Hogyan válassz az életstílusodhoz tökéletesen illeszkedő babakocsit, azaz melyik babakocsi megfelelő számodra? A válasz nem egyszerű, elég könnyen zöldfülűnek érezheted magad, amikor életed első babakocsiját szeretnéd megvásárolni, de hidd el, mind így éreztük magunkat egykor. A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanod, az az életstílusod. A sok száz márkájú, stílusú és funkciójú babakocsi közül megtalálni a tökéleteset lehetetlen vállalkozásnak tűnhet, de ne csüggedj, hiszen ha ennyi választási lehetőség van, biztosan megtalálod azt, ami a legközelebb áll az igényeidhez és életviteledhez, akár városi tömegközlekedéssel mozogtok, akár erdei sétákat tesztek vagy messzi tájakra utaztok.

Tömegközlekedés babakocsival 

Nem kis kihívást jelenthet elmanőverezni egy babakocsival a buszon, villamoson számodra és a körülötted álló utasoknak is, de ennek nem kell feltétlenül így lennie. Ha a tömegközlekedés a mindennapjaitok szerves része lesz, mindenképpen olyan babakocsit válasszatok, ami:

 • könnyű és összecsukható, ez sokat számít fel és leszállásnál, amikor fel kell emelni a babakocsit,
 • keskeny, így szűk utasterekben is tudod tolni,
 • befér a babakocsik számára kijelölt helyekre a buszokon, vonatokon.

Fontos megjegyzés: mindenképp könnyű babakocsit válasszatok, hogy egyszerűbben tudjatok tömegközlekedni, de figyeljetek rá, hogy néhány sportbabakocsi csak akkor javasolt, ha a gyermeked már segítség nélkül, önállóan tud ülni (kb. 6 hónapos kora körül). Az újszülött kisbabák csak fekvő pozícióban utazhatnak.

Babakocsi autós hordozóval 

Ha autóval fogtok közlekedni, akkor számotokra a Travel System a megfelelő választás, melynek része egy újszülött kortól használható mózeskosár, egy babakocsi sportüléssel és egy autós hordozó. Nem kell attól tartanod, hogy felébreszted a kisbabát, könnyen el tudtok jutni A-ból B-be, hiszen egyszerűen csak kioldod a hordozót az autóból, a babakocsi vázára kattintod, és már mehettek is. Érdemes olyan babakocsit választani, ami:

 • autós hordozó (és mózeskosár) kompatibilis,
 • könnyű, így egyszerű ki- és beemelni a csomagtartóba,
 • kompakt, kis méretűvé összehajtható, így kevés helyet foglal el a csomagtartóban.

Fontos megjegyzés: mielőtt feleslegesen kidobnál egy csomó pénzt, mérd le a csomagtartót, hogy az általad kiválasztott kocsi könnyedén beleférjen, és még egy nagyobb bevásárlásnak is legyen hely. Valamint ha a Travel System mellett döntesz, győződj meg arról, hogy a hordozó megfelel a biztonsági előírásoknak.

   Terep babakocsi 

   Ha aktívan, nagy sebességgel éled az életed, számodra a terep babakocsi lesz a tökéletes választás. Ha gyakran jártok a parkba, kutyát sétáltattok vagy kirándultok az erdőben, nagyszerű stabilitást és kényelmet nyújtanak ezek a kocsik. Érdemes olyan kocsit választanod, ami:

   • nagy kerekeinek köszönhetően könnyen irányítható egyenetlen területen is,
   • kiváló felfüggesztéssel rendelkezik, így jól alkalmazkodik a kisebb bukkanókhoz,
   • tolókarjának magassága állítható, így kényelmesebb a haladás.

   Fontos megjegyzés: ha sokat túráztok és sétáltok majd együtt, akkor nem javasoljuk a bolygókerekes kocsikat, stabil kerekekkel sokkal egyszerűbb lesz tartani az irányt és az iramot. A legjobb megoldás, ha olyan modellt választasz, aminek kerekei szükség szerint rögzíthetők.

     Szívből reméljük, hogy a cikk segítséget nyújt majd a megfelelő babakocsi típus kiválasztásában. Nálunk rengeteg babakocsi közül választhattok, és olyan minőségi márkákat kínálunk, mint a Bugaboo, Stokke, Cybex vagy saját Mamas & Papas babakocsik, amik mind használhatóságukban, mind stílusukban minden igényt kielégítenek.

     Ha még mindig maradt benned bizonytalanság, gyere el hozzánk és segítünk vagy jelentkezz a november 24-ei Szülők leszünk eseményünkre, ahol a babakocsi kiválasztása mellett az autósülésekkel is foglalkozunk. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kattints a gombra és küldd el jelentkezésed!

     [woodmart_button align=”center” title=”Szülők leszünk ” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Fszulok-leszunk%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]