levegőztetés már egészen kicsi kortól ajánlott. (Hogy pontosan mikortól, az kultúránként eltérő, lásd a skandináv országokat, de érdemes a védőnőd tanácsára is hagyatkozni.) És itt jön a képbe a nagy döntés, hogy melyik babakocsit érdemes választani a közös csavargásokhoz. A babakocsiválasztás egészen sokrétű szempontjait ebben a cikkben gyűjtöttük össze. Amit fontos megjegyezni, hogy újszülött korban csakis olyan babakocsit szabad használni, ahol a babád fekvő helyzetben tud pihenni, hogy ne érje felesleges terhelés a gerincét. Kínálatunkban számos típusú babakocsit megtalálsz, sokuk olyan multifunkciós Travel System rendszerű babakocsi, amely újszülöttekre tervezett mózeskosárral is rendelkezik, de később a sportkocsi kiegészítővel nagyobb gyerkőcnél is használhatod, illetve a vázzal kompatibilis autósülés tartozik hozzá.

 • Autósülés

A mai modern világban a gyerekek már pár naposan találkoznak az autóval, hiszen általában abban szállítják haza a kórházból őket, de utána is sokat ülnek benne. Természetesen nem is kérdés, hogy minden esetben kötelező a KRESZ-nek megfelelően, biztonságosan szállítani a kicsit, életkorának megfelelő autósülésben vagy hordozóban. Hogy mik a biztonságos autósülés szempontjai, és mi alapján érdemes választani, azt ebben a cikkben szedtük össze. Praktikus, ha az elején, amikor a hordozóval együtt teszed ki-be a babát, egy könnyű darabot választani, hiszen elég sokat kell majd cipelned. Ami viszont a legfontosabb, az természetesen az, hogy biztonságos védelmet nyújtson gyermekednek utazás közben. Az plusz segítség, hogy ha a babakocsiddal is kompatibilis, így könnyen le és fel tudod csatlakoztatni. Kínálatunkban találsz újszülött korban használható hordozókat és autósüléseket, korosztályokat átívelő üléseket, illetve a Travel System babakocsik elemeként kapható üléseket.

 • Bébiőr és légzésfigyelő

Ha a legnagyobb biztonságban szeretnéd tudni a kisbabádat – főleg ha már előfordult a családi előtörténetben SIDS vagy légzőszervi probléma -, akkor érdemes már a kezdetektől használni légzésfigyelőt, ami érzékeli a baba légzését és mozgását, és riaszt 20 mp légzéskimaradás után. Itt értelemszerűen fontos a jó minőségű légzésfigyelő választása, nem csak azért, hogy biztosan jelezzen, amikor szükség van rá, de ha nem finomhangolható az érzékenysége, akkor indokolatlanul is bejelezhet mélyebben alvó babáknál. Ettől – mondanunk sem kell – éveket öregedtek egy-egy éjszakai riadó alkalmával. A nálunk kapható csúcsminőségű Babysense 7 légzésfigyelő érzékenységét életkori sajátosságok alapján is szabályozni lehet, továbbfejlesztett mozgásszűrője és rendkívül érzékeny érzékelőlapja gondoskodik a nyugalmatokról. A vele egy csomagban kapható kamerás bébiőrrel akár 300 méterről is ellenőrizheted a babádat, sőt a hangodon túl még altatódallal vagy fehér zajjal is megnyugtathatod.

Fontos: a légzésfigyelő önmagában nem ment életet, “csupán” felhívja a figyelmet a vészhelyzetre. Érdemes felkészülni az ilyen helyzetekre (akár babaelsősegély tanfolyam elvégzésével), hogy tudjátok, mi ilyenkor a teendő.

 • Mellszívó

Egy jó mellszívó nagyon sokat segíthet a szoptatós anyukának. A kezdeti időszakban két szoptatás között használva támogatja a tejtermelés beindítását. Később pedig akkor lesz a segítségedre, ha a bőség zavarával küzdesz, és félreraknál némi anyatejet, vagy épp szeretnéd, ha egy-egy szoptatási alkalmat lefejt tejből tudnátok megoldani (például apuka eteti meg a gyerkőcöt, hogy te aludhass egyet). Akkor is hatalmas segítség, ha neked van tejed, de a babádnak van szopási problémája – így értékes és tápláló anyatejhez tudod juttatni a szoptatási nehézségek ellenére is. A nálunk kapható Tommee Tippee Made for Me elektromos mellszívó USB csatlakozóval tölthető, így nem vagy “kábelhez kötve”, hanem bárhol tudod használni, még utazások alatt is, a stimuláló funkciója pedig a baba szopását szimulálja, így serkentve a tejtermelést.

+1 babahinta

Ez egy olyan kiegészítő, amire sokan nem gondolnak alapdarabként, és legtöbbünk nem onnan ismeri, hogy már anyáink is ebben ringattak minket. De sok családnál esküsznek rá, hogy hatalmas segítség az első hónapokban, amikor a kisbaba még rengeteget sír, és nehézkes az altatása is. A babahinta finom ringatása az anyaméh ringatózására emlékezteti a kicsiket, a textil huzat körülöleli őket, így könnyebben tudnak szundizni egyet. (De a biztonság kedvéért soha ne hagyd a babát huzamosabb ideig magára a hintában, és főleg nem éjszakára.) Az egyenletes ringatózás az idegrendszeri fejlődésükre is jó hatással van, a kényelmes fekvőrész pedig a legkisebbek számára is használható. A nálunk kapható Incababy hinta természetes, bababarát anyagokból készült, és extra biztonságos, ergonomikus kialakítása révén már újszülött kortól használható.

Ha még alaposabban szeretnéd összevetni a baba első hónapjaiban hasznos termékeket, ajánljuk figyelmedbe a praktikus Kelengyelista gyűjtésünket, két budapesti üzletünkben pedig kollégáink is szívesen segítenek bármilyen felmerülő kérdésben. Ha pedig szeretnél egy alapos, személyre szabott tanácsadást, jelentkezz egy exkluzív alkalomra, amikor tanácsadónk ingyenesen, 1-1,5 órában segít megtervezni, hogy minden szuperül összeálljon, mire érkezik a kisbabátok.

13+1 dolog, amire újszülött babádnak szüksége lesz!

Mi kell egy újszülött fogadásához? A nagy izgalmak és a babaváró készülődések (helló, babaszoba kialakítása) közepette megesik, hogy pont valami lényeges dologról felejtkezünk el. Segítségképpen most összegyűjtöttünk 13+1 alapdarabot, amire szüksége lehet egy újszülöttnek otthon!

 • Pólya

Ebben biztonságban és melegen tarthatod újszülött gyermekedet, amikor hazamentek a kórházból. A babádat körülölelő pólya emlékezteti őt az eddigi kényelmes lakhelyére, amit pont jól kitöltött, ezért relaxáltabban érzi magát a új sok inger közepette. Plusz ebben a korban a babák még gyakran felriasztják magukat az akaratlan végtagmozgásaikkal, a pólya ezt is segít tompítani, így pihentetőbben tudnak aludni. (Figyelj arra, hogy ne kösd túl szorosra, és ne borítsa fulladást okozó drapéria az arcocskáját!) Jól jöhet akkor is, ha érkeznek a vendégek, és szeretnék kézbe venni a kisbabádat: ebben sokkal könnyebben fel lehet emelni a törékeny kis apróságot. 

 • Ruhácskák

Az egyik legklasszabb része a babaváró előkészületeknek, hogy egy komplett ruhatárat gyűjtsünk össze a kis jövevénynek, ami stílusos és praktikus is. No de mi minden kell egy újszülöttnek? Ez nagy dilemmát tud okozni, főleg ha hűvös időben születik a legújabb családtag (Itt és itt találsz tippeket a hidegben való öltöztetésre.). Első időkben mindenképpen kelleni fog rövid és hosszú ujjú body, rugdalózó, valamint a melegebb időszakban rövid nadrágocska vagy napozó. Ha egymással harmonizáló darabokat kombinálnál össze, a nálunk kapható szettekkel biztosra mehetsz. A másik, amire elsőre nem is gondolnánk, hogy kell pár biztonsági ruhadarab más méretből is, mint amit az ultrahang jósol, mert gyakori eset, hogy téved pár centit, és úgy kell összevadászni pár 50-es rucit, miközben frissen, ropogósan sorakoznak a szekrényben az 56-os és 62-es méretek, csak épp a kisbaba veszik még el bennük. 

 • Mózeskosár, kiságy, bölcső

A baba első fekhelye. Az első lépés, hogy elhatározzátok, hogy hol szeretnétek altatni a babátokat, aztán ehhez mérten érdemes választani a fekhelytípusok közül. A mózeskosár nagyon hangulatos és könnyen hordható egyik helyiségből a másikba, sőt a legújabb prototípusok, mint amilyen a 4moms mamaRoo sleep mózeskosár, már ringatni is tudják a kicsit. Vannak olyan ringatható babaágyak is, mint például a Chicco Next2Me Magic, amik önállóan is használhatóak, például napközben, de éjszaka az egyik oldalát megnyitva, az ágyatok mellé is lehet tolni. Így veletek aludhat a baba, anélkül, hogy félned kéne, hogy ráfekszel. Egy klasszikus gyerekágy viszont sokkal hosszabb távra szól, végigkíséri a gyerkőcöt hosszú éveken keresztül. Ezeknél a fekvőfelület magasságának állításával és a rácsok kivételével tudod mindig az aktuális életszakaszra szabni az ágyacskát. 

 • Textilpelenkák

Ó, azok a multifunkcionális textilpelusok! Hogy egy kis képzavarral éljünk, a babakorszak svájci bicskái. A textilpelenkákat rengeteg dologra használhatod: szoptatásnál, büfiztetésnél, pelenkázásnál, játéknál és útközben is jól jönnek. Anyaguk légáteresztő, így optimális szellőzést biztosít a baba bőrének. Van belőlük extra nagy és kisebb is, általában több darabot találsz a csomagolásban. A jó minőségű, tartós textilpelusok több éven keresztül elkísérik a gyerkőcödet, ha maszatolás eltakarításáról van szó, illetve a háztartás más pontjain is bevethetők később.

 • Kapucnis törölköző

Manapság már nagyon minőségi, prémium kapucnis fürdőlepedők közül választhatsz, amiknél természetesen nem csak a külcsín számít, hanem a funkció is! Fürdetés után babádnak nagyon kellemes érzés lesz, ha ebben a puha, meleg anyagban szárítod meg, ezen kívül pedig védi őt a megfázástól is. Szuper kiegészítő a kapucnis rész, mert a babák a fejükön adják le a legtöbb hőt.

 • Kis kesztyűk és sapkák

Ilyen apró kesztyűkre azért lesz szükséged eleinte, hogy a kisbabád ne karmolja meg magát a viszonylag éles kis körmeivel. Levágni az első hetekben elég nehéz még (spoiler: egy dackorszakosnál sem lesz egyszerű…), ezért mindenképp bújtasd bele a kezeit ilyen kesztyűkbe. A hidegebb hónapokban pedig akár még otthon is szükséged lehet egy puha, meleg sapkára, hiszen a kicsik sokkal érzékenyebbek a pár fok különbségre is, például szellőztetésnél. Nálunk nagyon kedves kesztyű-sapka szetteket találhatsz.

 • Takarók és hálózsákok

Az ember mindent megtesz a kicsije nyugodt pihenéséért, ezért érdemes az alvás tárgyi feltételeiről is gondoskodni. A hálózsák kiskorban azért praktikus, mert nem rúgja le magáról a baba, de mégis ad egy körülölelő komfortérzetet. Érdemes az évszakhoz igazítani a vastagságát (a TOG a vastagság mértékegysége, ami minden hálózsáknál fel van tüntetve). Webshopunkban találsz 4 évszakos hálózsákokat is, amelyeknek a melegebb idő beköszöntével elég lecsatolni a belső rétegét és az ujjait. A jó takaró is egy nélkülözhetetlen alapdarab a kisgyerekes otthonban. Az a praktikus, ha egyből több takarót is beszerzel, hiszen használhatod séta közben a babakocsiban, az autósülésben, bekuckózáshoz, a földön hasaltatáskor, picit nagyobb korában pedig a kiságyban is. Mindig jó, ha kéznél van egy, ha a babád esetleg fázna. 

 • Pelenkázó matrac és komód

A pelenkázó matracot és a hozzá tartozó pelenkázó szekrényt sem hagyhatod ki a sorból, hiszen itt elég sokat fogtok megfordulni. Praktikus, ha a pelenkázómatracnak mosható a huzata, és cserélhető a betétje. (Hidd el, sokkal több meglepetés fog érni a hadművelet közben, mint ahogy arra előzetesen számítanál…)

Ha egységes bútorcsaláddal rendeznéd be a pici szobáját, találsz olyan szettet, ahol az ágykerettel kompatibilis, arra rátehető pelenkázórátét kínál felületet a peluscserékhez.

A nálunk kapható pelenkázókomódok remekül illeszkednek minden stílusú és méretű otthonba. Mély fiókjaikban sok minden elfér, ami a baba pelenkázásához és öltöztetéséhez kell, a későbbiekben pedig a pelenkázó részük eltávolítható, és akár hétköznapi komódként is használhatók tovább. Pelenkázáshoz sokféle megoldást találsz a webshopunkban.

 • Fürdőkád

A baba fürdetése a kezdetekben sok összpontosítást igényel: figyelni kell a víz hőmérsékletére, tartani kell a babát is a karodban, és még sorolhatnánk. Ez a szuper praktikus AquaScale V3 3az1ben digitális babakád már a pici születésétől fogva használható, és igazán megkönnyíti a dolgotokat: alátámasztást nyújt a kicsinek, folyamatosan méri a víz hőmérsékletét, és a baba súlyát is képes mérni, azaz nem kell külön mérleget beszereznetek. A hozzátartozó állvánnyal együtt magasra is beállíthatod, így nem kell hajolgatnotok.

 • Babakocsi

A mindennapos levegőztetés már egészen kicsi kortól ajánlott. (Hogy pontosan mikortól, az kultúránként eltérő, lásd a skandináv országokat, de érdemes a védőnőd tanácsára is hagyatkozni.) És itt jön a képbe a nagy döntés, hogy melyik babakocsit érdemes választani a közös csavargásokhoz. A babakocsiválasztás egészen sokrétű szempontjait ebben a cikkben gyűjtöttük össze. Amit fontos megjegyezni, hogy újszülött korban csakis olyan babakocsit szabad használni, ahol a babád fekvő helyzetben tud pihenni, hogy ne érje felesleges terhelés a gerincét. Kínálatunkban számos típusú babakocsit megtalálsz, sokuk olyan multifunkciós Travel System rendszerű babakocsi, amely újszülöttekre tervezett mózeskosárral is rendelkezik, de később a sportkocsi kiegészítővel nagyobb gyerkőcnél is használhatod, illetve a vázzal kompatibilis autósülés tartozik hozzá.

 • Autósülés

A mai modern világban a gyerekek már pár naposan találkoznak az autóval, hiszen általában abban szállítják haza a kórházból őket, de utána is sokat ülnek benne. Természetesen nem is kérdés, hogy minden esetben kötelező a KRESZ-nek megfelelően, biztonságosan szállítani a kicsit, életkorának megfelelő autósülésben vagy hordozóban. Hogy mik a biztonságos autósülés szempontjai, és mi alapján érdemes választani, azt ebben a cikkben szedtük össze. Praktikus, ha az elején, amikor a hordozóval együtt teszed ki-be a babát, egy könnyű darabot választani, hiszen elég sokat kell majd cipelned. Ami viszont a legfontosabb, az természetesen az, hogy biztonságos védelmet nyújtson gyermekednek utazás közben. Az plusz segítség, hogy ha a babakocsiddal is kompatibilis, így könnyen le és fel tudod csatlakoztatni. Kínálatunkban találsz újszülött korban használható hordozókat és autósüléseket, korosztályokat átívelő üléseket, illetve a Travel System babakocsik elemeként kapható üléseket.

 • Bébiőr és légzésfigyelő

Ha a legnagyobb biztonságban szeretnéd tudni a kisbabádat – főleg ha már előfordult a családi előtörténetben SIDS vagy légzőszervi probléma -, akkor érdemes már a kezdetektől használni légzésfigyelőt, ami érzékeli a baba légzését és mozgását, és riaszt 20 mp légzéskimaradás után. Itt értelemszerűen fontos a jó minőségű légzésfigyelő választása, nem csak azért, hogy biztosan jelezzen, amikor szükség van rá, de ha nem finomhangolható az érzékenysége, akkor indokolatlanul is bejelezhet mélyebben alvó babáknál. Ettől – mondanunk sem kell – éveket öregedtek egy-egy éjszakai riadó alkalmával. A nálunk kapható csúcsminőségű Babysense 7 légzésfigyelő érzékenységét életkori sajátosságok alapján is szabályozni lehet, továbbfejlesztett mozgásszűrője és rendkívül érzékeny érzékelőlapja gondoskodik a nyugalmatokról. A vele egy csomagban kapható kamerás bébiőrrel akár 300 méterről is ellenőrizheted a babádat, sőt a hangodon túl még altatódallal vagy fehér zajjal is megnyugtathatod.

Fontos: a légzésfigyelő önmagában nem ment életet, “csupán” felhívja a figyelmet a vészhelyzetre. Érdemes felkészülni az ilyen helyzetekre (akár babaelsősegély tanfolyam elvégzésével), hogy tudjátok, mi ilyenkor a teendő.

 • Mellszívó

Egy jó mellszívó nagyon sokat segíthet a szoptatós anyukának. A kezdeti időszakban két szoptatás között használva támogatja a tejtermelés beindítását. Később pedig akkor lesz a segítségedre, ha a bőség zavarával küzdesz, és félreraknál némi anyatejet, vagy épp szeretnéd, ha egy-egy szoptatási alkalmat lefejt tejből tudnátok megoldani (például apuka eteti meg a gyerkőcöt, hogy te aludhass egyet). Akkor is hatalmas segítség, ha neked van tejed, de a babádnak van szopási problémája – így értékes és tápláló anyatejhez tudod juttatni a szoptatási nehézségek ellenére is. A nálunk kapható Tommee Tippee Made for Me elektromos mellszívó USB csatlakozóval tölthető, így nem vagy “kábelhez kötve”, hanem bárhol tudod használni, még utazások alatt is, a stimuláló funkciója pedig a baba szopását szimulálja, így serkentve a tejtermelést.

+1 babahinta

Ez egy olyan kiegészítő, amire sokan nem gondolnak alapdarabként, és legtöbbünk nem onnan ismeri, hogy már anyáink is ebben ringattak minket. De sok családnál esküsznek rá, hogy hatalmas segítség az első hónapokban, amikor a kisbaba még rengeteget sír, és nehézkes az altatása is. A babahinta finom ringatása az anyaméh ringatózására emlékezteti a kicsiket, a textil huzat körülöleli őket, így könnyebben tudnak szundizni egyet. (De a biztonság kedvéért soha ne hagyd a babát huzamosabb ideig magára a hintában, és főleg nem éjszakára.) Az egyenletes ringatózás az idegrendszeri fejlődésükre is jó hatással van, a kényelmes fekvőrész pedig a legkisebbek számára is használható. A nálunk kapható Incababy hinta természetes, bababarát anyagokból készült, és extra biztonságos, ergonomikus kialakítása révén már újszülött kortól használható.

Ha még alaposabban szeretnéd összevetni a baba első hónapjaiban hasznos termékeket, ajánljuk figyelmedbe a praktikus Kelengyelista gyűjtésünket, két budapesti üzletünkben pedig kollégáink is szívesen segítenek bármilyen felmerülő kérdésben. Ha pedig szeretnél egy alapos, személyre szabott tanácsadást, jelentkezz egy exkluzív alkalomra, amikor tanácsadónk ingyenesen, 1-1,5 órában segít megtervezni, hogy minden szuperül összeálljon, mire érkezik a kisbabátok.