Mamas and Papas blog
Babaszoba

Babaszoba bútorok

A babaszoba berendezése

A babavárás időszakának talán ez az egyik legizgalmasabb része: megálmodni, milyen is legyen a kicsi első birodalma. A szobában a letisztultabb vagy a vidám színek uralkodjanak? A bútorok a klasszikus stílust vagy a modern dizájnt kövessék? A finom, íves vagy a robusztusabb vonalvezetés domináljon? És egyáltalán, milyen babaszoba bútorokra és kellékekre van szükség? A számtalan ötlet és lehetőség között nem egyszerű eligazodni, így segítségképpen összegyűjtöttünk pár hasznos tippet.

Babaágy

A tökéletes kiságy kiválasztása önmagában is elég összetett feladat. Az ágyrács pozíciója minden kiságy esetében két- vagy több magasságba állítható, az elülső rácsok jellemzően kivehetők, a további funkciókat tekintve viszont sokféle lehetőség van. A Stokke Sleepi Mini tökéletes első kiságy, körül öleli a babát és praktikus (rögzíthető) kerekeinek köszönhetően szükség esetén könnyedén átköltözhet a szülői hálóba vagy a nappaliba, ráadásul – bővítők segítségével – nagyobb ággyá alakítható. A Melfi elegáns égkék kiságya a picit 12 hónapos koráig kiszolgáló pelenkázó rátéttel egészíthető ki, míg az Oxford ágyikó egyik előnye a helytakarékos, finoman záródó ágyneműtartó rekesz.

        Pelenkázó

        Kisebb babaszobákban a kiságyra rögzíthető pelenkázórátét is jó megoldás lehet, de ha elfér, praktikusabb megoldás egy komód, mely lehetővé teszi a pelenkázási kellékek rendszerezett elhelyezését, illetve később, a pelenkás kort követően, a rátét eltávolításával ruhák, játékok vagy a gyerkőc kincsei számára is tökéletes tároló helyet biztosít. A modern stílusú Franklin tágas fiókjai mindent elnyelnek, a trendi Done by Deer komódja pedig nyitott polcaival mesekönyvek tárolása szempontjából is remek választás. A rátétek pelenkázómatraccal egészíthetők ki, melyek mintás- és visszafogottabb stílusban is elérhetők.

        Szekrény babaszobába

        Az apró ruhácskák közül több is olyan, amit praktikusabb vállfára akasztani (kabátok, overálok, stb.), ráadásul sok esetben átláthatóbb is, mint hajtogatva tárolni őket. A Trista szekrényének akasztós részében két sín biztosítja a legoptimálisabb helykihasználást, míg alsó fiókjában szuper helye lehet a harisnyáknak és zokniknak. A Melfi bútorkollekciója kínál ehhez hasonló, zárt ruhásszekrényt is, de modelljei között találtok plusz, nyitott polcos résszel készített tárolót is, melyet kompaktsága miatt jó szívvel ajánlunk kisebb babaszobákba is.

        Babaszoba tárolók

        A gyerekszobában a kisebb- és nagyobb tárolókból sosem elég. Vidám és stílusos polcainkkal az üres falfelületek is kihasználhatók, a különböző méretű és mintájú tároló dobozok- és kosarak pedig nemcsak a szekrényeken, de önmagukban is nagyon mutatósak. Válogassatok bátran tárolóink közül, melyek mind segítségetekre lesznek a rendezett babaszoba kialakításában!

              Legyen bármilyen elképzelésetek és igényetek, gyönyörű bútoraink és kiegészítőink között biztosan megtaláljátok a számotokra legpraktikusabbakat. Várunk Titeket szeretettel online és személyesen is, s ne feledjétek, a GLAMOUR-napok keretében április 14-ig akciós áron vásárolhattok! A részleteket keressétek az üzletekben és a webshopban!

              Írta: Zsófi

              Ajánlott bejegyzések

              Babaszoba dekoráció

              Kató Linda
              2019.01.25.

              Kényelmes, biztonságos, innovatív ágymatracok

              Kató Linda
              2013.10.30.

              Alvás babával, együtt vagy külön?

              Kató Linda
              2018.08.23.
              Exit mobile version