A kisbabás családokban a nap fénypontja az esti fürdetés. Ez az igazi családi szertartás sokszor nem is csak a tisztálkodásról, babaápolásról hanem inkább a gyengédségről, a közösen eltöltött boldog percekről szól: megdögönyözhetjük hurkácskáit, nézegethetjük rózsaszín bőrét és élvezhetjük a finom babaillatot. Vegyünk sorra néhány fortélyt, amelyekkel még meghittebbekké varázsolhatók ezek az együtt töltött pillanatok.

Babamasszázs

Miután előkészítettünk a fürdetéshez szükséges dolgokat (fürdőlepedőt, babaolajat vagy testápolót, popsikrémet, új ruhát, pelenkát), és a kádba jó meleg 36-38 fok körüli hőfokú vizet engedtünk, hozzáláthatunk a baba felkészítéséhez is. Alkalmazhatjuk akár a babamasszázs tanfolyamon elsajátított fogásokat, vagy egyszerűen csak nyújtott ujjainkkal az óramutató járásával megegyezően simogathatjuk a hasfájós baba pocakját. Esetleg megmozgathatjuk egy kicsit a végtagjait vagy a térdeit gyengéden a hasára nyomkodhatjuk. A babamasszázs élménye még tovább fokozható némi olaj használatával.

   Baba fürdetése

   A masszázs után kellemesen ellazult csöppségek a finom meleg vízzel megtöltött babakádban rendszerint jól elterülnek. A jó babakád pedig nem csupán kényelmes de biztonságos is. Ezért hasznos társunk lehet az esti szertartás során ez az újszülötteknek kifejlesztett fürdetés segítő.

   Fontos, hogy csak természetes összetevőket tartalmazó fürdetőt használjunk, amely kifejezetten babáknak készült. Tartózkodjunk a tartósítószerektől, színezékektől, mesterséges összetevőktől, illatanyagoktól. Kiváló választás lehet például ez a fürdőgél és sampon egyben.

   Babaápolás

   A gondos törölgetést követheti egy kis szépítkezés, amiben hathatós segítséget nyújthat egy bababarát manikűr készlet és egy puha kefe is, amivel nem csupán cuki frizurát varázsolhatunk a picinek, de azzal, finoman masszírozva a baba fejbőrét megelőzhetjük a koszmót is.

   A csecsemő pihe-puha bőre folyamatos gondoskodást és odafigyelést igényel. Ez a bőrhidratáló testápoló például a legfinomabb organikus összetevőket tartalmazza, amelyek a legszükségesebb hidratálást biztosítják az érzékeny bababőr számára fürdés után. Sőt nem csak is kisbabák, de akár érzékeny bőrű kiskamaszok és felnőttek számára is ideális lehet.

   Más babaápolással kapcsolatos termékeket is keresel? Nézz körül nálunk, kattints a gombra!

   [woodmart_button align=”center” title=”Babaápolás” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Ftermekkategoria%2Ffurdetes%2Ffurdes%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]