Játék, Karácsony

Ajándékválogatás bébiktől a nagyokig

Beköszöntött az adventi időszak, a szezon, amikor mindenki a tökéletes ajándékokat kutatja! Kisgyerekes anyukaként mondanom sem kell, hogy teljes mértékben megváltozott a vásárlási szokásom, természetesen abban is, hogy mikor és hogyan szerzem be a meglepetésnek szánt ajándékokat. Éljen a webshop, és éljenek a listák, amelyek segítenek eligazodni a játékok rengetegében! Íme a mi ajánlásunk!

Újszülött kortól 6 hónapos korig
A még csöpp kisbabáknak olyan játékokat érdemes vásárolni, amely felkelti a figyelmüket, zörögnek-csörögnek, rághatóak, vagy éppen kellemesen puhák, ölelnivalók. Egy jó játszószőnyeg mondhatni, kötelező egy kisbaba életében, hiszen minden megtestesül benne, amitől egy baba látása, hallása és mozgáskedve fejlődésnek indul. Egy felakasztható játék, amely nem csak csörög, hanem még rágókát is tartalmaz, kész főnyeremény. Felakasztható hordozóba, babakocsiba, autóba. A fogzás nem csak a babákat viseli meg, hanem a szülőket is. A baba nyugtalan, duzzadt ínye feszít, ilyenkor fokozottan igényli a szülők jelenlétét. Egy puha rongyit nem csak rágcsálni lehet, hanem a baba hozzá is tud bújni, megnyugtatja és alvókaként is remekül funkcionál.

6 hónapos kortól 1 éves korig
A mozgás időszaka ez, amikor a baba a kúszásból mászni kezd, majd járni. A kis örökmozgóknak minden megragadja a figyelmüket, egy jó játék nem lehet elég színes és hangos. A lényeg, hogy hívogató legyen, hiszen a játék eléréséért folytatott „harc” indítja be a mozgás megfelelő mozzanatait. Minden szülőnek kötelezővé tenném a hasaltató matracot: a mozgásfejlődés elengedhetetlen része, hogy a baba sokat és sokszor legyen hason, napközben is, amikor nem alszik, hanem játszik, és manipulál a kezeivel. Az aktív matrac segít abban, hogy a baba figyelmét lekösse akkor is, ha hason elfárad, és később pedig rá lehet a nagyobb babákat hasaltatni a hengeres párnára, így a kezei felszabadulnak és könnyebben éri el az elé rakott játékokat.
A puha kis textilkönyvek azok, amelyek bevezetnek majd az igazi könyvek világába. Alig fél évesen még természetesen a baba mindent a szájával fedez fel, és képes egy-egy színes oldalt hosszú percekig nézegetni, ha pedig az sípol, zörög és egyéb hangokat ad ki, külön öröm. A komplex, leporelló-szerű lapozó a kiságy rácsához is rögzíthető, a hasaló baba könnyen nézegetheti, és a már ülő baba kedvére lapozgathatja. Utazáshoz ideális, garantáltan leköti a gyerekeket.

1 éves kortól 2 éves korig
Az én gyermekem máig egyik legkedvesebb játéka a Babyplay tanulóóra. Egy éves múlt, amikor kapta. Kezdetben a formákat rakosgatta sorba, egymásra, majd a formákat próbálta a helyére tenni. Ahogy egyre nagyobb lett, úgy kezdtük el a számokat is megismerni, ma pedig már az óra rejtelmeibe vezetem be ezzel a játékkal. Rendkívül sokoldalú, jó minőségű játék, csak ajánlani tudom.
Amikor egy kisgyerek már totyog, jár és stabilan ül, biztonsággal lehet neki hintalovat venni. A hintaló nem hiába örök kedvence a gyerekeknek már évszázadok óta. A ringató mozgás, az egyensúlyozás mind a megfelelő idegpályákat stimulálják, amelyek a későbbi fejlődéshez elengedhetetlenek. A Mamas & Papas kínálatában lévő hintalovak biztonságosak, nem buknak fel, és minőségük is kifogástalan, örök darabok.
Ebben a korban kezdenek a gyerekek ragaszkodni egy-egy játékhoz jobban, kvázi anyapótlóként megnyugtatják a gyereket, amíg édesanyjuk puha karjaiba nem kerülnek. Érdemes figyelni arra, hogy kedves, ölelnivaló és bújós játéka is legyen gyermeknek, akit mindig magával vihet, akit átölelhet, ha éppen nincs kéznél anya. Boris, a puha mackó épp tökéletes lehet erre!

 

Két éves kortól
Ez az elme korszaka. Ebben az időszakban a kisgyerek agya, akár egy szivacs beszív minden információt, és tudássá gyúrja azt. Itt az ideje, hogy fejlesztő, gondolkodást igénylő játékokkal lepjük meg gyermekünket. Egy hagyományos, nagyméretű, de kis darabszámú puzzle tökéletes ahhoz, hogy a gyerek megtanulja a rész-egész fogalmát, az irányokat, a színeket és formákat. A Janod fa puzzle elnyűhetetlen, színei élénkek és a kirakóban lévő kép segít a gyereknek a puzzle kirakásában, így már korán sikerélményhez jut. A nagyobb gyerekek már várják a Mikulást és a karácsonyt. Édesen készülnek versekkel, dalokkal és pucolják ki a kiscsizmát, így várva a Mikulást. Ebben az életkorban már érdemes nekik Mikulás babát venni, hiszen így még sokáig jelen marad a Mikulás hangulata, melyet a gyerekek amúgy is sokáig dolgoznak fel, hiszen nagy öröm nekik.
Kezd divatba jönni nálunk is az a szívet melengető szokás, hogy a gyerekeknek születésük kezdetétől minden évben karácsonyra egy szép és különleges karácsonyfadíszt ajándékoznak. Minden évben ezek a díszek felkerülnek újra és újra a karácsonyfára, és nagyobbacska gyerekekkel már fel lehet idézni azokat a karácsonyokat, amikor azokat a különleges díszeket kapta.

 

Ajánlott bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?