A szabad játék nagyon fontos szerepet játszik a babák és kisgyermekek fejlődésében: hagyjuk hát a piciket, hogy a saját tempójukban fedezzék fel a környezetüket és az őket körülvevő világot. Támogassuk őket ebben a folyamatban sok együtt töltött idővel és olyan játékokkal, amelyek felfedezésre, a dolgok megtapasztalására ösztönzik őket.

A legjobb játékok azok, amelyek akkor aktivizálódnak, amikor a baba csinál velük valamit. Mit is adjunk tehát a kezébe, ami általában önmagában passzív, de ha a gyerkőc hozzáadja a saját maga aktivitását, fantáziáját, akkor mégis igazi élménnyé válhat a számára? A legújabb játékaink közül válogattunk, nézzétek meg!

Játék a talajon, játszószőnyeg babáknak

A baba szórakoztatása talán az első időszakban jelenti a legnagyobb kihívást, amikor már megvan benne a vágy arra, hogy felfedezze a világot maga körül, de még túl pici ahhoz, hogy egyedül játsszon. Ebben lehet nagy segítség ez a játszópárna, ami nem csak a mozgásfejlődésében támogatja a csöppséget, de vidám színeivel és a róla csüngő apróságokkal még izgalmasabbá teheti a heverészést.

Utazós babajáték

Vannak gyerekek, akiket egyszerűen megnyugtatják az utazás monoton zajai, másokat pedig szórakoztatni kell, hogy az autózás ne váljon rémálommá az egész család számára. Érdemes néhány játékkal felszerelni az autót, amelyekkel akár közösen, akár egyedül is el tud játszadozni a gyerkőc.

Fejlesztő játék babáknak

A játékok fontos szerepet tölthetnek be a baba érzékszerveinek a fejlesztésében. Ez a rakosgatós oroszlán például játékosan támogatja a gyerkőc tapintásának, látásának szín- és formafelismerésének a fejlesztését. A babakönyvek is nagyon szuperek, mert jó lapozgatni, megtapogatni a különböző csörgő-zörgő oldalakat, rácsodálkozni a színes figurákra, és anyához bújva közösen egy jó kis történetet kitalálni.

Mozgásos játék totyogóknak

A hintalovat nagyon szívesen használják a gyerekek, hiszen nekik kell mozgatniuk, így aktívvá teszi őket, s ha van egy pajtásuk, akár felváltva is játszhatnak vele. Az élmény tovább fokozható, ha a klasszikus lovacska helyett egy színes, vidám kukacra ültetjük a csöppséget.

Ha még több játékot szeretnétek, nézzetek körül nálunk! Kifogyhatatlanok vagyunk!

[woodmart_button align=”center” title=”Még több játék ” link=”url:https%3A%2F%2Fmamasandpapas.hu%2Ftermekkategoria%2Fjatekok%2F||target:%20_blank|’ columns=’1′ button=’Tovább’]