Játszószőnyeg babáknak

Alapvetően egy kisgyerek fejlődéséhez a szabad játék a legnagyszerűbb mód: hagyni a csöppséget, hogy a maga módján és tempójában fedezze fel a világot és környezetét. És hogy mi mit tehetünk annak érdekében, hogy ez a fejlesztő felfedezés a lehető leghatékonyabban működjön? Töltsünk minél több aktív időt gyermekünkkel és vegyük körbe olyan játékokkal, amelyek nemcsak megfelelően stimulálják az idegrendszert, hanem hosszú időre le is kötik a gyerekeket.

Már újszülött kortól bevethető a nyuszis játszószőnyeg, amelyen nemcsak kényelmesen tud pihenni a baba, hanem többféle funkciójának köszönhetően egyszerre fejlődik a baba szem-kéz-láb koordinációja, taktilis érzékelése, hallása és figyelme.

  Bábok kisgyerekeknek

  Az egyik legősibb fejlesztő játékok egyike a báb, amely segítségével a gyerekek beleélhetik magukat egy állat szerepébe, vagy jobban belemélyedhetnek egy mesébe a báb segítségével. Egyszerre fejleszti a kognitív és érzelmi funkciókat. Bábozz sokat babádnak, találj ki rövid kis történeteket, és meglátod, hogy milyen hálás közönséged lesz!

    Tükör, mint fejlesztő babajáték

    A kisbabák napról napra fejlődnek, fedezik fel a világot. Kísérletek bizonyítják, hogy az emberi arcot szeretik leginkább feltérképezni, hiszen az érzelmeket, a válaszreakciókat így tanulják meg. Saját kis arcuk megfigyelése is rendkívül fontos ahhoz, hogy később könnyebben tudja magát belehelyezni környezetébe, s felfedezni az énjét.

    Azok a játékok is nagyon jók, amelyek egyszerre több érzékelést, kognitív funkciót stimulálnak, mint például a puha lapozós könyvek. A kis könyv lapjain különféle izgalmas felfedeznivalót talál a baba, hol zörög, hol sípol, hol más tapintású a könyv lapja, s a benne lévő stilizált, megtapintható ábrák egyszerre fejlesztik a vizuális, taktilis és hallási észlelést. Arról nem is beszélve, hogy a babák ezeket a könyveket még bátran rághatják, fogzáskönnyítőnek is kiválóak!

      Tanulós játék, Dotty baba

      Dotty baba minden kislány szoba elmaradhatatlan része, hiszen nemcsak az első babája lehet gyermekünknek, hanem igazi ölelni (és rágni) való puha baba, akivel később aludni is lehet. Kezdetben a babák előszeretettel figyelik a színes figurát, később fogásukat, érzékelésüket fejlesztik a különböző textúrák, végül pedig igazi nyugtatójáték válik belőle, amely segít az elalvásban.

       Utazós játék, ami útközben is fejleszti a babát

       Ha úton vagyunk, vagy utazunk, sem kell lemondanunk a minőségi fejlesztő játékokról. Az autó ülésére köthető játék panel mindent tartalmaz, amely jó ideig leköti a baba figyelmét. Babatükör, zörgő, rágható, tapintható lógó játékok, felfedezésre váró bájos minták, lapozható elemek.

         Ha érdekel, hogy milyen játékokkal tudod még babád érzékszerveit stimulálni, nézz körül fejlesztő játékaink között, hogy babád játszva fejlődjön!