Kategória
Méret
Márkáink
Ár szerinti szűrés
Rendezés

1–25 termék, összesen 298 db

Hogyan tedd kényelmesebbé a baba fürdetését és pelenkázását?

A fürdés megosztó a kisgyerekek körében: valaki alig várja, valaki ki nem állhatja. Még ha gyermekünk az utóbbiak közé tartozik is, egy kis kreativitás és a megfelelő fürdető eszközök kiválasztása segíthet megbarátkoztatni a művelettel.

Mire figyelj a fürdető eszközök vásárlásánál?

Ha babafürdetés, akkor babakád, ez mindenkinek rögtön beugrik. No de milyen babakád? A mai darabok már minden felmerülő igénynek képesek megfelelni, akár ergonomikus térhasználatról, akár kontrollált vízhőmérsékletről van szó. 

Az összecsukható babakád jól jön, ha nem túl nagy a fürdőszobátok, vagy épp sokat utaztok. Nálunk nem kell egyesével összeszedegetned a fürdetéshez szükséges kellékeket, ugyanis kaphatóak teljes fürdető szettek, amikben mindent megtalálsz, ami csak kell. 

Amikor a baba már nagyobb, stabilan tud ülni, és annál lelkesebben ficeregni, akkor érdemes átváltanotok babakádról a fürdető ülőke használatára, amit közvetlenül a fürdőkádba tudtok beállítani. Így nagyobb helye van, de szabadon tud mozogni, miközben ti is biztonságosan fürdetitek.

A másik alapkelléke a fürdetésnek természetesen a törölköző. A nálunk kapható kapucnis törölközők jó minőségűek, puhák, és óvják a baba érzékeny bőrét, miközben gyorsan felszívják a nedvességet.

Ha biztosabbra akarsz menni anyáink ?könyök-a-vízbe? módszerénél, akkor pedig érdemes beszerezni egy vízhőmérőt is, amivel fokra pontosan be tudod állítani a víz hőmérsékletét, hogy ne legyen se túl forró, se túl hideg a picinek. 

Hogyan tedd kényelmesebbé a fürdetést?

A következő praktikus kiegészítőkkel még flottabbul tudod lebonyolítani a fürdetést:

  • Kádállvány: ha meg akarod előzni a hátfájós térdelve görnyedést, vagy a mosógép tetejére helyezett babakáddal való szerencsétlenkedést, akkor mindenképp szerezz be egy kádállványt. Stabilan tartja a babakádat csúszásgátlós lábaival, te is kényelmes testtartásban fürdethetsz, a fürdés végeztével pedig egyszerűen csak összehajtod és elpakolod.
  • Vízleeresztő cső: vannak olyan babakád modellek, amiknél a velük kompatibilis vízleeresztő csővel egyszerűen ki tudod engedni a vizet a fürdetés végeztével.
  • Fürdetést segítő és újszülött kádtámasz: friss szülőként az apró, még magát tartani nem tudó bébit fürdetni elég nagy stressz tud lenni. Ezek az eszközök segítenek megtámasztani a kis magatehetetlen csecsemőt, így nyugodtabban és alaposabban meg tudod fürdetni.

Fürdetés: napi feladatból közös móka

A fürdetés, amellett, hogy a napi kosztól segít megszabadítani a gyerkőcödet, egy közös szeánsszá is válhat, amit a kicsi is nap mint nap várni fog. Az esti rutinnak egy kedvenc pontja lehet, ahol a gyerek szabadon játszhat, de akár el is lazulhat, és ráhangolódhat az alvásra.

Ebben nagy segítségedre lesz, ha van bekészítve pár fürdőjáték, amikkel a kicsi szívesen elpancsol. A fürdős játékok már messze túlmutatnak a klasszikus gumikacsán: a csempére ragasztható játékoktól a vízhatlan könyveken át a tapadókorongos fürdőjátékokig sok mindent megtalálsz nálunk.

Hogy a kicsi komfortérzetét is növeld, a vízből kiemelve bugyoláld be finom, puha, vastag fürdőköntösbe. A köntös megvédi a hirtelen hidegtől, ami a legtöbb babának diszkomfortérzetet okoz.

Mire lesz szükséged pelenkázáshoz?

Elsőre lehet bele sem gondoltál, de a pelenkázás lesz az egyik leggyakoribb tevékenységed az első két-három évben. Ezért kiemelten fontos, hogy olyan körülményeket teremts hozzá, amivel mindkettőtök számára a lehető legkényelmesebbé és minél praktikusabbá tudd tenni a folyamatot - akár otthon vagy útközben.

 

Otthon célszerű egy pelenkázó sarok kialakítása, ahol minden a kezed ügyébe esik, és ahol rutinosan, gyorsan tudtok átesni a procedúrán. A gyermeket a legpraktikusabb egy pelenkázó komód felületén átpelusozni, így te kényelmesen állhatsz, és nem kell előre görnyedned. Olyan pelenkázó komódot érdemes választani, ami bőven rejt magában tárolóhelyeket. Így a fiókjaiban számos hasznos dolog elfér, a pelenkáktól a body-kon át a popsitörlőig és hintőporig, így tényleg minden szükséges dolog a kezed ügyében van. A nálunk található pelenkázó komódok egy-egy formatervezett bútorcsalád részei, így ha szeretnéd egységes stílusban berendezni a gyerekszobát, azt is könnyedén meg tudod oldani.

 

A komód tetejére érdemes pelenkázómatracot helyezni, hogy a pici kényelmesen tudjon a hátán feküdni a puha felületen, így nem lesz rögtön nyűgös az átpelusozástól. A pelenkázómatrac felületét rendszeresen fertőtlenítsd le, hogy véletlenül se maradjon rajta szennyeződés - ehhez érdemes egy könnyen tisztítható darabot választani. A használt pelusokat érdemes egy pelenkacsomagoló vödör segítségével likvidálni, így a lakásban nem fognak megállni a kellemetlen szagok, mint egy sima kuka használata esetén. Érdemes bekészíteni pár könnyen tisztítható babajátékot is arra az esetre, ha a kicsi épp türelmetlenkedne, hogy nagyobb dráma nélkül tudd kicserélni a pelust.

 

A menetközbeni átpelusozás macerásabbnak tűnhet, de egy jól összeállított pelenkázótáska sokat segíthet a dolgon. Az ideális pelenkázótáska ismertetője, hogy MINDENT elnyel, szóval egy nagyobb lélegzetű kiruccanásnál sem kell több táskával logisztikáznod, és könnyen kitisztíthatod, ha történik egy-egy baleset. A sok rekeszes pelenkázótáska igazi hű társaddá tud válni az első években, mert nem kell az egy helyre ömlesztett ezernyi dolog közt turkálnod, ha gyorsan kell valami.

Hogy a speciális pelenkákról is ejtsünk pár szót: strandoláshoz, babaúszáshoz elengedhetetlen kellék egy jó úszópelenka. A nálunk kapható úszópelenkák magas minőségűek, plusz betét nélkül használhatóak, és az elterjedt egyszer használatos társaikkal szemben környezetbarátabbak és gazdaságosabbak.