Díjnyertes babakocsijaink és esernyőkocsijaink közül mindenki megtalálhatja a saját életstílushoz és pénztárcájához illőt. Segítségünkkel most hamar kiderül, hogy melyik típus a legmegfelelőbb számodra és babád számára.

Segítünk választani!

Babakocsit vásárolni mindig fontos és izgalmas mérföldkő a várandósság alatt, de tudjuk, hogy a számtalan opció a különböző funkciók és bonyolult leírások megnehezítik a választást.

Létrehoztunk egy egyszerűen használható útmutatót, ami bemutatja a különböző babakocsi típusokat, kiemelve a legfontosabb jellemzőket és előnyöket. Ennek segítségével könnyebben megtalálhatod a tökéletes babakocsit babád számára, ami illeszkedik életstílusotokhoz és pénztárcátokhoz is.

Mielőtt belekezdenél a válogatásba itt egy rövid összefoglaló, amelyet ha átolvasol, biztos jó úton fogsz haladni a számodra megfelelő babakocsi kiválasztásához.

Gondold át!

  1. Amire a babádnak szüksége van

A babának a születés után az első időszakban teljesen vízszintes fekvőfelületre van szüksége, amely elősegíti gerince fejlődését. Ezt szem előtt tartva érdemes olyan babakocsit választani, amihez mózeskosár csatlakoztatható, vagy sport ülőrésze teljesen vízszintesre dönthető.

Amikortól babád már kényelmesen meg tudja tartani a fejét önállóan ? kb. 8-9 hónapos kortól ? eljön az ideje annak, hogy sportbabakocsit kereshetsz, vagy egy könnyű esernyőkocsit, amik mind sokrétű funkciókkal és előnyökkel rendelkeznek.

  1. Milyen az életstílusod?

Babakocsi választásodat nagyban befolyásolhatja, hogy hol élsz. Olyan lakásod van, ahol a tárolással spórolni kell? Ha igen, akkor azt javasoljuk, hogy esernyőkocsit válassz, amit könnyen összecsukhatsz, így kevés helyet foglal a térből.

  1. Utazás

A hatályos EU-s és magyarországi törvények alapján, amikor a szülők elhagyják a babával a kórházat, már egy biztonságos autósüléssel kell rendelkezniük, amennyiben autóval közlekednek. Ez is fontos tényező lehet a babakocsi vásárlásakor. Minden babakocsink kompatibilis Travel System rendszerrel, amely annyit jelent, hogy az autósülés egyszerűen csatlakoztatható a babakocsi vázára és erőfeszítések nélkül áthelyezhető a kocsiból a vázra és fordítva.

Ha autóval közlekedsz, mérd fel a csomagtartód paramétereit, és hasonlítsd össze az összecsukott babakocsiéval, hogy ne legyen gond a szállításnál.

Ha tömegközlekedési eszközöket használsz, mindenképpen egy könnyű szerkezetű, egyszerűen manőverezhető babakocsit válassz, amit gyors és egyszerű mozdulatokkal össze tudsz csukni, amikor szükséges.

Mit kell tudni a Travel System-ről?

A Travel System lényege, hogy a babakocsi váza kompatibilis az autósüléssel, egyszerűen rácsatlakoztatható. Ez a rendszer nagyszerű választás az újszülött babádnak, mert így könnyen mozoghatsz vele, anélkül, hogy megzavarnád a nyugalmában?a legjobb az alvó babák számára!

 

Használata nagyon egyszerű. Általában szükséged van egy autósülés adapterre, amit a babakocsi vázára kell kattintanod, utána pedig már rá is erősítheted egy egyszerű mozdulattal az autósülést.

A Travel system babakocsikat újszülött kortól ajánljuk a baba mintegy 15 kg-os súlyáig (3-4 éves korig), amelynek autósülés részét 13 kg-ig lehet használni (0-15 hónapos korig).

A Travel System babakocsi csomag nagyon költséghatékony, hiszen egyszerre vásárolsz babakocsit és babahordozót. Fontos viszont, hogy ezek a rendszerek nem helyettesíthetik a mózeskosarat, és nem használhatóak egyszerre hosszú ideig, hiszen a babának leginkább egyenesen kell feküdnie a szabályos gerincfejlődés miatt.

 

Mit kell tudni az esernyő, vagy sportbabakocsikról?

Kínálatunkból kedvedre válogathatsz a stílusos és praktikus esernyőkocsik közül, amik remekül passzolnak életstílusodhoz és pénztárcádhoz egyaránt. Számos esernyőkocsinknak dönthető a háttámlája, amely lehetővé teszi, hogy a baba vizszintesen tudjon pihenni, így alkalmassá teszi a babakocsit arra is, hogy újszülött kortól használjuk.

 

 

Ezen kívül még számos egyéb érv miatt is jó döntés az esernyőkocsi. Ennek a babakocsi típusnak a legnagyobb előnye, hogy úgy tervezték meg, praktikusan összecsukhatóak, kis méretűek, könnyen hordozhatóak és egyszerűen irányíthatóak legyenek, így például remek választás, ha tömegközlekedést használsz, vagy kis helyed van a babakocsi tárolására. Számos utazási kiegészítő vásárolható az esernyőkocsikhoz ? például vállra akasztható babakocsihordó táska ? amelytől e könnyű kocsi tökéletes választás nyaralásra, vásárlási körutakra, illetve nagyobb gyermek számára.

Szóval csak kösd be babád esernyőkocsiba lépj egy nagyot és fedezzétek fel együtt a világot!

 

Iker- és testvérbabakocsik ? Tökéletes, ha ketten vannak?

  • Mit kell tudnod róluk?

A testvérbabakocsi a legjobb döntés, ha ikreid vannak, vagy ha gyermekeid között nincs nagy korkülönbség. Léteznek egymással szembeforduló, illetve könnyű ikeresernyőkocsik is, amelyek megkönnyítik a városi mozgást két babával is.

 

Két népszerű változatunk az iker- és a tandembabakocsi. Az ikerbabakocsiban a babák egymás mellett ülnek, míg a tandemben a két ülés egymás mögött helyezkedik el, amellyel szűk helyeken is egyszerűen manőverezhetsz.

A dupla babakocsi praktikus megoldást nyújt a szülőknek, hiszen együtt utazhat mindkét gyermekük, használatuk pedig újszülött kortól, egészen 3-4 éves korig ajánlott.

Minden modellünk Travel System kompatibilis, így rögzítheted autósülésedet a babakocsi vázához, illetve kombinálhatod az autósülést a sportüléssel.

Háromkerékű babakocsi ? Sportos, erős és rendkívül kényelmes?

  • Mit kell tudnod?

Ha olyan babakocsit keresel, ami masszív, sportos és egyben kényelmes, akkor háromkerekű modelleink között biztosan megtalálod a Neked valót.  A középen elhelyezkedő kerék lehetővé teszi, hogy ezzel a babakocsival mozgalmas kirándulásokat tegyél vidéken, vagy éppen városokban.

Széleskörű babakocsi kínálatunkban változatos formákat, funkciókat és színeket találsz, így biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a számodra legmegfelelőbbet.

 

Autósülés – a legbiztonságosabb ülésért?

  • Mire kell odafigyelned?

Kutatások bizonyítják, hogy az autósülések jelentős része nem nyújt megfelelő biztonságot a babák számára, amelynek oka, hogy az ülések vagy rosszul van beszerelve az autóba, vagy a szülők nem a megfelelő ülést választották kocsijukhoz. Az autósülések által nyújtott védelem hibás használat esetén megszűnik és a gyermek élete veszélybe kerülhet.