Sokan a karácsonyi időszakot igazi rohanásnak élik meg, hiszen ilyenkor az ajándékok beszerzése, a karácsonyi menü megtervezése, az ünnepek alatti rokonlátogatások bizony kimerítik a kisgyerekes szülőket. Ugyanakkor, ha arra használjuk fel a szabadidőnket, hogy valóban minőségi időt töltsünk szeretteinkkel, akkor sokkal meghittebb és emlékezetesebb lehet az ünnep.

Az adventi időszak kitűnő lehetőség a lelassulásra: az otthon ünnepi díszbe öltöztetése, összebújva karácsonyi történetek olvasása vagy a Mikulásra várakozás mind nagyszerű alkalom, hogy az egész piciket is beavassuk a családi hagyományokba vagy épp azok közös kialakításába.

Hordozható játszószőnyeg kisgyerekeknek

Szinte minden kisgyerekes család útra kel az ünnepek alatt, nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal együtt tölteni a karácsonyt. Ilyenkor külön logisztikát igényel az, hogy a baba idegen környezetben a kedvenc játékaival, vagy éppen az új darabokkal nyugodt, biztonságos helyen játszhasson, és a játék utáni csatatér összepakolása se vegyen el sok időt a családi mókából. Ideális ilyenkor a hordozható játszószőnyeg, amely nem csak a babának teremt kellemes légkört, hanem a játékokat is könnyedén lehet benne tárolni. Babakocsira, vállra is könnyen felvehető, alig foglal helyet, mégis bárhol elővehető, és leteríthető.

Mókás fejlesztőjáték

Akár már 3 éves gyerekekkel is lehet vidám társasjátékokat, fejlesztőjátékokat játszani, amelyet nemcsak a gyermek, hanem az egész család is élvezhet. A nagyszülők vagy a rokonsághoz tartozó nagyobb gyerekek is nyugodtan bevonhatók az ilyen jellegű játékokba, hiszen a kisebb gyerekeknek is ugyanolyan sikerélményt nyújt, mint a nagyobbaknak. A kézügyességet fejlesztő egyensúlyfejlesztő játék nemcsak a szem-kéz koordinációt fejleszti, hanem összehozza a család apraja-nagyját. Ideális családi játékpartikra.

Szerepjáték gyerekeknek

A szerepjátékok már kisgyerekkorban megjelennek, és később, az óvodás korban egyre hangsúlyosabbá válnak. Ki ne szeretett volna mindent megszerelni a környezetében kisgyerekként? Az apró kezekbe való fajáték segítségével igazi ezermesterré válhat a gyerkőc és a barkácsolásba apát és testvérét is bevonhatja. Ugyanígy szerepjátékra ösztönözhet egy csodás hintaállat, ami még a mozgáskoordinációt is fejleszti.

Plüssjátékok, a gyerekek kedvence

Kislányok kedvenc játéka jellemzően a puha plüss, vagy textilbaba. Egy minőségi plüssjáték nemcsak alváskor aranyos társ, hanem mókás játékokba is bevonható. Építhetünk a babának építőkockákból házat, vagy éppen főszerepet kaphat egy történetben, amelyet eljátszhatunk a plüssjátékkal. Ügyes kezű nagyikkal szoknyácskát, vagy ruhácskát varrhatunk a plüssnek maradék anyagokból.

Gondolj a közelgő Mikulásra és a karácsonyra, és lepd meg gyermeked egy társasjátékkal, egy puha könyvvel vagy egy bájos plüssfigurával! Töltsétek közös játékkal az ünnepi időszakot!