Kategória
Márkáink
Ár szerinti szűrés
Rendezés

1–25 termék, összesen 329 db

Segítünk választani: Babakocsi

Amikor kisbabád érkezésére készülsz a babaszoba megtervezése, a babaruhák kiválasztása és a sok egyéb kellék beszerzése mellett kardinális kérdés lesz az életstílusotokhoz legjobban passzoló babakocsi kiválasztása. Érdemes több szempontot is figyelembe venned, ami segíteni fogja végleges döntésedet. Amikor elkezded körbejárni a témát, először is gondold át, hogy a következő szempontok közül melyek igazán fontosak számodra, hiszen így fogod felismerni, hogy melyik a számodra legjobb babakocsi.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a babakocsi vásárlás alkalmával:

Tolókar

A legtöbb babakocsi tolókarja már állítható. Így testmagasságodhoz tudod igazítani egyéni kényelmed érdekében.
A babakocsik többsége szerencsére már nagyon jól manőverezhető, olyannyira, hogy egyetlen kézzel is tudod tolni, ami hatalmas segítség a mindennapokban.

Ülés

Sok típusnak már teljesen vízszintesre dönthető az ülése. Ez azért nagyon szuper, mert vannak olyan fajták (pl. Cybex Eezy S2 babakocsi), ahol a vízszintesen döntött ülésre rögzíthető a mózeskosár, ami lehetővé teszi az újszülött kortól való használatot. Nagyobb babák esetében pedig (kb. 6 hónapos kortól) a vízszintesre döntött ülés az igazán kényelmes útközbeni szundikálást segíti, hiszen ez a testhelyzet a legideálisabb ergonómiailag. Szintén az ülésre jellemző, hogy bizonyos babakocsiknál már vagy megfordítható az ülés átemelésével vagy 360 fokban elforgatható a vázon, ami azt jelenti, hogy a gyerkőc nézhet feléd, amikor nyugalomra vágyik és nézhet a külvilág felé is ha éppen úgy tartja kedve.

Kupola/napellenző

Vannak olyan típusok, amik az átlagnál nagyobb kiterjesztésű kupolával rendelkeznek, ezáltal nagyobb védelmet adnak szélsőséges időben. Van, amelyiken található pluszban kukucskáló ablak is, így időnként rá tudsz pillantani a külvilágot szemlélő gyermekedre. Sőt, egyeseket már szellőző nyílással is elláttak, ami segíti a még könnyedebb levegőáramlást például a nagyon meleg nyári napokon.

Kapaszkodó

Nem mindegyik babakocsihoz terveztek kapaszkodót az üléshez, ugyanakkor ez sok szülőnek fontos. Az is elképzelhető, hogy kiszemelsz egy babakocsit és utólag vásárolsz mellé külön kapaszkodót, pl. a Cybex Libelle esernyőkocsi esetében ez opcionális (amit már második babakocsinak, nagyobb gyermekeknek ajánlunk).

Lábtámasz

Nem minden babakocsi rendelkezik lábtámasszal, ezért jól gondold át, hogy a későbbiekre nézve, nagyobb gyermekednek szeretnéd-e ezt a kényelmi lehetőséget. Ezzel szemben sok fajtának már állítható a lábtámasza, így a növekvő gyermekhez igazítható, ami igazi áldás.

Kerekek

Kiskerekű és nagykerekű babakocsi egyaránt megtalálható a kínálatban. A kisebb kerekek nagyon praktikusak a városi cirkálások során, amikor szempont az, hogy a babakocsi minél kisebb helyeken boldoguljon, míg a nagyobb kerékkel rendelkező társaik (ezeket úgy hívjuk: terep babakocsi) szuperül boldogulnak a nehéz terepeken és kerékfelépítésüknek köszönhetően gyakorlatilag nem ismernek lehetetlent (ilyen például a Cybex Talos S babakocsi, melynek kerekei habszivaccsal töltöttek, így bátran mondható, hogy defektmentesek, hiszen szinte lehetetlenség kilyukasztani azokat). Sok babakocsi első kerekei bolygósíthatók, ami azt jelenti, hogy a kerék 360 fokban elfordul a tengelye körül, ami nagymértékben megkönnyíti az irányítást, ha gyorsan és kis helyen, akár egyhelyben kell megfordulnod a kocsival. Igény és helyzet szerint ezek a bolygókerekek fixálhatok is. Sőt, hogy még tovább menjünk, bizonyos kocsikhoz vásárolható sítalp is, ami egy fantasztikus újítás a tervezők részéről. (a Cybex Priam és a Babyzen YOYO babakocsikhoz van lehetőség ezek megvásárlására). És, hogy a másik oldalt se felejtsük el, bizonyos babakocsik beach módban is képesek működni, ami azt jelenti, hogy az első kerekek levehetők, így csak a két hátsó nagykerék kapja a terhelést, ami biztonságos közlekedést nyújt a homokos felszínen (pl. Cybex Priam ? ez már a luxus babakocsi kategória).

Váz

Alapvetően az általunk kínált összes babakocsi váza rendkívül strapabíró. Vannak keskenyebb vázúak, amik ideálisak a városi kiruccanások során, tömegközlekedésen, zsúfolt terekben, hiszen itt szükségszerű, hogy minél kevesebb helyet foglalva lavírozz csemetéddel az emberek között. A terep babakocsik váza némileg szélesebb, nagyobb. Lényeges kérdés a vázzal kapcsolatban az is, hogy összecsukva mennyi helyet foglal el. Akinek kicsi az autója és az autó csomagtere, vagy az otthoni tárolási lehetőségei nagyon korlátoltak, ott nyilván elsődleges szempont lesz az, hogy a babakocsi minél kompaktabb méretűre összecsukható legyen. Az ugyan igaz, hogy a legkevesebb helyet általában az esernyőre csukható babakocsi foglalja el, de számos nem kimondottan esernyő babakocsi található még nálunk, ami szintén nagyon kis méretre csukható. Szerencsére az általunk kínált babakocsik jelentős része egyetlen kézzel összecsukható babakocsi, ami azt jelenti, hogy míg gyermekedet az egyik kezedben tartod, addig a másik kezeddel gond nélkül össze tudod csukni a kocsit.

Lengéscsillapítás/felfüggesztés és fékrendszer

A megfelelő kerékfelfüggesztés nagyon sokat számít, mert ez határozza meg, hogy a babakocsi mennyire egyszerűen boldogul a nehezebb, egyenetlenebb felszíneken anélkül, hogy össze-vissza zötykölődne. Ha sokat szándékozol kihívást jelentő terepre menni, akkor figyelj a felfüggesztésre, lehetőleg négykerekes legyen. Emellett legalább ilyen fontos, hogy a fékek is gyorsan reagáljanak egy-egy helyzetben.

Súly

Vannak tényleg pehelykönnyű babakocsik, amik nagyon praktikusak hordozásnál, emelésnél, illetve abban az esetben, ha nincs lift és több lépcsőn/emeleten is fel kell vinni a kocsit. Az is lényeges kérdés, hogy milyen gyakran kell beemelni ezt a bizonyos négykerekűt az autó csomagtartójába. Ami a hordozást illeti, van olyan típus, ami már vállon/háton is vihető (pl. Airo babakocsi), és van olyan is, ami troli-módban húzható, ezt a reptereken, állomásokon gyakran megfordulók imádni fogják (Bugaboo Ant ? ezt csak 6 hónapos kortól ajánljuk).

Dizájn

Főként az anyukáknak, ez is egy nagyon lényeges kérdés. Különböző prémium anyagokból, élénk és pasztell árnyalatokból válogathatsz. Fiús babakocsi és lányos babakocsi tekintetében is nagyon nagy a repertoár, amiben biztosan megtalálod majd a szívedhez legközelebb állót. Nálunk a következő márkák közül tudsz szemezgetni: a cég sajátja a Mamas & Papas babakocsi, de emellett a Stokke, Bugaboo, Cybex és Babyzen babakocsi márkák is megtalálhatók üzleteinkben. Beleásva magad a babakocsik világába látni fogod, hogy többféle babakocsi típus létezik.

Babakocsi típusok

Multifunkciós babakocsi

Ez lényegében az újszülött babakocsi, hiszen már gyermeked születésétől használhatjátok egészen több éves korig. Mint ahogy a neve is mutatja egyszerre több funkciót is ellát, méghozzá úgy, hogy ugyanarra a vázra többféle kiegészítő tartozék is rögzíthető. A tartozékok lehetnek: újszülött szett/puha mózeskosár, mózeskosár, babahordozó autósülés és sportülés - attól függően, hogy hány funkciós csomagot választasz. Eszerint a multifunkciós babakocsi lehet:

Kétfunkciós/ 2az1ben/2in1 babakocsi: itt a sportülés mellett, amit már a nagyobb, ülni tudó gyermek használ, vagy egy mózeskosár vagy egy babahordozó is a csomag része.
Háromfunkciós/ 3az1ben/ 3in1 babakocsi: itt a sportülés mellett a mózeskosár és a babahordozó is a csomag része.
Négyfunkciós/ 4az1ben/ 4in1 babakocsi: itt pedig a csomag a sportülés, a mózeskosár és a babahordozó mellett tartalmaz egy újszülött szettet is.

A babahordozó autósülés tökéletes lesz az első útra a kórházból haza, és nagyon praktikus minden olyan alkalommal, amikor a gyermekkel rövidebb időre kell valahova beszaladni, valamit elintézni úgy, hogy oda autóval mentek, hiszen ekkor elegendő a kocsiból kivéve a hordozót egyből a vázra tenni és már mehettek is és ugyanez igaz vissza is.

Az újszülött szett/ puha mózeskosár és mózeskosár a legideálisabb opció kisbabád első hónapjaiban, hiszen ekkor nagyon fontos a számára vízszintes fekvőpozíció, mert ez az, ami ergonómiailag legegészségesebb, így tud gerince egészségesen fejlődni.

A mózeskosarat elhagyva, körülbelül 6 hónapos kortól kerül előtérbe a sportülés, amikor gyermeked már önállóan tud ülni. Szerencsére, a sportülések háttámlája ma már jó eséllyel dönthető, így már akkor is beleültetheted a babát, ha még nem tud stabilan, önállóan ülni, ám ekkor még utazzon kissé hátradöntött pozícióban. Csak akkor legyen függőleges az ülés háttámlája, amikor a gyermek már magabiztosan tud ülni.

Azt, hogy számodra melyik a legjobb multifunkciós babakocsi, neked kell eldöntened, mérlegelned aszerint, hogy mely kiegészítőkre van szükséged a mindennapokban.

Sport babakocsi

Ez a típus alapvetően 6 hónapos kortól használható, tehát olyan gyermeknek ajánlott, aki már tud az ülésben önállóan ülni. A sport babakocsi ülése gyakorlatilag ugyanaz, mint a multifunkciós babakocsi sportülése. A babakocsi előnyei, hogy könnyen irányítható, kompakt méretűre csukható, és a babakocsis éveiteket végigkíséri. Általában ezek nem használhatók újszülött kortól, bár találsz nálunk olyat (pl. Armadillo babakocsi), aminek a háttámlája teljesen vízszintesre dönthető, így újszülött kortól is megfelelő.

Testvérbabakocsi

Mind testvérbabakocsit, mind ikerbabakocsit találsz nálunk. A testvérbabakocsi nagy előnye, hogy különböző korú gyermekeidet is tudod egyszerre tolni ugyanabban a babakocsiban (pl. Cybex Gazelle, Babyzen YOYO Connect, Bugaboo Donkey). A testvérek utazhatnak típustól függően egymás mellett, egymással szinte szemben, illetve egymás mögött. Ezek a babakocsik így vagy úgy, de kicsit nagyobbak, mint egyszemélyes társaik, de a tervezők itt is igyekeztek lefaragni a méretekből, hogy minél egyszerűbb dolga legyen a szülőnek, ezért arra kifejezetten gondoltak, hogy például egy ikerbabakocsival is könnyedén beférj egy szabványos bejáraton.

Futóbabakocsi

Sok szülő szereti összekötni a kellemest a hasznossal, és így gyermeke friss levegőn való tartózkodása közben szívesen beiktatja a saját napi testmozgását. És itt jön képbe a futóbabakocsi. Jellemző rá, hogy 3 kerekű babakocsi, hátul kettő, elöl pedig egy kerékkel. Persze sok szülő fut nem kimondottan futásra tervezett babakocsival, a jó futóbabakocsinak azért számos előnye van. Kényelmesebbé, gördülékenyebbé teszi a futást a szülő és gyermek számára egyaránt. Kimondottan úgy tervezték, hogy a váz masszívabb, a kerekek nagyobbak és a súlyterhelés is megfelelő legyen.

Elektromos babakocsi

Egyre többen kedvelik, hiszen azoknak a szülőknek, akik gyakran közlekednek domboldalon, meredek utcákon ez óriási segítség (Cybex e-Priam babakocsi). Itt arról van szó, hogy a babakocsi nem teljes mértékben elektromos, hanem besegít az irányításba szélsőségesebb terepviszonyok esetén: aktiválás után a tolókarba épített szenzorok figyelik a toló- és húzóerőt és a rendszer rásegít amikor szükséges, emelkedőn gyorsítja a feltolást, lejtőn pedig lassítja a leereszkedést.

Kiegészítők

Végül pedig essen néhány szó a babakocsikhoz tartozó/választható kiegészítőkről. Hogy itt mire is gondolunk? Pelenkázótáska, napernyő, lábzsák, esővédő, szúnyogháló, pohártartó, autósülés adapter, babakocsi huzat, testvérfellépő, utazótáska. Amikor csomagban választasz babakocsit, akkor jól nézd meg, hogy pontosan mit tartalmaz a csomag. Elképzelhető, hogy a csomag részét képezi pohártartó és esővédő, sőt a nagyobb csomagok esetében napernyő, lábzsák, adapterek és pelenkázó táska is, amik fontos kényelmi és praktikai elemek a mindennapokban és így nem szükséges külön beszerezned őket. Ha azonban külön vásárolod meg őket, akkor arra nagyon figyelj és kérd ki szakértőink segítségét, hogy az adott típushoz mi az, ami illik és mi az, ami nem, ugyanis nem minden kiegészítő passzol minden babakocsihoz.