Habár az első gyertyagyújtáson már túl vagyunk, az adventi készülődés java még hátravan. Természetesen fontos az ajándékok beszerzése, a rokonlátogatások és a karácsonyi menü megtervezése is, de otthonunk ünnepi díszbe öltöztetése és a belső hangolódás is része az adventi időszaknak. Mi felnőttek hajlamosak vagyunk elveszni a karácsonyi forgatagban és csak újabb ? és sokszor meglehetősen terhes ? feladatként tekinteni a kapcsolódó tennivalókra, és eközben nem megélni a készülődés hangulatát. Ám mint sok más ünnep, az advent és maga a karácsony is egészen más értelmet nyer, ha van a családban gyermek. Számukra igazi varázslatos időszak ez, aminek a kereteit, hagyományait mi magunk alakíthatjuk ki.

Ünnepi hangolódás

Egy hosszú séta a friss, ropogós hóban, a karácsonyi vásár bejárása, az ünnepi fények megcsodálása, az adventi kalendárium közös nyitogatása, mézeskalácssütés, vagy forró kakaó és összebújós vasárnapi mese délutánok? A karácsonyi hangulat minden család számára mást és mást jelent, több apró dologból, szokásból áll össze. Egy azonban biztos: az együtt töltött idő és a közös élmények részei a készülődésnek. A kisbabák számára ünnepi hangulatot varázsolhatunk csengőkkel, karácsonyi zenékkel, csillogó díszekkel és fényfüzérekkel. Téli plüssfigurákkal is meglephetjük őket, például egy madárkával és jegesmacival ami egyben az első karácsony emléke is lehet, vagy egy puha lapozóval, mellyel játékos módon mesélhetjük el nekik az ünnep történetét.

A nagyobbakat bevonhatjuk a dekorálásba, vagy ha van kistestvér, az ő ünnepi ruhácskájának kiválasztásában is jól jön a közreműködésük. Akár ?segíthetnek? a fa befaragásában, és persze Anya és Apa karácsonyi frizurájának elkészítésében is. A szorgos kis kezek a jótékonykodásban is segíthetnek! Mi is úgy gondoljuk, hogy fontos a rászorulók segítése. Csatlakozzatok gyűjtési akciónkhoz és készítsetek össze együtt Ti is egy kis csomagot! További részleteket itt olvashattok.

Karácsonyi dekoráció

A kül- és beltéri fényfüzérek, és más karácsonyi világítások lenyűgözik a gyerekeket, de a pihe-puha kiegészítők is ünnepi hangulatot varázsolnak az otthonunkba. Az adventi időszakban vigyázhat a Mikulás a kicsik kincseire, vagy feldobhatjuk a lakást kisebb-nagyobb karácsonyi zoknikkal és mikulás zsákokkal is. A karácsonyi gömbök szintén elmaradhatatlan kellékei az ünnepi dekorációnak. Nem csak a karácsonyfán, de az advent időszakában a lakás különböző pontjain is jól mutatnak, sőt segítségükkel örök emlékül megőrizhetjük gyermekünk első karácsonyát.

Jó böngészést, örömmel és vidámsággal teli hangolódást, és ünnepi hangulatú otthonokat kívánunk!

Még több karácsonyi kiegészítőért kattints a gombra!

Írta: Zsófi