Ötvös Beáta gyógytornász, kislánya születése után megtapasztalta, hogy milyen elváltozások keletkeznek a női testben a terhesség alatt és milyen nehéz visszaállítani az eredeti állapotot.

Szívügyévé vált hogy más Nőknek is segítsen visszakapni önmagukat testileg és lelkileg is. Kifejlesztette a Szülés utáni regeneráló tornát, mely nagy sikert arat a Nők körében. 

Milyen problémák merülnek fel a legtöbbször? 

Általában úgy keresnek fel , hogy ? nemrég szültem és szeretnék erősödni ?, vagy ? nemrég szültem és a hasam még mindig nem húzódott vissza ?. Sokszor hüvely problémákkal keresnek meg, ezeket először a nőgyógyásztól kérdezik meg és ő javasolja a tornát. Gyakori , hogy a szoptatás miatt fáj a hát , nyak és ezzel keresnek meg , hogy tornázzunk.

MIilyen kezelést kell elképzelni?

A legelső páciens aki elindította bennem, hogy ezzel komolyabban kell foglalkozni , azzal keresett meg , hogy fáj a háta a szoptatástól. Elmentem hozzá és magamból kiindulva kíváncsiságból megnéztem a hasizmát , 2-3 ujjnyira szét volt nyílva. Elég sokkoló volt számára mikor  kiderült , de 1 hónap rendszeres torna után sokat javult az állapota. Itt fogalmazódott meg bennem , hogy milyen fontos a hasizmokat ellenőrizni akkor is ha más problémával keresnek meg.

A gátizmok működését mindenkinek megtanítom , attól függetlenül hogy van e valami panaszuk. Erre minden Nőnek szüksége van úgy gondolom terhesség és szülés után.

Mennyire szívesen beszélnek erről a Nők? 

Azt tapasztaltam, hogy könnyen megnyílnak és örülnek hogy tudnak beszélni a problémájukról. Az internet világában már tudnak erről a problémáról olvasni, csak a megfelelő szakembert kell kiválasztani , akivel szívesen együtt működnek.

Az Anyukák általában a szülés után mennyi idővel fordulnak ilyen szakemberhez? 

Engem hívtak már szülés után egy héttel is és volt Anyuka akinek már 6 éves volt a gyereke. Általában a szülést követő egy éven belül a leggyakoribb a felkeresés.

Mennyi idő a gyógyulási folyamat?

Rendszeresen végzett torna esetében már 1 hónap után érezhető a javulás.

Miért ajánlod mindenképp ezeket a kezeléseket? 

Mivel az egyenes hasizom fontos szerepet játszik a gerinc és a törzs tartásában, ezért a szétválás hátfájáshoz, gerincproblémákhoz is  vezethet, súlyosabb esetben hasfali sérv is kialakulhat. Tehát ez nem csak esztétikai problémát jelent. A megoldás a hasizmok edzése, de  nem mindegy, hogy hogyan. Ebben az esetben szakember  segítségét kell kérni , hogy megtanítsa a hasizmok helyes használatát. Terhesség alatt  a megnövekedett súly következtében a gátizom is nagyobb terhet kell viseljen, normál úton történő szülés esetében pedig tovább gyengül. A gyenge gátizom sok problémát okozhat, ami megkeseríti a mindennapokat, ezért ennek az erősítésével is foglalkozni kell.

Beát itt éritek el, ha szeretnétek kipróbálni a kezeléseket: otvosbeata79@gmail.com