Minél többet van ébren a baba napközben annál inkább szüksége van egy kényelmes és biztonságos helyre, amit jó, ha bárhova magával vihet a mama a lakásban és így akkor is együtt lehetnek, ha a mama például a házimunkát végzi. Erre a célra a legkiválóbb eszköz a pihenőszék, amit akár már újszülöttkortól használhat a csöppség, és így a mama és a baba folyamatosan egymás közelében lehetnek, láthatják egymást. Emellett a legtöbb pihenőszék nagy előnye, hogy zenélő, rezgő vagy hintáztatható, ami a babákat megnyugtatja, elbűvöli és megnyugtatja.

Praktikussága

A legtöbb pihenőszék már akár újszülött kortól használható kb. fél éves korig, illetve 9 kg-ig. Kialakításukból adódóan könnyűek, így nem nehéz akár a babával együtt is felemelni őket. A lapra szerelhető funkció pedig lehetővé teszi a könnyű szállítást is. Biztonságosak, hiszen legalább 3 pontos biztonsági övvel vannak ellátva, és mivel tágasak, oldalról nyitottak, így nagyon kényelmesek a babának, hiszen szabadon tudja benne mozgatni a kezecskéit és a lábacskáit. Mivel a háttámla dőlésszöge általában több fokozatban is állítható, így akár etetéshez, itatáshoz vagy csak pihenéshez, alváshoz is ideális lehet.

   Szórakoztató jellege

   A játéktartó karra felfüggesztett játékok nem csak szórakoztatják a babát, de fejlesztik a látását, a hallását, a kézügyességét és a finom kézmozgását is. A kellemes dallamok pedig hozzájárulnak a pihentető környezet megteremtéséhez.

   Fejlesztő tulajdonságok

   Minden kisbaba ösztönösen igényli a ringató mozgást, hiszen az, az anyaméhben, a magzatvízben töltött 9 hónapra emlékezteti, amikor nyugalom és biztonság vette őt körül. Ezért is nyugtatja meg, altatja el a piciket a ringató, harmonikus mozgás, ami egyben kiegyensúlyozottabbá is teszi őket. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a hintázás a baba egyensúlyfejlesztésére is jótékony hatással van, segíti a mozgásfejlődést, a mászást és később a járást is. Sőt még a baba beszédfejlődésre és a kreativitására is előnyösen hat.