Bár a babavárás az élet nagy csodája tele boldogsággal, örömteli reménykedéssel, vágyakozással, ám mégis van egy kevésbé népszerű oldala is, amit a legjobban éppen a ?terhesség? kifejezés szemléltet. Ahogy egymást követik a trimeszterek, úgy egyre fokozódó testi igénybevételnek van kitéve a kismama hiszen a fizikai teher egyre csak növekszik. Így különösen fontos, hogy tudatában legyünk néhány olyan hasznos megoldásnak, amelyek enyhíthetik a nehézségeseket, és segíthetnek abban, hogy a szürke mindennapokban is mindinkább az áldott állapot felé billenjen a mérleg nyelve a terhesség érzésével szemben.

Alvás

Köztudott, hogy a pocakban növekvő magzat sok energiát igényel, így a kismamának különösen sok alvásra van szüksége, hogy feltöltse az energia-készleteit, de éppen ez az, ami az idő előre haladtával egyre nagyobb kihívássá is válik. Egy jól megválasztott és elhelyezett párnával azonban nagyon sokat segíthetünk a helyzeten. Próbálkozzunk bátran mindenféle párnával, még az is lehet, hogy a kényelmes, pihentető alváshoz több párnára is szükségünk lesz egyszerre. Megoldás lehet a pocak alá helyezett normál párna is, de a kifejezetten erre a célra megalkotott terhességi párna még professzionálisabb segítséget nyújthat. Ez utóbbi különleges kialakításának köszönhetően nem csupán nagyon kényelmes, de később még szoptatós párnának is használható. Ha pedig már a szoptatós párnáknál tartunk, akkor azok klasszikus változata is sokat segíthet, hiszen kb. 45 fokos szögben a felső test alá helyezve, félig ülő helyzetben lehet velük pihenni. Bár ilyenkor általában jól jön még egy plusz párna a térd alá is.

Biztonság

A növekvő pocak előbb utóbb nem csak az alvásban, de például az utazásban is elkezdi zavarni a kismamákat, és nem szabad elfeledkezni a fokozódó biztonsági kockázatról sem. A biztonsági övterelőt azoknak a várandósoknak találták ki, akik sokat utaznak autóval. Egy ilyen eszköz ugyanis nemcsak kényelmesebbé teszi az utazást a kismama számára, de csökkentheti is egy esetleges ütközés vagy hirtelen fékezés magzatra nézve káros következményeit.

Bőrápolás

A kismamák egyik nagy félelme, hogy a babavárással együtt járó változások bizony örökre nyomot hagyhatnak a testükön, és mi tagadás, némiképp ez így is van. A jó hír viszont, hogy például a legnagyobb fejfájást okozó striák megelőzésére már nagyon hatékony krémek, masszázsolajok állnak rendelkezésünkre, bár sajnos a már kialakult csíkokat kozmetikumokkal eltüntetni nem lehet. Sok kismama ezzel együtt úgy érzi, hogy nőiessége kiteljesedett a várandóság időszaka alatt, emiatt a szépségápolás ugyanolyan fontos a terhesség és a szoptatás idején, mint az azt megelőző időszakban.  Sőt, különösen a szülésre készülve az intim higiénia talán még nagyobb fontosságot kap. Így például bizonyos, a terhesség alatt is alkalmazható  masszázsolajok a gátmasszázshoz és a napi intim higiénia részeként is segíthetik megőrizni az intim területek kényes egyensúlyát. A Coconutoil baba-mama masszázsolaját nemcsak terhesség alatt lehet használni, később, mikor a baba már megszületett, babamasszázshoz is tökéletes.