Mamas and Papas blog
Babaszoba

Ágy melletti alvás, babaágyak a szülői hálóban

Az első hónapokban a kisbaba még nagyon igényli anyukája közelségét, ezért az ágyát a szülői fekhely közelében is elhelyezhetjük. Ez a picinek és a szüleinek is kényelmes megoldás lehet, hiszen a baba tovább élvezheti anyukája közelségét, a szülők pedig éjszaka könnyen és gyorsan elláthatják őt. Így az édesanyának is nagyobb esélye van arra, hogy jobban ki tudja pihenni magát. Az ágy melletti alvásra különböző megoldások léteznek a személyes igények és a lakás adta lehetőségek függvényében.

Ágy mellett alszik a baba

Bölcső

Sokan tartják úgy, hogy a hintázó mozgás jótékonyan hat az idegrendszerre, az egyensúlyérzék és mozgáskoordináció fejlődésére. Emellett gondoljunk csak bele abba, hogy az anyaméh védelmet adó, zárt világából születéskor a kisbaba váratlanul egy nagy hideg, rideg térbe kerül. A korábbi kellemes, meleg világára emlékeztetheti őt egy szűk, otthonos kuckó, egy bölcső és a ringatózás.

Babaágy

Egy rácsos kiságy hosszabb távra szólhat, mint a bölcső. Ha pedig viszonylag kis hely áll rendelkezésre az ágy elhelyezésére a szülői hálószobában, akkor választhatunk egy ilyen kisebb méretű változatot, ami később akár kikerülhet a nappaliba is segítve a napközbeni rövidebb szunyókálásokat.

      Babaöböl

      A Chicco Next2Me bölcső, babaágy használatával a kisbaba külön ágyban, de mégis az anyukája testközelségében pihenhet. Az anyukának ez azért praktikus, mert éjszaka nem kell kikelnie az ágyából ahhoz, hogy megszoptassa a csecsemőt, visszaadja neki a cumiját, megnyugtassa vagy egyszerűen csak betakarja őt. A Next2Me babaágy hálós eleje lezippzározható és még a dőlésszöge is állítható. Így hathatós segítség lehet etetés után, a jó emésztésben és a ?bukás? elkerülésében is.

      Mózeskosár

      Klasszikus bababútor típus a mózeskosár, ami nem csupán romantikus hangulatot kölcsönözhet a szobának, de egyben praktikus, hordozható fekhely is a baba számára. Ebben az anyuka könnyedén magával viheti a lakásban  a babát, és egy állvány segítségével kényelmes fekhellyé is teheti azt a szülő hálószobában.

            Szakemberek szerint a szülői szobában altatásnak nem szabad néhány hétnél vagy hónapnál tovább tartania, hiszen a babának lassacskán meg kell szoknia, hogy külön ágyban, külön szobában alszik. Minél tovább hagyjuk velünk vagy mellettünk aludni a gyermeket, annál nehezebben tudja majd elfogadni, hogy külön kell aludnia és később fogja tudni átaludni az éjszakát is.

            Ha kíváncsi vagy, milyen ágy melletti alvás lehetőségeket kínálunk még, kattints a gombra!

            [woodmart_button align=”center” title=”Ágy melletti alvás ” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Ftermekkategoria%2Fbabaszoba%2Fbababutor%2Fagy-melletti-alvas%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]

            Ajánlott bejegyzések

            Alvás babával, együtt vagy külön?

            Kató Linda
            2018.08.23.

            Utazás babával, milyen játékokat vigyünk magunkkal nyaralásra?

            Kató Linda
            2019.08.08.

            10 legfontosabb babaholmi az első otthoni napokra

            Kató Linda
            2018.05.12.
            Exit mobile version