Megérkezett az igazi tél: bár a nap sugarai olykor előbukkanhatnak, a hőmérők bizony mínuszokat mutatnak, s a csípős reggelek és esték mellett napközben is hideg az idő. Ilyenkor kiemelten fontos a kicsik egészségnek megőrzése, védelme kül- és beltéren egyaránt. Alábbi bejegyzésünkben ehhez gyűjtöttünk össze hasznos tippeket.

Séta télen babával

A babák levegőztetése már pár hetes kortól alapvető fontosságú, azonban a mínuszok beköszöntével sokszor úgy gondolhatjuk, ilyenkor könnyen megfázhatnak az apróságok, és inkább otthon töltjük velük az időt. Valóban, a zord időjárásban való séta több előkészületet igényel, de semmiképp nem érdemes kihagyni, hiszen a friss levegő jótékony fizikai- és érzelmi hatásai a hidegben is érvényesülnek. A kisebb gyerkőcök esetében – természetesen a meleg öltözet mellett – a babahordózót/babakocsit is fel kell készíteni az időjárásnak megfelelően: szerezzetek be téli bélést, vastag lábzsákot, illetve bundazsákot, és meleg plédet, takarót is.

Réteges öltözködés

Legyen szó a legkisebbekről, vagy a már önállóan totyogó apróságokról, a réteges öltözködés egyaránt praktikus. Így kényelmesen variálhatók a ruhadarabok az éppen adott hőmérsékletnek megfelelően, például, ha séta közben betértek egy boltba, vagy autóba ültök. Kínálatunkban mindent megtaláltok, amire ehhez szükség lehet: harisnyák, aláöltöző bodyk, rugdalózók, nadrágok, bélelt pulcsik, sapik, sálak és szebbnél szebb, extra meleg, lábfejes overálok várnak rátok. A nagyobbak tappancsát kényelmes, bélelt bakancsba vagy hótaposóba bújtassátok, melyből vízálló változatot érdemes beszerezni.

Otthoni egészségmegőrzés

Sajnos minden elővigyázatosság ellenére is előfordulhatnak megfázásos tünetek, némelyek azonban otthon, gyógyszerek nélkül is kezelhetők. Jó erre előre felkészülni és beszerezni egy macis Nosiboo orrszívót, mely kialakítását és dizájnját tekintve is gyerekbarát, az életkornak megfelelően szabályozható szívóerejű, ráadásul hálózatról működtethető-, illetve hordozható verziója is van. A babaszoba egészséges levegőjéhez pedig ajánljuk diffúzorunkat, mely illóolajjal is használható, így a babaszoba levegőjének frissen tartásához és a bacik terjedésének megelőzésében is nagy segítségetekre lehet.

Szerezzétek be a téli időszak kellékeit üzleteinkben vagy online, és irány a gyönyörű, fagyos természet!

Írta: Zsófi