Olyan sok levelet kaptam azzal kapcsolatosan, hogy mi alapján választottuk ki a babakelengyét… 🙂

Ahogy a korábbi blogbejegyzésemben is írtam, nagyon szerettem volna már babát, így ennek értelmében olyan embereket is követtem/követek, akiknek végig kísérhettem a várandósság időszakát. Ilyen volt például Szabó Zsófi, vagy Csobot Adél, általuk figyeltem fel még inkább a Mamas & Papas-ra. Korábban egyébként is sokszor megtorpantam a bolt előtt. Csak néztem a kirakatot és közben eljátszadoztam a gondolattal, hogy melyik babakocsiba fektetem majd a gyermekem, de olyan is volt, amikor kellő bátorságot sikerült gyűjtenem, hogy bementem az üzletbe és nem kis ideig nézelődtem. Amint megtudtam, hogy babánk lesz már igazoltan is bemehettem a Mamas & Papas boltjaiba és ha valaki megkérdezte tőlem, hogy segíthet-e valamiben, nem azt mondtam sunnyogva, hogy neeem köszönöm, csak a barátnőm gyermekének keresek valamit (ami nem feltétlenül volt igaz), hanem büszkén mosolyogva igényt tartottam a segítségre. Mivel a Szépvölgyi úti boltban van a legnagyobb választék babaholmikból, így általában oda mentünk Csutival.

Elkezdtünk kérdezősködni, hogy mi merre hány méter, hiszen nem sok fogalmunk volt, hogy a kezdeti időszakban mire is lehet leginkább szükségünk. Ilyenkor szerintem mindenki úgy van vele, hogy legszívesebben mindent megvenne amit lát, nehogy valamiben hiányt kelljen szenvedni anyuci és apuci első pici babájának.

Ha lehetett volna mi is levettünk volna mindenből egyet a polcokról, de eközben olyan komplex felvilágosítást kaptunk, hogy még a szavunk is elállt, egy szakértő munkatárs megpróbált minket jó pár dologról lebeszélni. Persze teljesen érthetőek voltak az indokok, csak azért furcsáltam ezt, mert szerintem a többség nem ahhoz szokott hozzá, hogy lebeszéljék arról/azokról amit meg akar vásárolni, hanem pont hogy rá akarnak beszélni mindenfélét.

Nálam ez egy hatalmas pirospont volt. Ezt ott abban a pillanatban meg is említettem, hogy a mai világban az ilyen hozzáállás nem sok cégre jellemző, mire az volt a válasz, hogy nekik nem az a céljuk, hogy mindent rásózzanak a leendő szülőkre, hanem a jó kapcsolat és a bizalom kialakítása és a segítő szándék. Miután megbizonyosodtunk arról, hogy a lehető legjobb helyen vagyunk, rátértünk a kelengyelistára.

Sokszor felröppenő kérdés, hogy mi az a pár dolog, ami feltétlenül elengedhetetlen egy kisbaba érkezésénél, illetve mik a leghasznosabbak. Megpróbálok egy top 5-ös listát összeírni:

Babakocsi

Szerintem minden leendő szülőt az izgatja a legjobban, hogy milyen babakocsiban ismertetheti meg a gyermekével a világot. Nekünk egy Mamas & Papas Flip XT2-nk van, nagyon szeretem. Könnyen átalakítható és egyszerűen össze is tudom csukni, ami egy csomagtartóba behelyezés esetében igen fontos, de azt gondolom, ha valaki tömegközlekedéssel járna, számára is megfelelő lehet, mert nagyon könnyű és szerintem divatos is. Kiegészítésként mi a pelenkázó táskát is elhoztuk, ami elengedhetetlen, ha az ember útra kel a babával. Bárhol és bármikor érhetnek meglepetések.

   Pelenkázó komód és babakád

   Mivel nekünk nem volt lehetőségünk külön szobát kialakítani a kisbabánk, Medox részére, így egy úgynevezett babasarkot csináltunk neki, ahol egy kiságy és a hozzá tartozó pelenkázó található. Mivel a praktikusság első számú tényező volt, így olyan pelenkázót választottunk, amiben fiókok is vannak. Jelenleg ez szolgál a ruhák tárolására, de pillanatnyilag ez elég is. Nem szabad túlzásba esni a ruhákkal. Ez a titok. 😉 A pelenkázó nálunk a legtöbbet látogatott hely, ráadásul a kisfiunk imádja ha tisztába tesszük és eközben még diskurálni is tudunk egymással. Mi a Franklin bútorcsaládból választottunk.

   A babakád kiválasztásánál is a kevés hely miatt a praktikusságot kellett figyelembe vennünk, így egy állványos fürdetőt választottunk, a CAM Bango fürdő állvány C525-öt. Egy kicsit csaltam és kinéztem a típusát a webshopról. Az állvány része a fürdőszoba ajtaja mögött áll összecsukva, a kád pedig a hálónkban a tv alatt van. Utóbbi hely, nem a legelegánsabb, de így tudtuk megoldani.

   Babaágy és bölcső

   A pelenkázónál írtam, hogy a Franklin bútorcsaládból választottuk a kiságyat is, ám az nem lenne teljes mértékig igaz, ha azt írnám, hogy ebben is altatjuk Medox-ot. Mivel császárral jött a világra, így a kezdetek kezdetén próbáltunk úgy kialakítani mindent, hogy éjszakánként, ha felsírna, akkor ne kelljen a sebemmel folyton felkelni, így nagyon örültem amikor az üzletben megláttam a Chicco Next2Me-t, amit kényelmesen az ágy mellé lehet tenni. A franciaágyunk szélesebb lesz tőle, ha jobbra fordulok, a férjem fekszik mellettem, ha balra akkor a kisfiunk. 🙂 Habár már 3 hónapos múlt Medox, bevallom, hogy még mindig ebben a bababölcsőben alszik. Lassan át kéne szoktatnunk a kiságyra, ami felett egy felhős zenélő-körforgó is van, ezt persze már teszteltünk és imádja is, de nem tudom elképzelni az éjszakáimat úgy, hogy ha kinyitom a szemem, akkor ne feküdjön ott mellettem. Hamarosan igyekszem erőt venni magamon, hiszen tudom hogy az a helyes, ha a saját ágyában alszik.

   Pihenőszék

   Imádjuk. Van rajta két funkció, az egyik csak rezeg a másik pedig ringat. Nagyon könnyen el tud benne aludni Medox. Egyébként zenél is, plusz van hozzá egy játékív, ami a szék felett fut keresztben (persze ha fel van téve) amire apró csörgő plüssöket lehet tenni. Ezt az elején nem használtuk, hiszen akkor még nem igazán látott és fogni sem nagyon fogott. Már itt lenne az ideje, hogy feltegyük neki ezeket a kiegészítőket, de őszintén szólva, nem tudom hogy hova tettem őket. 🙂

   Nálam így alakult a top5-ös elengedhetetlen kelengyelista, de persze rengeteg apróságot kihagytam, mint például, a ruhácskák, matrac a kiságyba, ágynemű, takaró, textilpelenka (!), szoptatós párna, rácsvédő stb., stb. … de a CUMI a legfontosabb! Ezennel búcsúzom, remélem hasznosnak találtátok a bejegyzésem.

   Sok puszi

   Edina