A szobatisztává válás időpontja sokféle tényezőtől függ, de többnyire 2 és fél 3 éves kor körülre tehető. Addig, vagyis a gyerkőcök első életéveiben a pelenkázás a mindennapi teendők szerves része, ezért érdemes úgy berendezni a babaszobát, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a babának és a szülőknek egyaránt. Bejegyzésünkben sorra vesszük, milyen hasznos kellékeket, kiegészítőket lehet beszerezni.

Pelenkázó komód

A pelenkázó komód a babaszobában – a kiságy mellett – a legfontosabb bútordarab. Kialakítását illetően lehet fiókos vagy polcos, méretét tekintve pedig a szülő magasságához igazodik, hogy mellé állva kényelmesen el lehessen érni a fekvő babát. A pelenkázó részhez szemből vagy oldalról férünk hozzá; hogy számunkra melyik praktikusabb, érdemes a babaszoba méretének, adottságainak megfelelően előre eldönteni. Kínálatunkban sokféle szín és fajta közül választhattok, legyen szó akár egyszerű vonalvezetésű, skandináv dizájnról, robusztus-hagyományosról, vagy modern stílusról. Komódjaink minden típusára igaz, hogy a pelenkázó rész eltávolítható, így magát a szekrényt a szobatisztává válást követően is évekig használhatjátok még.

Pelenkázó matrac

Nemcsak a picik kényelmét szolgálják a kellemes mintájú- és anyagú matracaink, hanem mosható/víztaszító huzatuknak köszönhetően a pelenkázó komód tisztántartása szempontjából is rendkívül praktikusak. A Done by Deer matracai elefántokkal, zsiráfokkal és cuki pöttyökkel szórakoztatják a babát, s peremes kialakításuknak köszönhetően biztonságosak is. Az Essentials kollekcióban aranyos, színes minták jelennek meg, a Luxury termékek pedig párnázottságuk miatt extra kényelmet nyújtanak a kicsi buksiknak. A kínálatunkban szereplő pelenkázó komódokkal matracaink méretben teljesen kompatibilisek, de igény esetén más bútorral is tudjátok használni őket.

Textilpelenka

A kellék, amiből sosem elég, hiszen sokoldalúsága miatt etetéshez, fürdetéshez, alváshoz is használható, s persze a pelenkázó komódról sem hiányozhat. Válogassatok a 100% szuper puha pamutból készült, kiváló nedvszívó termékek között, melyek többféle méretben és színben érhetők el. A díszdobozos csomagok babaváró- és babaköszöntő ajándéknak is tökéletesek!

Tárolók pelenkázáshoz

Ahhoz, hogy a pelenkázásnál szükséges kellékek karnyújtásnyi távolságra és rendezetten sorakozzanak, ajánljuk a Done by Deer kiegészítőit, melyek elhelyezhetők a komód fiókjában, de a praktikus zsebes verziót akár a falra is akaszthatjátok. A 100%-ban újrahasznosított anyagból (PET palackból) készült zsebek két méretben és háromféle csodás pasztell árnyalatban érhetők el. Babaágyra akasztható tárolókat szinte minden enteriőrkollekciónkban találtok, a Dream upon a Cloud szivárványos pelenkatartója minden babaszobába illik.

Nézelődjetek és inspirálódjatok honlapunkon, de szeretettel várunk benneteket üzleteinkben is, ahol tippjeinkkel és tanácsainkkal személyesen is segítünk a babaszobai pelenkázó megtervezésében.

Írta: Zsófi