A babakocsi kiválasztása kardinális kérdés, nem mindegy, hogy milyen darabot viszünk haza, hiszen nagyjából a baba 2 éves koráig nap mint nap használni fogjuk. Nagyon fontos, hogy passzoljon az életmódunkhoz, praktikus és kényelmes legyen baba és mama számára is. Ennek érdekében szerencsére ma már a designról sem kell lemondanunk, szuper stílusos babakocsik közül válogathatunk. Bizony a választék igen nagy, elsőre bele is szédülnek a kezdő anyukák és apukák, nem volt ezzel másképp Kulcsár Edina és párja, Csuti sem, amikor ellátogattak a Szépvölgyi úti üzletünkbe. De pár alapvető kérdés tisztázásával, sikerült eligazodni a sokféle ?járgány? között.

Babakocsi kiválasztásának szempontjai

Csuti a műszaki oldaláról közelítette meg a kérdést, Edina a kényelmet és a designt tartotta szem előtt, végül a kör két babakocsira, az Ocarrora és a Flip XT2-re szűkült. Csuti alaposan szemügyre vette a babakocsi kerekét, a felfüggesztést és a ?felnit?, fel-alá manőverezett az üzletben, hogy tesztelje a kocsi irányíthatóságát, felfedezte a kupolán a ?napfénytetőt?, azaz a kukucskáló ablakot, amelyen keresztül menet közben is látható, hogy érzi magát a baba. Edinát jobban érdekelte az ülés párnázottsága, a mózeskosár és a kupola mérete, valamint az ülés dönthetősége. De az egykezes összecsukás mindkettőjüket lenyűgözte.

A nyerő babakocsi végül a Flip XT2  lett, úgy gondolták, hogy a funkcióit tekintve ideális lesz, külső megjelenését és színét pedig elég vagánynak tartják születendő kisfiuk, Medox számára.

    Flip XT2  babakocsi – kompromisszumok nélkül

    A Flip XT2 babakocsi nagyszerűen alkalmazkodik a növekvő baba változó szükségleteihez: egy adapterrel kiegészítve mózeskosárral és autósüléssel is kompatibilis. Az ülés teljesen vízszintesre dönthető, így a kényelmes szundikálásról akkor sem kell lemondani, ha a baba már kinőtte a mózest. Az ülés nézhet a mama felé, de meg is fordítható, ha a csöppség inkább a külvilág felfedezésével töltené az időt. A hatalmas és jól szellőző kupola védelmet nyújt az időjárással és az UV-sugárzással szemben is, a Csuti által napfénytetőnek titulált kukucskáló ablakon keresztül pedig szemmel tarthatjuk kis utasunkat. A bolygókerekek fixálhatók, ha a terepviszonyok úgy kívánják, a tolókar állítható, az egykezes összecsukás hab a tortán, egyik kézben a baba, a másikkal lazán összecsukjuk a babakocsit.

    Reméljük, hogy a család örömét leli majd a babakocsiban és szuper társ lesz a városi kalandozások és a könnyed séták ideje alatt is.

    Fotók: Jakab Krisztina