A nyári programokra készülődve érdemes elgondolkodni azon, hogy az aktuálisan használt babakocsink mennyire támogatja a terveinket. Időszerűvé válhat egy könnyebb, kisebb, praktikusabb babakocsiba beruházni, hiszen egy egyszerűen összecsukható, akár vállra akasztható (ha a gyerkőc éppen sétálni szeretne), de könnyen ki is nyitható (ha a baba elfáradt és aludna) változat nagyon meg tudja könnyíteni a szülők dolgát. Az esernyőkocsi ideális városi sétákhoz, tömegközlekedéshez, utazásokhoz vagy akár egy nyaralásra, és mivel sokszor vízszintesre fektethető, így már akár újszülöttkortól is használható, de vegyük sorra a főbb előnyeit.

Praktikus esernyőkocsi

A legfőbb érv, ami az esernyőkocsi mellett szól talán, hogy nagyon praktikus. A váza biztonságosan, könnyen, egy mozdulattal picire összecsukható és kényelmesen elfér az autó csomagtartójában, vagy akár az utazótérben az ülések előtt. Még akkor is könnyedén vihető, ha egy elfoglalt Anyuka éppen mindkét keze tele van.

Kényelmes esernyőkocsi

A kisgyermek számára a rendszer nagyon fontos, de ahogy cseperedik a gyerkőc, úgy nő a család igénye is, hogy egyre többet kimozduljanak. Még akkor is, ha ez akár a délutáni szunyókálás idejére esik. Mivel az esernyőkocsik háttámlája szinte vízszintesig dönthető, így kényelmes megoldást jelenthet a délutáni szunyókálás idejére.

   Sportbabakocsi hasznos tulajdonságai

   A napellenzőnek óriási szerepe van nem csak azért, mert árnyékot biztosít a nyári hőségben, de megóvja a gyerkőcöt a káros UV sugárzástól is. A babakocsi kupolája például olyan nagyra nyitható, hogy ha a baba befészkelődik a szunyókáláshoz akkor annyira rá lehet húzni azt, hogy alig kukucskál ki alóla a kis lábacskája. Az említett babakocsi másik nagy előnye, hogy tartozik hozzá esővédő is. Az esővédő tipikusan olyan eszköz, amire lehet, hogy bár mindig magunkkal hurcoljuk, de csak egyszer lesz rá szükség, akkor viszont nagyon.

   Sokáig használható babakocsi

   Egy strapabíró, akár terepen is jól használható esernyőkocsi hosszú távon, akár a gyermek kisóvodás koráig is hű társa lehet a családnak. Talán ebben a korban már inkább csak az autó csomagtartójában pihen, de utolsó mentsvárként igazi kincs lehet a fáradt, nyűgös nagyobbacska gyermek utaztatásánál is.

   Ha kíváncsi vagy, milyen sportkocsikat kínálunk még, kattints a lenti gombra!

   Írta: Tabajdi Ildi