Mamas and Papas blog
Játék

Pihenőszék babáknak

Minél többet van ébren a baba napközben annál inkább szüksége van egy kényelmes és biztonságos helyre, amit jó, ha bárhova magával vihet a mama a lakásban és így akkor is együtt lehetnek, ha a mama például a házimunkát végzi. Erre a célra a legkiválóbb eszköz a pihenőszék, amit akár már újszülöttkortól használhat a csöppség, és így a mama és a baba folyamatosan egymás közelében lehetnek, láthatják egymást. Emellett a legtöbb pihenőszék nagy előnye, hogy zenélő, rezgő vagy hintáztatható, ami a babákat megnyugtatja, elbűvöli és megnyugtatja.

Praktikussága

A legtöbb pihenőszék már akár újszülött kortól használható kb. fél éves korig, illetve 9 kg-ig. Kialakításukból adódóan könnyűek, így nem nehéz akár a babával együtt is felemelni őket. A lapra szerelhető funkció pedig lehetővé teszi a könnyű szállítást is. Biztonságosak, hiszen legalább 3 pontos biztonsági övvel vannak ellátva, és mivel tágasak, oldalról nyitottak, így nagyon kényelmesek a babának, hiszen szabadon tudja benne mozgatni a kezecskéit és a lábacskáit. Mivel a háttámla dőlésszöge általában több fokozatban is állítható, így akár etetéshez, itatáshoz vagy csak pihenéshez, alváshoz is ideális lehet.

      Szórakoztató jellege

      A játéktartó karra felfüggesztett játékok nem csak szórakoztatják a babát, de fejlesztik a látását, a hallását, a kézügyességét és a finom kézmozgását is. A kellemes dallamok pedig hozzájárulnak a pihentető környezet megteremtéséhez.

      Fejlesztő tulajdonságok

      Minden kisbaba ösztönösen igényli a ringató mozgást, hiszen az, az anyaméhben, a magzatvízben töltött 9 hónapra emlékezteti, amikor nyugalom és biztonság vette őt körül. Ezért is nyugtatja meg, altatja el a piciket a ringató, harmonikus mozgás, ami egyben kiegyensúlyozottabbá is teszi őket. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a hintázás a baba egyensúlyfejlesztésére is jótékony hatással van, segíti a mozgásfejlődést, a mászást és később a járást is. Sőt még a baba beszédfejlődésre és a kreativitására is előnyösen hat.

            Ajánlott bejegyzések

            Fejlesztő játékok babáknak

            Kató Linda
            2018.07.20.

            Csodás Jollein babaholmik

            Kató Linda
            2021.03.04.

            Utazás babával, milyen játékokat vigyünk magunkkal nyaralásra?

            Kató Linda
            2019.08.08.
            Exit mobile version