Az első hónapokban a kisbaba még nagyon igényli anyukája közelségét, ezért az ágyát a szülői fekhely közelében is elhelyezhetjük. Ez a picinek és a szüleinek is kényelmes megoldás lehet, hiszen a baba tovább élvezheti anyukája közelségét, a szülők pedig éjszaka könnyen és gyorsan elláthatják őt. Így az édesanyának is nagyobb esélye van arra, hogy jobban ki tudja pihenni magát. Az ágy melletti alvásra különböző megoldások léteznek a személyes igények és a lakás adta lehetőségek függvényében.

Ágy mellett alszik a baba

Bölcső

Sokan tartják úgy, hogy a hintázó mozgás jótékonyan hat az idegrendszerre, az egyensúlyérzék és mozgáskoordináció fejlődésére. Emellett gondoljunk csak bele abba, hogy az anyaméh védelmet adó, zárt világából születéskor a kisbaba váratlanul egy nagy hideg, rideg térbe kerül. A korábbi kellemes, meleg világára emlékeztetheti őt egy szűk, otthonos kuckó, egy bölcső és a ringatózás.

Babaágy

Egy rácsos kiságy hosszabb távra szólhat, mint a bölcső. Ha pedig viszonylag kis hely áll rendelkezésre az ágy elhelyezésére a szülői hálószobában, akkor választhatunk egy ilyen kisebb méretű változatot, ami később akár kikerülhet a nappaliba is segítve a napközbeni rövidebb szunyókálásokat.

   Babaöböl

   A Chicco Next2Me bölcső, babaágy használatával a kisbaba külön ágyban, de mégis az anyukája testközelségében pihenhet. Az anyukának ez azért praktikus, mert éjszaka nem kell kikelnie az ágyából ahhoz, hogy megszoptassa a csecsemőt, visszaadja neki a cumiját, megnyugtassa vagy egyszerűen csak betakarja őt. A Next2Me babaágy hálós eleje lezippzározható és még a dőlésszöge is állítható. Így hathatós segítség lehet etetés után, a jó emésztésben és a ?bukás? elkerülésében is.

   Mózeskosár

   Klasszikus bababútor típus a mózeskosár, ami nem csupán romantikus hangulatot kölcsönözhet a szobának, de egyben praktikus, hordozható fekhely is a baba számára. Ebben az anyuka könnyedén magával viheti a lakásban  a babát, és egy állvány segítségével kényelmes fekhellyé is teheti azt a szülő hálószobában.

      Szakemberek szerint a szülői szobában altatásnak nem szabad néhány hétnél vagy hónapnál tovább tartania, hiszen a babának lassacskán meg kell szoknia, hogy külön ágyban, külön szobában alszik. Minél tovább hagyjuk velünk vagy mellettünk aludni a gyermeket, annál nehezebben tudja majd elfogadni, hogy külön kell aludnia és később fogja tudni átaludni az éjszakát is.

      Ha kíváncsi vagy, milyen ágy melletti alvás lehetőségeket kínálunk még, kattints a gombra!

      [woodmart_button align=”center” title=”Ágy melletti alvás ” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Ftermekkategoria%2Fbabaszoba%2Fbababutor%2Fagy-melletti-alvas%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]