Nemsokára itt van a Szenteste, de még most sincs késő beszerezni a tökéletes ajándékot, vagy kitenni az utolsó dekorációt a lakásban, amivel igazán méltó ünnepi díszbe öltözhet az otthonunk. Állandó mozgásban lévő, dolgozó anyukaként tudom, hogy bármennyire is időben próbálom elkezdeni az ünnepi készülődést, mégis mindig marad valami még az utolsó percre is. Még jó, hogy vannak olyan beszerzési források, mint a Mamas & Papas üzletek, ahol egy helyen megtalálhatom a hiányzó kreatív és igényes tárgyakat, amelyekkel végül teljessé válhat az ünnep.

Ajándék

Az ünnepi készülődéssel együtt járó stresszt én próbálom minél több lehetséges előkészülettel enyhíteni. Így az ajándékok nagy részét is már időben igyekszem beszerezni, és a lakás különböző szegleteiben minél jobban eldugni. A gondos készülődés ellenére sem tudtam azonban eddig még elkerülni, hogy valaki ne maradjon ki a sorból. Erre pedig általában sajnos csak a rokonlátogatás előtti ajándék csomagoláskor ébredek rá. Amióta anyuka vagyok azóta ilyen esetekre többnyire sikerrel bevethetők a kisgyermekkel kapcsolatos kreatív ajándékok. Hiszen kinek is ne csalna mosolyt az arcára, ha az ajándékot kicsomagolva abban egy édes kis talp lenyomatot vagy fényképet talál. Gyermekes rokonlátogatások alkalmával pedig  nem lehet mellényúlni egy olyan aranyos plüssel, mint ez a karácsonyi maci, főleg, ha az még ünnepi öltözéket is visel. A gondos előkészületek jegyében nálam a napokkal korábban megsütött mézeskalács az igazi jolly joker, ami egy ? később akár karácsonyi dekorációként is használható ? zokniban elhelyezve máris igényes ajándékká válhat.

Dekoráció

A karácsonyi időszakban az ünnepi várakozást, a családi körben készülődéssel töltött időt szeretem a legjobban. Nagyon élvezem, ahogy ünnepi pompába öltöztethetem az otthonunkat, és közben kiélhetem a kreatív ambícióimat a lakáson kívül és belül egyaránt. A csinosítgatás pedig egy soha véget nem érő feladat, hiszen valahányszor csak gyönyörködni kezdek a művemben, annyiszor jut az eszembe egy újabb lehetőség, amivel még tovább fokozhatom az esztétikai élményt. Különösen, amikor a vendégvárás előtt még megtenném az utolsónak szánt simításokat, akkor kezdenek záporozni az ötletek. De jó is lenne még egy kis télies karácsonyi hangulat az ablakpárkányra, amihez szuper választás ez a mini pingvines hógömb, vagy még néhány dísz a karácsonyfára, vagy annak egy olyan változata, például ez a fa csillagos képkeret, amelyet egy képpel még személyesebbé is tehetek.

 

Kívánom, hogy a nagy karácsonyi készülődés közepette legyen erőnk, energiánk, kedvünk tényleg a lényegre koncentrálni vagyis, hogy tudjunk örülni az ünnepnek és egymásnak. Békés, Boldog Ünnepeket Kívánok!