Lakjunk akár egy nagyváros kellős közepén vagy éppen egy kis faluban, az egyik legjobb és leghasznosabb családi kikapcsolódás egy jó kirándulás a természetbe. A gyerekek ösztönösen vonzódnak a természethez, gyakorlatilag az egész napjukat a szabadban töltenék, és kis felfedezőkként térképeznék fel a környéket. És miért az egyik legjobb családi program? Mert egy kisgyerek számára semmi sem fontosabb, mint a szüleivel, szeretteivel eltöltött közös idő. A kirándulás ráadásul egy olyan program, amelyre ha egyszer felkészülünk alaposan, akkor később rutinszerűen indulhatunk el, és a feltöltődés garantált mindenki számára.

Először mérlegelnünk kell, hogy a kiránduláshoz a csemete elég nagy-e, illetve, hogy tud-e már gyalogolni, vagy még biztos, ami biztos, szükség van babakocsira. Az sem mindegy, hogy a vadonba készülünk, ahol szűk ösvényeken vezet az út vagy éppen egy jól kiépített infrastruktúrával rendelkező helyre, településre készülünk menni. Egészen kicsi babákkal is lehet már kirándulásban gondolkodni, természetesen évszaknak és időjárásnak megfelelően, de érdemes azért az első hónapokban csak rövid sétákat tervezni akár terepre is alkalmas babakocsival vagy kényelmes kenguruban, esetleg hordozókendőben.

Egy könnyű esernyőkocsinál nincs praktikusabb darab, ha már stabilan ül a baba, mert a kirándulás lehetőségei sokkal szélesebb palettát mutatnak. Legyen szó utazásról, városi nézelődésről, vagy falusi rokonlátogatásról, egy könnyű és összecsukható babakocsi jó, ha kéznél van. Akármennyire is örökmozgó egy kisgyerek, ha fáradt, akkor nyűgös, ha nyűgös, akkor pedig az egész család programjára árnyék vetülhet. Nem is beszélve az esernyőkocsik másik praktikumáról: az aljában lévő kosárban sok mindent tárolhatunk, amelyet szeretnénk a kirándulásra magunkkal vinni.

Amióta megszületett a gyermekem, mindig van a táskámban egy kulacs víz és valami kis „rágcsa” vagy elemózsia, mert sosem lehet tudni, hogy hol kötünk ki a gyerekkel és mikor szomjazik vagy éhezik meg. Már egészen kis kortól érdemes egy cseppmentes, jól záródó kulacsot beszerezni és a táskánkban tartani, mert nagyon fontos a gyerekek folyadékpótlása, bárhol is járunk. Sokan szeretik a szívószálas kulacsokat, amelyből már 1-2 éves gyermek is biztonságosan tud inni. Ezek a változatok teljesen cseppmentesek, mosogatógépben moshatók, ugyanakkor figyeljünk arra, hogy a szívószál részét mindig alaposan fertőtlenítsük ki.

Ha már túl vagyunk a hozzátápláláson, és kisgyermekünk rágcsálhat gyümölcsöt, zöldséget, vagy éppen más babarágcsát, akkor jó, ha van több jól záródó, könnyen tisztítható uzsonnás dobozunk, amelyben két étkezés közötti éhséget csillapító ételeket tudunk tárolni a táskánkban. Egy kirándulásra érdemes több kis dobozzal készülni, benne egy-két fajta gyümölccsel, magvakkal és pl puffasztott gabonákkal.

A mai anyukáknak kifejezetten szerencséjük van, hiszen a hátizsákok sosem látott népszerűségnek örvendenek és szebbnél szebb, praktikusabbnál praktikusabb darabok kaphatóak. Kisgyermekes szülőknek a pelenkázótáska-hátitáska kombinációt ajánljuk: a praktikus hátitáska előnyeit ötvözi a pelenkázótáska fontosságával: pelenkázó szivacsot tartalmaz, sok zsebes, tágas, tehát gondosan pakolható darab. Évekig jó szolgálatot tesz, érdemes beruházni rá. Ha már nagyobb a gyerkőc, neki is választhatunk egy kis hátitáskát, amiben magával vihet egy kis frissítőt a kiruccanásra vagy beleteheti az összegyűjtött kincseket.

Nézz körül a webshopban vagy nézz be valamelyik üzletünkbe, ahol mindent megtalálsz egy tökéletes, családi kiránduláshoz!

Írta: Andi