Egy kisbabával a hőség átvészelése némileg több szervezést igényel, de egyáltalán nem lehetetlen. Sőt néhány hasznos eszközzel számára is könnyedén élvezhetővé tehetjük akár a nagy melegre időzített kültéri programokat is.

Hogyan óvjuk a babát a túlzott napsütéstől?

A napfény által okozott bőrkárosodások 50-80%-a gyermekkorban szerezhetők, így jó betartani néhány alapszabályt. Nagy melegben, ha megoldható, akkor a pici babával érdemes minél többet nap- és szélvédett helyeken tartózkodni. Nemcsak a tűző nappal, hanem lehetőleg még a szórt UV sugarakkal is érdemes óvatosan bánni, hiszen azok akár még borult időben a felhőkön keresztül is érhetik a pici érzékeny bőrét. Így különösen fontos a megfelelő fényvédő krém rendszeres használata. Emellett lényeges, hogy az utazások alkalmával is biztosítsunk megfelelő árnyékolást a babának, akár a körültekintően kiválasztott babakocsi megfelelő UV védelmet biztosító kupolájával, akár a babakocsira feltehető alvós árnyékolóval, esetleg egy napernyővel.

   Megfelelő öltözék babáknak kánikulában

   A ruhának nyáron lényeges funkciója, hogy hűsítse a babákat. Így érdemes előnyben részesíteni az olyan kellemes viseleteket, amelyek anyaguk és szabásuk miatt kényelmesek és pluszban még védik is a gyermek kis bőrét a napsugárzás káros hatásaitól. Nyáron, főleg a nagy melegben a sapka alapkellék, legyen az megkötős, horgász-típusú, nyakvédős vagy bármilyen egyéb, amely megfelelően árnyékolja a baba fejecskéjét.

     Babák folyadékfogyasztása a hőségben

     A folyadékfogyasztás nyári melegben különösen fontos, bár egy kisgyerekkel ez sokszor nem is annyira egyszerűen kivitelezhető feladat. Egy jól megválasztott itatópohár nem csak a szülők szempontjából lehet praktikus, de segítheti a baba önállósodását és sikerélménnyé varázsolhatja számára, ezt a sokszor kötelezően végzendő feladatot.

     Babajátékok nagy melegben

     A gyermek szórakoztató eszközeinek kiválasztásakor is érdemes figyelembe venni, hogy azok mennyire lehetnek alkalmasak a napsütés vagy a hőség kezelésére. A Starlite pihenőszék például remek választás lehet a nyári hónapokra is, hiszen a levehető kupola megfelelő árnyékot biztosíthat a babának, ha esetleg kültéren is szeretnénk azt használni.

       [woodmart_button style=”round” align=”center” title=”Tovább vásárolok” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]