Kategória
Márkáink
Ár szerinti szűrés
Rendezés

1–25 termék, összesen 123 db

Segítünk berendezni a babaszobát - Bababútor kisokos

A várandósság második felében, főként a vége felé kezdik el a kismamák nagyon aktívan a babaszoba berendezését. Megvásárlásra kerülnek az első bútordarabok, kiválasztásra kerülnek a színek és az ezekkel harmonizáló babaszobai kiegészítők, dekorációk. Az egész babavárás talán egyik legjobb része ez, szórakoztató ? már amennyiben nem marad az utolsó pillanatra? - és kiélheted benne a kreativitásodat.

Akár egy modern babaszoba, akár egy klasszikusabb stílusú babaszoba az álmod, kínálatunkban mindkét típushoz megtalálható a megfelelő babaszoba bútor.

Mire ügyeljünk a vásárlásnál?

A gyerekbútoroknál a tervezők a leghihetetlenebb dolgokra is gondolnak. Az elsődleges szempont azonban mindig a BIZTONSÁG. És hogy mitől mondható egy bababútor biztonságosnak?

 • Bababarát élekkel készül, vagyis kicsit ívelt, lekerekített szélek jellemzik, így nem történhet baj, ha a gyermek nekiszalad.
 • A babaágyak több magassági fokozatba állíthatók azért, hogy amint a gyerkőc egyre nagyobb és már fel tud térdelni illetve fel tud állni az ágy rácsaiba kapaszkodva, nehogy kiessen a kiságyból.
 • A szekrények-komódok fiókjait úgy tervezték, hogy lassan záródnak, így csöppséged nem fogja odacsukni a kis ujjait.
 • Az ágyban álldogáló fogzó gyermek pedig előszeretettel rágcsálja majd az ágy szélét, hiszen mindent megtesz a feszítő, kellemetlen érzés csillapítása érdekében. Semmi gond, ugyanis a Mamas & Papas babaágyakat rágósínnel tervezték, így védik a gyermek ínyét és a kiságyat is.
 • Mondani sem kell, hogy a bútorok festéséhez kizárólag bababarát festékanyagot használtak.
 • Több biztonsági zárat és ilyen-olyan védőt is találsz nálunk, így az otthoni közeget még biztonságosabbá teheted igényeiteknek megfelelően.

Mi kell egy babaszobába? Bababútor típusok

BABAÁGY

A baba megszületése után sokan választják azt az opciót, hogy a gyerkőc velük egy hálószobában alszik az első néhány hónapban, majd ezután foglalja el saját birodalmát. Ez megkönnyíti az anyukák számára a gyakori éjszakai etetéseket és pelenkázásokat.

 1. Mózeskosár
 2. Bölcső
 3. Bölcső és felnőtt ágy melletti babaágy egyben
 4. Kisebb méretű babaágy/baba kiságy

Azok számára pedig, akik már a kezdetektől rendes méretű babaágyat szeretnének, ott 2 lehetőség kínálkozik, a Mamas & Papasnál kétféle ágyméretet különböztetünk meg:

 • 60x120-as méretű babaágyak: alvófelületük több magassági fokozatba állítható ? újszülöttek számára használható a legmagasabban elhelyezhető pozíció, ami nagyon kényelmes a szülő számára is, hiszen így nem kell olyan mélyre hajolni a kiságyba. A gyermek növekedésének megfelelően további két pozíció állítható be, így a már felálló gyerkőc sem tud kiesni a kiságyból.
 • 70x140-es méretű baba/gyerekágyak: alvófelületük szintén több magassági fokozatba állítható. Oldalrácsaik levehetők a totyogók számára, ami azt jelenti, hogy az önállósodó gyermek már egyedül tud lefeküdni és kikelni az ágyból és megközelítőleg 4 éves koráig használhatja.

Egyes ágyainkhoz tartozik ágy alatti tároló (Mia) és van olyan is, amihez külön tudsz beszerezni (Dover).

A Done by Deer márkájú babaágyak sajátossága, hogy ezek az ágyak bár csak 60x120-as méretűek, mégis már ebben a méretben totyogó ággyá alakíthatók és külön vásárolható leesésgátló is hozzájuk.

A Stokke Sleepi koncepciója rendkívül egyedi, itt ugyanis az újszülöttnek választható kiságyat ki tudod egészíteni különböző bővítményekkel, ezáltal meg tudod növelni az ágy méretét, és ha szeretnéd egészen a gyermek 10 éves koráig tudjátok használni. 

MATRAC

Fordíts kellő figyelmet az ideális babaágy matrac kiválasztásra is! Az összes Mamas & Papas matrac megfelelő keménységű és mindegyikben megtalálható egy beépített vízálló panel, amely véd az éjszakai balesetekkel szemben. Matracaink forgathatók, ami segíti tartósságukat és így hosszú ideig megfelelő alátámasztást nyújtanak. Hipoallergén anyagból készültek, így ellenállóak az allergénekkel és poratkákkal szemben. Huzatuk levehető és mosható.

Ne felejts el egy matracvédő huzatot is választani, ez ugyanis egy plusz védelmi réteg kisebb balesetek esetén!

UTAZÓÁGY

Az ágyaknál nem árt, ha gondolunk egy utazóágyra is, ami nagyon jól jön a több napos családi kiruccanások alkalmával, vagy éppen akkor, ha a gyermekedet elviszed a nagyszülőkhöz néhány napra. Már több nagyon kényelmes és kevés helyet foglaló márka is jelen van a piacon. Találsz olyat, ami extra kicsi, olyat, ami kiságy és járóka egyben, és olyat is, ami pelenkázó feltétet is tartalmaz.

PELENKÁZÓ KOMÓD

A Mamas & Papas bútorokra általánosságban jellemző, hogy megálmodói gondoltak az átalakíthatóságra. Ahogy már az ágyak esetében is olvashattad: állítható magasságú az alvófelületük és gyerekággyá varázsolhatók.

Igaz ez a pelenkázó komódokra is. A komódok egy pelenkázó rátéttel a tetejükön vásárolhatók meg (A Done by Deer és Stokke tároló komódjaihoz külön tudod megvásárolni a pelenkázó rátétet). 12 hónapos kor után vagy miután már nem használjátok a pelenkázó részt, a rátét levehető és így egy mutatós komódként használható tovább.

Egyes rátétek osztott kialakításúak, így a pelenkázáshoz szükséges kellékek is elférnek a pelenkázómatrac mellett. A komódok tágas fiókokkal ellátottak, némelyek oldalán még akasztót is találsz.

SZEKRÉNY

A Mamas & Papas szekrényekre ugyanúgy igaz a sokoldalúság, mint az ágyakra és komódokra. Nagyméretűek, így hosszú évekig az otthon ékes darabjai lehetnek, hiszen akkor sem kell megválnotok tőle, ha a nagyobb gyermek már nem tart igényt a választott szekrényre: jól mutat majd a lakás másik pontján is.

Találsz olyan szekrényeket a kínálatban, amelyek kétajtósak, és olyat is, amelyeknek az egyik fele ajtós, másik fele polcos-fiókos kialakítású.

A szekrényekre jellemző, hogy a polcok kivehetők, az akasztósínek pedig eltávolíthatók.

Bababútoraink szettben is megvásárolhatók. A 3 darabos szett tartalmaz egy ágyat, pelenkázó komódot és szekrényt, a 2 darabos szett pedig egy ágyat és pelenkázó komódot. Hogy mi a bababútor szett előnye? A számodra legszükségesebb bútordarabokhoz kedvezményesebb áron juthatsz hozzá csomagban.

KISEBB KIEGÉSZÍTŐ BÚTOROK/KELLÉKEK

Szükség lehet egyéb kisebb bútordarabokra is ahhoz, hogy megfelelően tudd rendszerezni a rengeteg játékot, könyvet, emléket. Ebben kisebb polcok, könyvszekrények, magasszekrények, tárolóládák, tároló kosarak, akasztók lesznek segítségedre.