Mamas and Papas blog
Babával az élet

Utazás babával, milyen játékokat vigyünk magunkkal nyaralásra?

Útra kelni egy babával vagy kisgyerekkel sosem egyszerű, pláne akkor nem, amikor családi nyaralásra készülünk, hiszen ahhoz, hogy a nyaralás mindenki számára pihentető legyen, gondoskodni kell gyermekünk szórakoztatásáról is. Az sem mindegy, hogy milyen jellegű nyaralást szeretnénk (tengerpart, városnézés), illetve hogy autóval vagy repülővel utazunk-e, hiszen ha repülünk, akkor a lehetőségeink korlátozottabbak.

Valami új, valami érdekes játék

Hasznos az utazásra egy-két új játékot beszerezni, amely tényleg leköti a gyerekek figyelmét. A hosszú autóutakat érdemes megszakítani pihenőkkel, de ha olyan játékokkal készülünk, amelyek fél-egy órára képesek szórakoztatni a gyerekeket, már komfortosabban utazunk. Ez a mágikus panel jól használható autóban is, a sok érdekes minta és effekt elég felfedezni valót nyújt a kis kalandoroknak.

Sokoldalú, univerzális játékok

Amikor a babának csomagolunk, próbáljunk meg olyan játékokat betenni a bőröndbe, amelyek egyszerre több funkciót is ellátnak, vagy éppen darabokra szedhetők. Fontos arra is figyelni, hogy ha városnézős túrára készülünk, a sok  babakocsizás alatt a játék képes legyen lefoglalni a babát. Ideális erre a célra a babakocsira, hordozóra is szerelhető űrhajós utazós játék, amely több funkciós, és szükség szerint szétszedhető kisebb darabokra.

      Kis kedvenc

      Ahhoz, hogy a nyaralásunk valóban pihentető legyen, a baba vagy kisgyermek számára a jól megszokott rutint muszáj követni. A napirend betartása mellett a legkedvesebb játékát se felejtsük otthon, vagy egy kedves plüsst, rongyikát, amellyel könnyedén elalszik. Ezt érdemes mindig a táskában tartani, ha szükség van valamilyen nyugtató játékra.

      Vízparti játékok

      Ha vízparti nyaralást tervezünk, akkor nem szabad kihagyni a vízben használható vizes játékokat. Mindenképpen kell egy-két úszó játék, kis poharak, amelyekbe lehet a vizet merni, vízálló képes könyvecske vagy éppen egy kedves gumifigura. A gyerekek nagy kedvence Sophie, a zsiráf már kapható fürdőjáték szettben, a legjobb választás a vízparti vakációhoz.

          Éjjeli fény babáknak

          Sok baba és kisgyerek nehezen alszik el idegen környezetben, pláne, ha nagyon sötét a szoba. Praktikus megoldás, ha viszünk magunkkal éjjeli fényt, amelynek megnyugtató, halvány fénye mellett nem csak a baba alszik el könnyebben, hanem a szülők is látják éjszaka gyermeküket, vagy szoptatáshoz, pelenkacseréhez nem kell villanyt kapcsolni. Érdemes utazás előtti napokban már a kisgyerekkel megismertetni az éjszakai fényt kiadó játékot, ne a nyaraláson legyen tőle túl izgatott.

          Repülés babával

          A repülőkre általában korlátozott mennyiségű poggyászt vihetünk fel, így előre kell gondolni arra, hogy a baba számára unalmas repülőúton valamilyen érdekes, de nem túl nagy játék legyen nálunk. Ilyenkor jönnek jól a kis méretű, de izgalmas puha játékok, amelyek nem nyomnak sok súlyt, és mindig csak 1-1 darabot adunk a baba kezébe, s ha megunta, akkor jöhet a másik. Rágóka, puha rongyika és izgalmas színek, textúrák vannak a Done by Deer ajándékcsomagban.

          Ha még több játékot keresel, amivel az utazás során le tudod kötni babádat, kattints a lenti gombra!

          Írta: Dobos Andi

          Ajánlott bejegyzések

          Ha elindul a baba

          Kató Linda
          2019.11.01.

          Nagyszülők szerepe

          Kató Linda
          2019.08.17.

          Beszélni tanul a gyerek – 3. rész

          Kató Linda
          2017.05.02.
          Exit mobile version