Ugyan még élvezhetjük a napsütést, de már hűvösebbek a nappalok és korábban is sötétedik, ilyenkor hajlamosak vagyunk célirányos, gyors sétákat tenni. Pedig néhány hasznos kiegészítő beszerzésével ugyanolyan élvezetessé tehetjük a szabadtéri időtöltést, mintha azokra kellemesebb időben vállalkoznánk. A jó levegő ugyanis nem csak a kisbabánknak nagyon fontos, de az ősszel együtt járó rövidebb napok okozta lehangoltság leküzdésében is sokat segíthet.

Babakocsi felkészítése az őszre

A jó levegő nem csak a kisbabáknak nagyon fontos, de az anyukáknak is sokat segíthet az ősszel együtt járó rövidebb nappalok és korán sötétedő délutánok okozta lehangoltság leküzdésében. Vegyünk sorra néhány hasznos kiegészítőt, amelyek segítségével komfortosabbá és élvezetessé tehetjük a hűvösebb őszi sétáinkat.

Alvózsák babáknak

A csecsemők általában nagyon jól alszanak a levegőn, és az étvágyuk is jobb. Az óvatosság és a fokozatosság elvét betartva, többek között ezért is fontos, hogy az újszülöttet hozzászoktassuk a friss levegőhöz. Ha úgy érezzük, hogy elérkezett az ideje egy kis sétának, akkor erre készítsük fel megfelelően a babakocsit is. A belsejét mindig jól béleljük ki, hiszen a baba könnyen felfázhat. Választhatunk erre a célra egy ilyen puha alvózsákot, amely a gyermek 1 éves koráig is használható akár a babakocsiban vagy az autósülésben is.

Lábzsák babáknak

A nagyobb gyermeket már nem kell annyira bebugyolálni. Sőt általában már nem is viselik jól a kötöttségeket, jobban szeretnek inkább mocorogni akár a babakocsizás közben is. Számukra lehet különösen jó választás egy olyan lábzsák, ami praktikus kialakításának köszönhetően nem csak a hűvösebb napokon, de akár a téli nagy hidegben is melegen tarthatja őket.

Takaró babakocsiba

Évszaktól függetlenül, de a hűvösebb idő beköszöntével különösen ajánlott a babakocsiba bekészíteni egy plusz takarót.

Babakocsi esővédő

Hűvösebb időben hasznos lehet még, ha tartunk a babakocsiban egy esővédőt is, amely nem csak eső, de hó és szél ellen is könnyedén bevethető. Ezt a legtöbb babakocsi alapból tartalmazza.

Babakocsi téliesítő szett

Készülve a nagy téli hidegekre érdemes lehet az egész babakocsit téliesíteni. Így a kisbaba teljes biztonságban és melegben élvezheti a hideg és szeles téli sétákat. Sőt, a szettben található kézmelegítő még az anyukák számára is komfortosabbá teheti a téli kimozdulásokat.